Ухвала
від 31.10.2016 по справі 757/52996/16-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/52996/16-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

31 жовтня 2016 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання слідчого групи слідчих ГСУ НП України ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей та документів, -

В С Т А Н О В И В :

31.10.2016 слідчий групи слідчих ГСУ НП України ОСОБА_4 , за погодженням із прокурором відділу Генеральної прокуратури України ОСОБА_5 , звернувся до слідчого судді з клопотанням про тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні посадових осіб ІНФОРМАЦІЯ_1 , адреса: АДРЕСА_1 , тобто можливість ознайомитись та вилучити (здійснити виїмку) у посадових осіб зазначеної установи усіх документів, які містяться в матеріалах реєстраційних справ ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), а саме: установчих, реєстраційних та дозвільних документів, карток з реєстрації, внесення змін до установчих документів (місцезнаходження юридичної особи, керівників, засновників), наказів, протоколів загальних зборів товариства, квитанцій про сплату обов`язкових платежів, довіреностей, заяв, документів, підтверджуючих фактичне місцезнаходження юридичної особи, листування, з моменту реєстрації юридичних осіб до моменту винесення ухвали слідчим суддею.

З наданих в обґрунтування клопотання матеріалів вбачається, що Головним слідчим управлінням Національної поліції України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12016000000000054 від 29.02.2016, за фактами фіктивного підприємництва, що завдало збитків державі у великих розмірах, та легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, вчинене за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах, за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 209 КК України.

Слідчими (розшуковими) діями було встановлено, що в незаконних операціях, пов`язаних з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, можуть бути задіяні суб`єкти підприємницької діяльності з ознаками «фіктивності» ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ).

Згідно даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців з 03.12.2015 керівником на всіх вказаних вище юридичних особах рахується ОСОБА_6 , а засновником ОСОБА_7 .

28.10.2016 постановою слідчого групи слідчих ГСУ НП України ОСОБА_4 у даному кримінальному провадженні призначено почеркознавчу експертизу.

Таким чином, з метою вивчення інформації щодо діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), встановлення повного кола осіб, діючих від імені вказаних товариств, перевірки їх законної діяльності з моменту реєстрації, виникла необхідність у отриманні документів, які містяться у матеріалах реєстраційних справ ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), які знаходяться у володінні посадових осіб ІНФОРМАЦІЯ_1 .

В судовому засіданні слідчий підтримав клопотання, просив його задовольнити.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходиться речі та документи, з огляду на наявність достатніх підстави вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації.

Згідно ч. 1 ст. 107 КПК України фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Відповідно до ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити виїмку).

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Відповідно до ч. 7 ст. 163 КК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Відповідно до ч. 1 ст. 243 КПК України сторона обвинувачення залучає експерта за наявності підстав для проведення експертизи.

Відповідно до ч. 2 ст. 245 КПК України порядок відібрання зразків з речей і документів встановлюється згідно з положеннями про тимчасовий доступ до речей і документів (статті 160-166 цього Кодексу).

Слідчий суддя, заслухавши пояснення слідчого, вивчивши матеріали, додані до клопотання, враховуючи наявність постанови від 28.10.2016 про призначення почеркознавчої експертизи у даному кримінальному провадженні, вважає, що речі, які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 та до яких слідчий просить надати тимчасовий доступ має суттєве значення для встановлення важливих обставин у даному кримінальному провадженні.

Відтак, клопотання підлягає задоволенню.

На підставі викладеного і керуючись ст. 107, 110, 159, 163, 243, 245, 309 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого групи слідчих ГСУ НП України ОСОБА_4 , погоджене прокурором відділу Генеральної прокуратури України ОСОБА_5 , про тимчасовий доступ до речей та документів задовольнити.

Надати дозвіл слідчому групи слідчих ГСУ НП України ОСОБА_4 , слідчим групи слідчих, на тимчасовий доступ до документів, які містяться в матеріалах реєстраційних справ ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), з можливістю вилучення їх оригіналів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: до установчих, реєстраційних та дозвільних документів, карток з реєстрації, внесення змін до установчих документів (місцезнаходження юридичної особи, керівників, засновників), наказів, протоколів загальних зборів товариства, квитанцій про сплату обов`язкових платежів, довіреностей, заяв, документів, підтверджуючих фактичне місцезнаходження юридичної особи, листування, з моменту реєстрації юридичних осіб по дату постановлення ухвали.

Визначити строк дії ухвали протягом одного місяця, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/52996/16-к

Примірник 2 на завірена копія ухвали надано слідчому групи слідчих ГСУ НП України ОСОБА_4

Виконавець: ОСОБА_1

31.10.2016

Дата ухвалення рішення31.10.2016
Оприлюднено14.03.2023

Судовий реєстр по справі —757/52996/16-к

Ухвала від 31.10.2016

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Москаленко К. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні