Ухвала
від 18.01.2008 по справі
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ

СУД

Луганської області

91016 , м.Луганськ

пл.Героїв ВВВ 3а

тел.55-17-32 ХОЗЯЙСТВЕННЫЙ

СУД

Л уганской области

91016, г. Луганск

пл.Героев ВОВ 3а

тел.55-17-32

УХВАЛА

про порушення провадження у справі

18.01.08 Справа № 5/11

Суддя Закропивний О.В ., розглянувши матеріали за позовом

ОСОБА_1, м. Донецьк

до Товариства з обмежен ою відповідальністю "Кабельн е телебачення Луганщини", м. Ал чевськ Луганської області

про стягнення 32400,00 грн.

в с т а н о в и в :

Матеріалів доста тньо для прийняття позовної заяви до розгляду.

Одночасно з позовом п озивач заявив вимогу про заб езпечення позову шляхом: нак ладення арешту на майно, що на лежить відповідачу: квартиру № 39, яка розташована за адресо ю м. Алчевськ Луганської обла сті, пр. Металургів, буд. 18; квар тиру № 1, яка розташована за ад ресою м. Перевальськ, вул. Лені на, буд. 54 та шляхом: заборони ві дповідачу вживати будь-які д ії, які можуть привести до від чуження майна, що належить ві дповідачу, знаходиться в йог о розпорядженні та/або треті х осіб ( у тому числі, приймати рішення на загальних зборах учасників Товариства з обме женою відповідальністю "Кабе льне телебачення Луганщини" (надалі - Товариства) про від чуження майна товариства).

В обґрунтування заяв леної вимоги позивач посилає ться на те, що їй стало відомо, що за вимогою окремих учасни ків Товариства його генераль ний директор скликує 19 січня 2 008 року загальні збори учасник ів з метою прийняття рішення про відчуження активів Това риства.

На протязі останніх д вох років генеральний директ ор Рязанцев С.В. та учасни ки Товариства, які володіють контрольним пакетом корпора тивних прав Товариства, прий мають заходи, які позбавляют ь її усіх передбачених закон одавством прав учасника госп одарського товариства: загал ьні збори Товариства проводя ть без її участі, дивіденди не сплачують. Приймаючи ці факт и, у позивача є усі підстави вв ажати, що вони мають намір при власнити активи Товариства, набуті за рахунок вкладень у часників, у тому числі і за рах унок її вкладу в статутний фо нд Товариства у розмірі 250000,00 гр н.

Позивач повідомила, щ о на загальних зборах 19.02.07. та 21.03 .07. фактично була відсутня, одн ак згідно змісту протоколів цих зборів, підписаних учасн иками Товариства, що володію ть 45% корпоративних прав, вона приймала участь в цих зібран нях.

Як зазначає позивач, в найближчий час генеральний директор та окремі учасники Товариства мають намір здійс нити дії з відчуження активі в Товариства, що підтверджує ться направленим на адресу о дного з його учасників повід омлення про проведення загал ьного зібрання. Також генера льний директор Товариства по відомив позивача, що він має н амір щодо прийняття усіх мож ливих дій по усуненню її від у правління Товариством.

Позивач вважає, що заз начені вище обставити є підс тавою для ствердження того, щ о окремі учасники Товариства та його генеральний директо р мають намір розпорядитись майном Товариства таким чино м, щоби уникнути виплати їй ди відендів та внесеного в стат утний фонд Товариства вкладу .

Позивач вважає, що оск ільки генеральний директор т а учасники Товариства, які во лодіють більш ніж 60% голосів м ають необмежені повноваженн я відносно активів Товариств а і забезпечення позову є для неї єдиною можливістю на май бутнє фактично виконати судо ве рішення.

На спірні процесуаль ні правовідносини, які склал ися навколо вжиття заходів д о забезпечення позову, пошир юється дія ст. ст. 66, 67 Господарс ького процесуального кодекс у України.

Відповідно до ст. 66 Гос подарського процесуального кодексу України забезпеченн я позову допускається в будь -які стадії провадження у спр аві, якщо невжиття таких захо дів може утруднити чи зробит и неможливим виконання рішен ня господарського суду.

Позов забезпечується в т. ч. забороною іншим особам вчиняти певні дії, що стосуют ься предмета спору та шляхом накладення арешту на майно.

Предметом даного поз ову є стягнення з Товариства з обмеженою відповідальніст ю "Кабельне телебачення Луга нщини" на користь ОСОБА_1 324 00,00 грн. заборгованості по диві дендах розмір якої розмір як ої може значно збільшитись п ід час розгляду справи в суді і встановлення всіх обстави н справи.

Обставинами, що можуть утр уднити чи зробити неможливим виконання рішення суду є продаж та переоформле ння права власності на частк у майнових прав ОСОБА_1 в с татутному фонді Товариства.

За таких обстави н суд, керуючись статтями 61, 64- 68 Господарського процесуаль ного кодексу України,

у х в а л и в :

1.Порушити провадженн я у справі та прийняти заяву д о розгляду.

2.Розгляд справи признач ити 31.01.08. на 11 год. 50 хв.

3.Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду в кімнаті № 305 .

4.Зобов' язати: позив ача - подати: письмові поя снення на відзив відповідачі в, документальне підтверджен ня пояснень, оригінали докум ентів, які додані до позовної заяви в копіях, для огляду у з асіданні; нормативне обґрунт ування викладених в позові д оводів; відомості про банків ські реквізити та ідентифіка ційний код відповідача;

відповідачів - подати відзив на позовну заяву, дока зи його надсилання позивачу; документальне підтвердженн я викладених у відзиві довод ів, при наявності заперечень по справі - документальне п ідтвердження, документи у пі дтвердження правового стату су, відомості про банківські реквізити та ідентифікаційн ий код.

6. Наклас ти арешт на майно, що належить Товариству з обмеженою відп овідальністю "Кабельне телеб ачення Луганщини" (м. Алчевськ , вул. Ленінградська, 41, і.к. 33077646): к вартиру № 39, яка розташована з а адресою м. Алчевськ Лугансь кої області, пр. Металургів, бу д. 18; квартиру № 1, яка розташова на за адресою м. Перевальськ, в ул. Леніна, буд. 54

7. Заборонити Товарис тву з обмеженою відповідальн істю "Кабельне телебачення Л уганщини" (м. Алчевськ, вул. Лен інградська, 41, і.к. 33077646) вчиняти б удь-які дії, які можуть привес ти до відчуження майна, що нал ежить відповідачу, знаходить ся в його розпорядженні та/аб о третіх осіб ( у тому числі, пр иймати рішення на загальних зборах учасників Товариства з обмеженою відповідальніст ю "Кабельне телебачення Луга нщини" (надалі - Товариства) п ро відчуження майна товарист ва).

8. Ухвала господарсько го суду Луганської області п ідлягає негайному виконанню .

Звертаю увагу сторін, щ о всі документи, що додаються до матеріалів справи, та дов іреності представників сто рін повинні бути викладені українською мовою.

Суддя О.В. З акропивний

Помічник судді С. А. Кул ешова

СудГосподарський суд Луганської області
Дата ухвалення рішення18.01.2008
Оприлюднено23.07.2010
Номер документу6243717
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —

Ухвала від 17.09.2024

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ковбасюк О. О.

Ухвала від 30.08.2024

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ковбасюк О. О.

Ухвала від 12.09.2024

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ковбасюк О. О.

Рішення від 04.09.2024

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Ільєва Т. Г.

Рішення від 09.09.2024

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Ільєва Т. Г.

Рішення від 04.09.2024

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Ільєва Т. Г.

Рішення від 18.09.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Комаревцева Л. В.

Рішення від 18.09.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Комаревцева Л. В.

Рішення від 18.09.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Комаревцева Л. В.

Ухвала від 12.09.2024

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Ткач М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні