Ухвала
від 08.09.2016 по справі 760/8385/16-к
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

08.09.2016 Справа №760/8385/16-к

Провадження №1-кс/760/12087/16

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 вересня 2016 року слідчий суддя Солом`янського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , розглянувши клопотання детектива Національного бюро Третього відділу детективів Другого підрозділу детективів Головного підрозділу детективів Національного антикорупційного бюро України ОСОБА_2 , погоджене прокурором, який здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні ОСОБА_3 - про тимчасовий доступ до речей і документів, на підставі матеріалів досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42015000000001349 від 07.07.2015,-

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшло клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, яке обґрунтовується тим, що групою детективів Національного антикорупційного бюро України провадиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №42015000000001349 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 205 КК України.

З матеріалів кримінального провадження вбачається, що що 09.02.2015 року комітетом з конкурсних торгів ІНФОРМАЦІЯ_1 прийнято рішення про застосування переговорної процедури закупівлі для потреб міністерства предмету рюкзаків. Необхідність придбання рюкзаків у кількості 6000 шт. обґрунтовано нагальною потребою у забезпеченні речовим майном особового складу органів та підрозділів Міністерства, які залучаються для виконання завдань з охорони громадського порядку, боротьби зі злочинністю, забезпечення безпеки дорожнього руху в рамках проведення антитерористичної операції на території Луганської та Донецької областей.

Проведення закупівлі рюкзаків шляхом здійснення переговорної процедури обґрунтовано п. 3. ч. 2 ст. 39 Закону України «Про здійснення державних закупівель», згідно якого ІНФОРМАЦІЯ_1 у разі нагальної потреби у зв`язку із виникненням особливих економічних чи соціальних обставин, пов`язаних з особливим періодом, які унеможливлюють дотримання замовниками строків для проведення процедур конкурсних торгів, має право здійснити придбання необхідного товару шляхом застосування переговорної процедури.

Участь в переговорній процедурі приймали п`ять учасників, а саме: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ФОП ОСОБА_4 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ІНФОРМАЦІЯ_5 .

В подальшому, за результатами проведених 09.02.2015 та 16.02.2015 переговорних процедур закупівель, між ІНФОРМАЦІЯ_1 та ФОП ОСОБА_4 24.02.2015 року укладено договір про закупівлю 1000 рюкзаків (лот № 4) на суму 2 100 000 грн. та 25.02.2015 року укладено договір з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » про закупівлю 5000 рюкзаків (лот № № 1-3) на суму 14 495 000 грн. Вибір вказаних переможців відбувся за особистого втручання колишнього заступника Міністра внутрішніх справ ОСОБА_5 .

Разом з тим, у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » відсутнє необхідне обладнання, кваліфіковані працівники, наявність документального підтвердженого досвіду виконання аналогічних договорів. Остання податкова звітність ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » до контролюючого органу була надана 07.02.2014. У період часу з 01.01.2014 по 30.03.2016 контролюючі органи документальні перевірки (планові та позапланові) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » не проводили. Вищевикладене свідчить про те, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) не здійснює реальну господарську діяльність.

В рамках розслідування кримінального провадження призначено проведення позапланової документальної перевірки з дотримання вимог чинного законодавства щодо своєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплати усіх передбачених законодавством податків та зборів, дотримання валютного та іншого законодавства під час здійснення Товариством з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) господарських операцій за період з 01.01.2015 по 31.12.2015. Відповідно до відповіді ІНФОРМАЦІЯ_6 за місцем реєстрації ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та його посадові особи не знаходяться, про що був складений відповідний акт.

Крім того, досудовим розслідуванням здобуті дані, що перераховані ІНФОРМАЦІЯ_1 грошові кошти на загальну суму 14 495 000 гривень на рахунки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », в подальшому були перераховані на рахунки ряду товариств з ознаками фіктивності, якими нібито надавалися послуги для ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », а саме:

- ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 );

- ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 );

- ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 );

- ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 );

- ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 );

- ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 );

- ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 );

- ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ).

За таких обставин існує обґрунтована підозра про вчинення тяжкого кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, та особливо тяжкого кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, що може бути підставою для вжиття заходів забезпечення кримінального провадження.

Відповідно до вимог ст. ст. 2, 38, 91 КПК України на орган досудового розслідування покладається вжиття заходів щодо швидкого, всебічного, повного та неупередженого дослідження обставин кримінального провадження, виявлення події кримінального правопорушення, осіб, які його вчинили, інших обставин, що підлягають доказуванню, і тим самим забезпечення ефективного досудового розслідування.

Таким чином, виникла необхідність у визначенні осіб, якими подавалась податкова звітність ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), за період їх діяльності, документів, які надійшли до контролюючого органу для взяття на облік вказаних товариств як платників податків, інформації органів державної реєстрації, інформації банків та інших фінансових установ про відкриття (закриття) рахунків, рішень суду, що набрали законної сили, даних перевірок вказаних товариств за весь період діяльності, декларацій (звітів, розрахунків) та інших документів, пов`язаних з обчисленням і сплатою податків та зборів, які подавалися зазначеними товариствами у період їх діяльності, що неможливо встановити іншим способом, окрім як шляхом проведення тимчасового доступу до усіх документів облікових справ платника податків ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), (у тому числі судових рішень, на підставі яких раніше здійснювався тимчасовий доступ до вищевказаних документів, а також протоколів та описів, складених в результаті виконання таких рішень), які зберігаються у ІНФОРМАЦІЯ_15 , з можливістю ознайомитись з ними, зробити їх копії та вилучити оригінали вказаних документів, що дасть можливість встановити вищевказані обставини.

Підставами вважати, що вищевказані речі і документи перебувають або можуть перебувати у ІНФОРМАЦІЯ_15 є витяги з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, постанова Кабінету Міністрів України від 04 листопада 2015 року № 892 «Деякі питання територіальних органів ІНФОРМАЦІЯ_16 ».

Дані облікових справ платника податків ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ) мають суттєве значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, а саме: осіб, якими подавалася податкова звітність товариств, даних їх перевірок за весь період діяльності, декларацій (звітів, розрахунків) та інших документів, пов`язаних з обчисленням і сплатою податків та зборів, які подавалися товариствами у період їх діяльності, а також інших обставини у кримінальному провадженні .

Відомості, які містяться у вказаних документах, самі по собі та в сукупності з іншими речами і документами за своїм змістом можуть бути використані як докази події кримінального правопорушення, причетності окремих осіб до його вчинення, та інших обставин, що підлягають доказуванню під час досудового розслідування.

З урахуванням викладеного, а також того, що розслідуване кримінальне правопорушення є особливо тяжким, потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права та інтереси володільця документів, за якого їх зміст буде розкритий стороні обвинувачення з метою використання в доказуванні.

В зв`язку із зазначеним детектив просив про задоволення клопотання.

Слідчій суддя відповідно до частини другої ст. 163 КПК України визнав за можливе провести розгляд даного клопотання без виклику представників особи за наведених детективом підстав.

Згідно з ч.1 ст.107 КПК України фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних заходів не здійснювалась.

Вивчивши матеріали клопотання і кримінального провадження, вважаю, що клопотання підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Враховуючи викладене, перевіривши надані матеріали клопотання, дослідивши докази по даних матеріалах, зважаючи на те, що вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація має суттєве значення для можливості встановлення дійсних обставин справи, а тому вважаю за можливе клопотання задовольнити.

Виходячи із вищезазначеного та керуючись ст. ст. 159, 160, 162-164 КПК України, суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати детективам Головного підрозділу детективів Національного антикорупційного бюро України ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_2 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 тимчасовий доступ до усіх документів облікових справ платника податків ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ) (у тому числі судових рішень, на підставі яких раніше здійснювався тимчасовий доступ до вищевказаних документів, а також протоколів та описів, складених в результаті виконання таких рішень), які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_15 з можливістю ознайомитись з ними, зробити їх копії та вилучити оригінали вказаних документів.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення08.09.2016
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу62482416
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів, на підставі матеріалів досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42015000000001349 від 07.07.2015

Судовий реєстр по справі —760/8385/16-к

Ухвала від 15.06.2018

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Антипова І. Л.

Ухвала від 08.09.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Демидовська А. І.

Ухвала від 08.09.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Демидовська А. І.

Ухвала від 05.09.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Демидовська А. І.

Ухвала від 05.09.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Демидовська А. І.

Ухвала від 05.09.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Демидовська А. І.

Ухвала від 05.09.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Демидовська А. І.

Ухвала від 05.09.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Демидовська А. І.

Ухвала від 01.09.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Демидовська А. І.

Ухвала від 08.09.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Демидовська А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні