Ухвала
від 01.11.2016 по справі 392/1780/15-ц
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Апеляційний суд Кіровоградської області

№ провадження 22-ц/781/2100/16

Головуючий у суді І-ї інстанції Березій Ю. А.

Доповідач Авраменко Т. М.

УХВАЛА

01.11.2016 року суддя Апеляційного суду Кіровоградської області Авраменко Т.М., розглянувши матеріали цивільної справи за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю «СТОВ «Авангард» на рішення Маловисківського районного суду Кіровоградської області від 19 липня 2016 року у справі за позовом ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю «СТОВ «Авангард» про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки і скасування державної реєстрації,

В С Т А Н О В И Л А:

Товариство з обмеженою відповідальністю «СТОВ «Авангард» подало апеляційну скаргу на рішення Маловисківського районного суду Кіровоградської області від 19 липня 2016 року, яким позов ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю «СТОВ «Авангард» про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки і скасування державної реєстрації задоволено.

При вирішенні питання про відкриття апеляційного провадження встановлено, що при подачі апеляційної скарги заявником не сплачено судовий збір.

Ухвалою Апеляційного суду Кіровоградської області від 15 вересня 2016 року апеляційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю «СТОВ «Авангард» залишено без руху та запропоновано заявнику протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали суду усунути недоліки апеляційної скарги, а саме: сплатити судовий збір в сумі 1071 грн. 84 коп. та надати оригінал квитанції про оплату, надати до апеляційного суду відомості щодо дати отримання судового рішення.

Копії ухвали суду рекомендованими листами з повідомленнями про вручення поштових відправлень направлені на адресу товариства, зазначену в апеляційній скарзі, юридичну адресу товариства та на адресу представника товариства, однак листи повернулись без вручення. Лист, направлений на адресу товариства, зазначену в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців повернувся з відміткою «фірма вибула» (а.с.158-160).

30 вересня 2016 року копії ухвали суду рекомендованими листами з повідомленнями про вручення поштових відправлень повторно направлені на адресу товариства, зазначену в апеляційній скарзі, юридичну адресу товариства та на адресу представника товариства, однак листи повернулись без вручення. Лист, направлений на адресу товариства, зазначену в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців повернувся з відміткою «фірма вибула» (а.с.161-163).

Відповідно ч.5 ст.74 ЦПК України, у разі ненадання особами, які беруть участь у справі, інформації щодо їх адреси, судова повістка надсилається юридичним особам та фізичним особам - підприємцям - за адресою місцезнаходження (місця проживання), що зазначена в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців.

У разі відсутності осіб, які беруть участь у справі, за такою адресою, вважається, що судовий виклик або судове повідомлення вручене їм належним чином.

Оскільки вимоги ухвал суду від 15 вересня 2016 року про залишення апеляційної скарги без руху у встановлений судом строк та до теперішнього часу не виконано, судовий збір не сплачено, апеляційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю «СТОВ «Авангард» слід вважати неподаною та повернути заявнику.

Відповідно до ч.2 ст.121 ЦПК України у разі невиконання ухвали суду про залишення скарги без руху у встановлений строк, скарга вважається неподаною і повертається особі, яка її подала.

Повернення апеляційної скарги не перешкоджає повторному зверненню до апеляційного суду з апеляційною скаргою на загальних підставах, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для її повернення (ч.5 ст.121 ЦПК України).

Керуючись ст.ст.121,297 ЦПК України,

У Х В А Л И Л А:

Апеляційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю «СТОВ «Авангард» на рішення Маловисківського районного суду Кіровоградської області від 19 липня 2016 року вважати неподаною та повернути заявнику.

Ухвала апеляційного суду може бути оскаржена протягом двадцяти днів з дня набрання нею законної сили до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ.

Суддя Апеляційного суду

Кіровоградської області Т.М.Авраменко

СудАпеляційний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення01.11.2016
Оприлюднено08.11.2016
Номер документу62459815
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —392/1780/15-ц

Ухвала від 01.11.2016

Цивільне

Апеляційний суд Кіровоградської області

Авраменко Т. М.

Ухвала від 15.09.2016

Цивільне

Апеляційний суд Кіровоградської області

Авраменко Т. М.

Рішення від 19.07.2016

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Березій Ю. А.

Ухвала від 19.07.2016

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Березій Ю. А.

Ухвала від 17.05.2016

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Березій Ю. А.

Ухвала від 05.11.2015

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Березій Ю. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні