Ухвала
від 03.11.2016 по справі 904/9871/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про повернення позовної заяви

03.11.16 Справа № 904/9871/16

Суддя Соловйова А.Є., розглянувши матеріали

за позовом приватного підприємства "ДСПК", м. Дніпро

до комунального закладу освіти "Дніпродзержинський навчально-реабілітаційний центр" Дніпропетровської обласної ради, м. Кам`янське, Дніпропетровської області

про повернення грошових коштів у сумі 78 503,26 грн.

ВСТАНОВИВ:

Приватне підприємство "ДСПК" звернулось до господарського суду Дніпропетровської області з позовною заявою до комунального закладу освіти "Дніпродзержинський навчально-реабілітаційний центр" Дніпропетровської обласної ради про повернення грошових коштів в сумі 78 503,26 грн.

Стаття 63 Господарського процесуального кодексу України зобов'язує суддю, який вирішує питання про прийняття позовної заяви, повернути позовну заяву з підстав неправильного оформлення позовної заяви та доданих до неї документів.

Суд досліджує позовну заяву за формальними ознаками, не вивчаючи питання по суті позовних вимог.

Позовна заява підлягає поверненню, якщо вона за формою та змістом не відповідає вимогам статей 54 - 58 Господарського процесуального кодексу України.

Відповідно до п.2 ч.1 ст.63 ГПК України, суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи без розгляду, якщо у позовній заяві не вказано повного найменування сторін, їх поштовий адрес.

Позивачем при звернені до господарського суду з позовною заявою порушено вимоги п.2 ч.2 ст.54 ГПК України, відповідно до якого позовна заява повинна містити найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, ім'я та по батькові за його наявності для фізичних осіб) сторін, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання (для фізичних осіб), ідентифікаційні коди суб'єкта господарської діяльності за їх наявності (для юридичних осіб) або індивідуальні ідентифікаційні номери за їх наявності (для фізичних осіб - платників податків).

Відповідно інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців щодо Позивача, станом на 01.11.2016, найменування та місцезнаходження юридичної особи за кодом ЄДРПОУ 36493804 - Приватне підприємство "ДСПК", 49000, м. Дніпро, Ленінський район, вулиця Возз`єднання, будинок 25.

В той же час, як вбачається з позовної заяви, Позивач невірно зазначив найменування Позивача - приватне підприємство "Дніпровська будівельно-промислова компанія " замість вірного - приватного підприємства "ДСПК" та невірно зазначив місцезнаходження юридичної особи Позивача - 49000, м. Дніпро, Ленінський район, вулиця Возз`єднання, 10, замість вірного - 49000, м. Дніпро, Ленінський район, вулиця Возз`єднання, будинок 25.

Відповідно інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців щодо Відповідача, станом на 01.11.2016, найменування та місцезнаходження юридичної особи за кодом ЄДРПОУ 20294966 - комунальний заклад освіти "Дніпродзержинський навчально-реабілітаційний центр" Дніпропетровської обласної ради".

В той же час, як вбачається з позовної заяви, Позивач невірно зазначив найменування Відповідача - комунальний заклад освіти "Дніпродзержинський навчально-реабілітаційний центр" Дніпропетровської області , замість вірного - комунальний заклад освіти "Дніпродзержинський навчально-реабілітаційний центр" Дніпропетровської обласної ради ".

Приймаючи до уваги, що відповідно до ст. 69 Господарського процесуального кодексу України, розгляд справ в господарських судах України обмежений двохмісячним строком, враховуючи, що повернення позовної заяви і доданих до неї документів без розгляду, якщо у позовній заяві не вказано повного найменування сторін, їх поштовий адрес, до позовної заяви не подано доказів надсилання відповідачеві копії позовної заяви і доданих до неї документів, прямо передбачено господарським процесуальним кодексом України, господарський суд повертає позов без розгляду.

Керуючись 2 ч.1 ст.63, ст.86 Господарського процесуального кодексу України, суд-

УХВАЛИВ:

Повернути позовну заяву і додані до неї документи без розгляду.

Повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення допущеного порушення.

Додаток: позовна заява з додатками на 30 арк., в тому числі квитанція №49 від 13.10.2016 про сплату судового збору на суму 1 378,00 грн.; витяги з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців щодо Позивача та Відповідача, станом на 01.11.2016.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення03.11.2016
Оприлюднено08.11.2016
Номер документу62454500
СудочинствоГосподарське
Сутьповернення грошових коштів у сумі 78 503,26 грн

Судовий реєстр по справі —904/9871/16

Ухвала від 03.11.2016

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Соловйова Анастасія Євгенівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні