Ухвала
від 21.10.2016 по справі 2-н-1208/11
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-н-1208/11

Провадження № 2-с/161/122/16

У Х В А Л А

21 жовтня 2016 року Луцький міськрайонний суд Волинської області

в складі:

головуючого-судді Рудської С.М.

при секретарі Марчак Е.Є.

розглянувши заяву ОСОБА_1 про скасування судового наказу, виданого 04 липня 2011 року за заявою Державного комунального підприємства «Луцьктепло» про видачу судового наказу з метою стягнення заборгованості за надані послуги по теплопостачанню з ОСОБА_1,

В С Т А Н О В И В:

04.07.2011 року видано судовий наказ за заявою Державного комунального підприємства «Луцьктепло» про видачу судового наказу з метою стягнення заборгованості за надані послуги по теплопостачанню з ОСОБА_1

03.10.2016 року ОСОБА_1 звернулася в суд із заявою про скасування судового наказу. Свою заяву мотивує тим, що на момент винесення судового наказу жодної заборгованості перед ДКП «Луцьктепло» у неї не було, а докази надані стягувачем не підтверджують існування боргу, також між нею та стягувачем не було укладено договір на надання послуг. Окрім того, заявник просить поновити строк на подачу заяви про скасування судового наказу, оскільки отримала його лише 28.09.2016 року, ознайомившись з постановою про відкриття виконавчого провадження.

Заявник в судове засідання не з’явилася, хоча належним чином була повідомлена про час та місце розгляду справи.

Представник стягувача подала заяву про слухання справи у її відсутності, проти задоволення заяви заперечила.

Відповідно до ч. 6 ст. 105 1 ЦПК України, заява про скасування судового наказу розглядається судом протягом десяти днів з дня постановлення ухвали про прийняття такої заяви до розгляду у відкритому судовому засіданні. Неявка осіб, належним чином повідомлених про час і місце розгляду заяви про скасування судового наказу, не перешкоджає розгляду такої заяви.

З урахуванням вищенаведеного, суд прийшов до висновку про можливість розглянути заяву ОСОБА_1 за відсутності сторін.

Згідно ч. 1 ст. 105 ЦПК України боржник має право протягом десяти днів з дня отримання копії судового наказу та доданих до неї документів подати заяву про його скасування. Заява про скасування судового наказу може також бути подана органами та особами, яким законом надано право захищати права, свободи та інтереси інших осіб.

Відповідно до ст.ст. 72, 73 ЦПК України право на вчинення процесуальної дії втрачається із закінченням строку, встановленого законом. Документи, подані після закінчення процесуальних строків, залишаються без розгляду, якщо суд за клопотанням особи, що їх подала, не знайде підстав для поновлення строку. Суд поновлює або продовжує строк, встановлений відповідно законом або судом, за клопотанням сторони або іншої особи у разі його пропущення з поважних причин.

Згідно з ч. 1 ст. 73 ЦПК України суд поновлює або продовжує строк, встановлений відповідно законом або судом, за клопотанням сторони або іншої особи у разі його пропущення з поважних причин.

З матеріалів справи вбачається, що копія судового наказу, копія заяви стягувача з копіями доданих до неї документів, була вручена боржнику ОСОБА_1 20.07.2011 року, що підтверджується відповідним поштовим повідомленням, що знаходиться у матеріалах справи (а.с. 9).

Доказів того, що вказане поштове відправлення було вручено не боржнику ОСОБА_1, а іншій особі, боржником ОСОБА_1 суду не надано.

Інших доказів на підтвердження поважності причини пропуску строку на звернення з заявою про скасування судового наказу боржником ОСОБА_1 суду також не надано.

За таких обставин суд вважає, що ОСОБА_1 пропущено строк на звернення до суду без поважних причин, а тому дану заяву слід залишити без розгляду.

Керуючись ст.ст.72, 73, 105, 210, 293, 295 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву ОСОБА_1 про скасування судового наказу, виданого 04 липня 2011 року за заявою Державного комунального підприємства «Луцьктепло» про видачу судового наказу з метою стягнення заборгованості за надані послуги по теплопостачанню з ОСОБА_1 - залишити без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Волинської області через Луцький міськрайонний суд шляхом подання апеляційної скарги на ухвалу суду протягом п’яти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги на ухвалу суду. У разі подання апеляційної скарги, ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя Луцького міськрайонного

суду Волинської області ОСОБА_2

СудЛуцький міськрайонний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення21.10.2016
Оприлюднено08.11.2016
Номер документу62476402
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-н-1208/11

Ухвала від 16.09.2011

Цивільне

Приморський районний суд м.Маріуполя

Пантелєєв Д. Г.

Ухвала від 28.07.2011

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Рогожина А. В.

Ухвала від 09.09.2011

Цивільне

Мар`їнський районний суд Донецької області

Клікунова А. С.

Судовий наказ від 13.12.2011

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Мокрецький В. І.

Ухвала від 07.08.2011

Цивільне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Бойко М. Я.

Ухвала від 20.12.2016

Цивільне

Апеляційний суд Волинської області

Федонюк С. Ю.

Ухвала від 02.11.2011

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Новак Ю. Д.

Ухвала від 24.11.2016

Цивільне

Апеляційний суд Волинської області

Федонюк С. Ю.

Ухвала від 21.10.2016

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Рудська С. М.

Ухвала від 04.10.2016

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Рудська С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні