Постанова
від 01.11.2016 по справі 27/52б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ПРО ВИЗНАННЯ БОРЖНИКА БАНКРУТОМ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01.11.2016р. справа № 27/52б

за заявою кредитора (заявника) Товариства з обмеженою відповідальністю "Донтехком" м.Донецьк

до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково-виробниче підприємство "Донбасметал" м.Донецьк

арбітражний керуючий Загородній О.М.

про визнання банкрутом

Суддя О.В.Попов

Представники:

від кредиторів: Денисенко С.О. представник за довіреністю ПАТ "Промінвестбанк" №09-32/680 від 09.12.15р.

від розпорядника майна: не з'явились

Господарським судом Донецької області ухвалою від 22.03.11р. порушена справа про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково-виробниче підприємство "Донбасметал" м.Донецьк, введений мораторій на задоволення вимог кредиторів; введена процедура розпорядження майном боржника; розпорядником майна призначений арбітражний керуючий Ільченко О.В.

Ухвалою суду від 14.07.11р. затверджений реєстр вимог кредиторів, строк процедури розпорядження майном боржника продовжений до 11.09.11р.

Ухвалами суду строк процедури розпорядження майном боржника та повноваження розпорядника майна - арбітражного керуючого Ільченко О.В. неодноразово продовжувався.

Ухвалою суду від 14.05.13р. припинено повноваження розпорядника майна - арбітражного керуючого Ільченко В.О., призначено розпорядником майна арбітражного керуючого Родіонову Л.Г., продовжено строк процедури розпорядження майном боржника до 14.06.13р.

Ухвалою суду від 14.06.13р. продовжено строк процедури розпорядження майном боржника та повноваження розпорядника майна до 18.07.13р.; судове засідання з розгляду питання щодо подальшої процедури у справі призначено на 18.07.13р.

Розгляд справи неодноразово відкладався, про що судом були винесені відповідні ухвали.

Ухвалою суду від 22.04.14р. припинено повноваження розпорядника майна - арбітражного керуючого Родіонової Л.Г.; призначено розпорядником майна по справі арбітражного керуючого Загороднього Олексія Михайловича.

Ухвалою суду від 19.06.14р. строк процедури розпорядження майном боржника по справі №27/52б про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково-виробниче підприємство "Донбасметал" м.Донецьк та повноваження розпорядника майна - арбітражного керуючого Загороднього О.М. продовжено до 21.08.2014р.

У зв'язку з проведенням на території міста Донецька антитерористичної операції матеріали справи №27/52б були втрачені.

Ухвалою суду від 26.01.16р. у задоволенні клопотання Публічного акціонерного товариства "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" м.Київ №19/219 від 07.09.15р. про відновлення втраченої справи №27/52б про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково-виробниче підприємство "Донбасметал", м.Донецьк, відмовлено.

Постановою Донецького апеляційного господарського суду від 02.03.16р. апеляційну скаргу залишено без задоволення, а ухвалу господарського суду Донецької області від 26.01.16р. - без змін.

Постановою Вищого господарського суду України від 14.06.16р. задоволено касаційну скаргу Публічного акціонерного товариства "Акціонерний комерційний промислово інвестиційний банк", постанову Донецького апеляційного господарського суду від 02.03.16р. та ухвалу господарського суду Донецької області від 26.01.16р. у справі №27/52б скасовано. Матеріали справи №27/52б передано на новий розгляд до господарського суду Донецької області в іншому складі суду.

25.07.16р. матеріали заяви ПАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" про відновлення втраченої справи №27/52б про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково-виробниче підприємство "Донбасметал" повернуті до господарського суду Донецької області.

На підставі автоматичного розподілу автоматизованою системою документообігу суду справа №27/52б передана на розгляд судді Попову О.В.

Ухвалою господарського суду від 27.09.16р. заяву ПАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" про відновлення втраченої справи №27/52б про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково-виробниче підприємство "Донбасметал", задоволено частково; відновлено втрачену справу №27/52б частково на стадії процедури розпорядження майном в обсязі наданих документів; судове засідання для вирішення питання щодо подальшої судової процедури призначено на 12.10.16р.

До дати судового засідання на адресу господарського суду надійшли наступні документи: лист Донецького міського центру зайнятості №02/908 від 22.09.16р., з додатком; лист розпорядника майна арбітражного керуючого Загороднього О.М., з додатками; клопотання ПАТ "Промінвестбанк" з копією протоколу зборів комітету кредиторів від 10.10.16р. на яких прийнято рішення про визнання банкрутом ТОВ "Науково-виробниче підприємство "Донбасметал", відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором Загороднього О.М.; лист розпорядника майна Загороднього О.М. з додатками для долучення до матеріалів справи та заява про участь у справі про банкрутство; клопотання ПАТ "Промінвестбанк" з додатками.

Ухвалою господарського суду від 12.10.16р. розгляд справи було відкладено на 01.11.16р. у зв'язку з витребування від ПАТ "БТА БАНК" письмових пояснення щодо можливості введення ліквідаційної процедури до боржника та щодо рішення зборів комітету кредиторів по справі №27/52б про визнання боржника банкрутом та призначення ліквідатором ТОВ "Науково-виробниче підприємство "Донбасметал" арбітражного керуючого Загородного О.М.

Розглянувши у судовому засіданні 01.11.16р. вищевказане клопотання про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатора, надані розпорядником майна матеріали, заслухавши кредитора, суд встановив :

На момент розгляду справи набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» від 22.12.2011 р. №4212-VI відповідно до п. 1-1 Прикінцевих та перехідних положень якого «Положення цього Закону, що регулюють ліквідаційну процедуру, застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження у яких порушено до набрання чинності цим Законом, якщо на момент набрання ним чинності господарським судом не було прийнято постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури».

Розгляд справи про банкрутство за новою редакцією Закону здійснюється згідно з постановою про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. При цьому правові підстави прийняття постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури визначаються відповідно до раніше чинної редакції Закону, а правові наслідки введення ліквідації процедури - за його новою редакцією.

Вказана правова позиція Вищого господарського суду викладена у п.40 Інформаційного листа Вищого господарського суду України від 28.03.2013 №01-06/606/2013 "Про Закон України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (у редакції Закону України від 22.12.2011 №4212-VІ)" зі змінами та доповненнями.

За таких обставин, при винесенні постанови по даній справі судом застосовані положення Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції що діяла до 19.01.13р. (далі - Закон про банкрутство).

31.08.11р. проведені загальні збори кредиторів по справі №27/52б, на яких обраний комітет кредиторів у складі 3 кредиторів: ПАТ «Промінвестбанк», ПАТ «БТА БАНК» та Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Будьоннівському районі м.Донецька.

В силу п.8 ст.16 Закону про банкрутство прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури належить до компетенції комітету кредиторів.

Розпорядником майна від 10.10.16р. були проведені збори комітету кредиторів на яких прийнято рішення про звернення до господарського суду Донецької обалсті з клопотанням про визнання ТОВ «НВП «Донбасметал» банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором арбітражного керуючого Загороднього О.М. (протокол зборів комітету кредиторів від 10.10.16р.).

Кредитори - ПАТ «БТА БАНК» та Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Будьоннівському районі м.Донецька, вимоги яких були включені до реєстру вимог кредиторів, на збори комітету кредиторів 10.10.16р. не з'явились, про час та місце проведення зборів комітету кредиторів були повідомлені належним чином /т.3 арк.справи 104, 105/.

12.10.16р. через канцелярію господарського суду Донецької області надійшло клопотання ПАТ «Промінвестбанк» про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором арбітражного керуючого Загороднього О.М.

З метою надання ПАТ "БТА БАНК" письмових пояснення щодо можливості введення ліквідаційної процедури до боржника та щодо рішення зборів комітету кредиторів по справі №27/52б про визнання боржника банкрутом та призначення ліквідатором ТОВ "Науково-виробниче підприємство "Донбасметал" арбітражного керуючого Загородного О.М. ухвалою суду від 12.10.16р. розгляд справи було відкладено на 01.11.16р.

ПАТ «БТА БАНК» про час та місце судового засідання повідомлений належним чином, витребуваних ухвалою суду письмових пояснень станом на 01.11.16р. не надано.

Як вбачається з наданого звіту розпорядника майна, останнім повідомлено про неможливість проведення повного аналізу фінансово-господарської діяльності боржника у зв'язку з відсутністю будь-яких первинних документів статистичної, бухгалтерської та фінансової документації.

Згідно відповіді Головного управління статистики у Донецький області №01.3-02/1708 від 20.11.15р., у 2014-2015р.р. підприємством Товариством з обмеженою відповідальністю «НВП «Донбасметал» статистична звітність до Головного управління статистики не надавалась.

Розпорядником майна, за відсутністю матеріально відповідальної особи та відсутності первинних документів боржника, проведено інвентаризацію необоротних та оборотних активів станом на 05.10.16р. за результатами якої встановлено:

- відсутність основних засобів, незавершеного будівництві, довгострокових фінансових інвестицій та нематеріальних активів;

- боржник є власником недобудованого житлового будинку готовністю 34%, загальною вартість 6091305,67грн., який розташований за адресою: м.Донецьк, вул.Шахтобудівники,486 та крану башеного КБ -471У1, заводський №5, рік випуску 2006р., загальною вартістю 1583333,33грн., який знаходиться за адресою: м.Донецьк, вул.Баумана 18а. Станом на 05.10.2016р. перевірити стан вказаного майна, не вбачається можливим, оскільки, вищезазначене майно знаходиться на території непідконтрольній державі Україна, інших активів у боржника не виявлено;

- грошові зобов'язання ТОВ «НВП «Донбасметал» складають 16184 056,41грн.

Зі звіту розпорядника майна та доданих до нього документів вбачається, що боржник фінансово-господарську діяльність не здійснює, статистична звітність (баланси, звіти) протягом 2014-2015р.р. до відповідних органів не надавались, майнові активи підприємства за рахунок яких можливе погашення кредиторської заборгованості на праві власності у боржника знаходяться на території непідконтрольній державі України, дебіторська заборгованість відсутня, акцій та облігацій боржник не має, відокремлених підрозділів не має, коштів на рахунках не має, фінансовий стан боржника незадовільний, що свідчить про відсутність можливості відновлення платоспроможності.

У зв'язку з вищевикладеним, враховуючи тривалість процедури розпорядження майном більше п'яти років, на засіданні комітету кредиторів зроблено висновок про неможливість введення процедури санації боржника та про доцільність відкриття ліквідаційної процедури.

Заяв від інвесторів та осіб бажаючих прийняти участь у санації боржника в передбачений законом строк до суду не надходило; підстави для відновлення платоспроможності боржника відсутні.

Згідно ст.22 Закону про банкрутство у випадках, передбачених цим Законом, господарський суд приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру.

Відповідно до ст.24 вказаного закону господарський суд має право призначити ліквідатором особу, яка виконувала повноваження розпорядника майна.

До суду 12.10.16р. надано заяву арбітражного керуючого Загороднього О.М. про призначення його ліквідатором по справі №27/52б, відповідно до вимог ст.3-1 Закону про банкрутство.

Присутній у судовому засіданні 01.11.16р. представник кредитора ПАТ «Промінвестбанк» підтримав клопотання про введення ліквідаційної процедури та призначення Загороднього О.М. ліквідатором по даній справі.

З огляду на вищевикладене, враховуючи тривалість процедури розпорядження майном більш ніж п'ять років та керуючись п.1 ст.5, п.8 ст.16, ст.ст.22-25 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції, шо діяла до 19.01.13р., суд дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання ПАТ «Промінвестбанк» про визнання боржника - Товариство з обмеженою відповідальністю "Науково-виробниче підприємство "Донбасметал" м.Донецьк банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором арбітражного керуючого Загороднього Олексія Михайловича.

Керуючись ст.3-1, п.1 ст.5, п.8 ст.16, ст.ст.22-25 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції, що діяла до 19.01.13р., ч.1 Прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" від 22.12.2011р. №4212-VI, ст.4-1 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд -

П О С Т А Н О В И В :

1. Визнати банкрутом боржника - Товариство з обмеженою відповідальністю "Науково-виробниче підприємство "Донбасметал" (адреса: 83085, м.Донецьк, вул.Баумана, б.18в; код ЄДРПОУ 23430588).

2. Відкрити ліквідаційну процедуру строком на 6 місяців.

3. Ліквідатором призначити арбітражного керуючого Загороднього Олексія Михайловича (свідоцтво №1505 від 16.07.13р., адреса: 04119, АДРЕСА_1, ідентифікаційний код НОМЕР_1).

4. Оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України повідомлення про визнання банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури Товариство з обмеженою відповідальністю "Науково-виробниче підприємство "Донбасметал" (код ЄДРПОУ 23430588), що зареєстроване за адресою: 83085, м.Донецьк, вул.Баумана, б.18в.

5. Ліквідатору до закінчення ліквідаційної процедури представити до суду звіт та ліквідаційний баланс з документами, передбаченими ст.46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції Закону від 22.12.2011р. №4212-VI.

Суддя О.В. Попов

Дата ухвалення рішення01.11.2016
Оприлюднено08.11.2016
Номер документу62460358
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —27/52б

Ухвала від 04.08.2023

Господарське

Господарський суд Донецької області

Огороднік Діна Миколаївна

Ухвала від 06.07.2023

Господарське

Господарський суд Донецької області

Огороднік Діна Миколаївна

Ухвала від 16.02.2022

Господарське

Господарський суд Донецької області

Чорненька Ірина Кузьмінічна

Ухвала від 17.11.2021

Господарське

Господарський суд Донецької області

Чорненька Ірина Кузьмінічна

Ухвала від 14.09.2021

Господарське

Господарський суд Донецької області

Чорненька Ірина Кузьмінічна

Ухвала від 11.08.2021

Господарське

Господарський суд Донецької області

Чорненька Ірина Кузьмінічна

Ухвала від 16.06.2020

Господарське

Господарський суд Донецької області

Чорненька Ірина Кузьмінічна

Ухвала від 16.06.2020

Господарське

Господарський суд Донецької області

Чорненька Ірина Кузьмінічна

Ухвала від 25.05.2020

Господарське

Господарський суд Донецької області

Чорненька Ірина Кузьмінічна

Ухвала від 19.03.2020

Господарське

Господарський суд Донецької області

Чорненька Ірина Кузьмінічна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні