Ухвала
від 17.10.2016 по справі 127/21794/16-к
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/21794/16-к

Провадження №1-кс/127/7777/16

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 жовтня 2016 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю:

слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого Вінницького відділу поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 про призначення позапланової виїзної ревізії, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий Вінницького відділу поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області старший лейтенант поліції ОСОБА_3 звернулась до суду з клопотанням про надання дозволу на призначення позапланової виїзної ревізії.

Клопотання мотивовано тим, що слідчим проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42015020010000112 від 08.12.2015 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування розпочате за матеріалами відпрацювання фінансово-господарської діяльності підприємства ТОВ «Спредом» (код ЄДРПОУ 39177989, м. Вінниця, вул. 600-річчя, буд. 25), що проводилась працівниками відділу оперативного супроводження адміністрування ПДВ ОУ Вінницької ОДПІ ГУ ДФС у Вінницькій області з метою вжиття заходів щодо ефективного контролю за розпорядженням (витратами) бюджетних коштів та виявлення кримінальних правопорушень, передбачених ст. 191 КК України.

Проведеним аналізом встановлено, що ТОВ «Спредом» в період жовтня 2014 року являлось переможцем державних закупівель та отримувало кошти державного бюджету в загальній сумі 360506,97 грн. від комунального закладу «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 5» (код ЄДРПОУ 05484362, м. Вінниця, вул. Замостянська, 49) та комунального закладу «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 6» (код ЄДРПОУ 026244596, м. Вінниця, вул. Замостянська, 18) за виконання будівельних робіт.

В свою чергу ТОВ «Спредом» у період жовтня 2014 року з метою проведення отриманих державних коштів у готівку здійснило придбання будівельних послуг та матеріалів у підприємства з ознаками фіктивності ТОВ «НВП «Металпромсервіс» та в подальшому з метою надання податкової вигоди здійснило псевдо реалізацію робіт.

Для з`ясування обставин, які відповідно до ч. 1 ст. 91 КПК України підлягають доказуванню у цьому кримінальному провадженні, виникла необхідність у проведенні ревізії фінансово-господарської діяльності бюджетної установи КЗ «ЦПМСД №6» з питань дотримання вимог законодавства при здійсненні ним за період діяльності фінансово-господарської діяльності з ТОВ «Спредом».

Єдиним можливим процесуальним шляхом для призначення ревізії фінансово-господарської діяльності КЗ «ЦПМСД №6» з питань дотримання вимог законодавства при здійсненні ним за період діяльності фінансово-господарської діяльності з ТОВ «Спредом» є отримання судового рішення (ухвали слідчого судді) про дозвіл на проведення такої ревізії, тому слідчий просив клопотання задовольнити.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав за обставин, викладених у ньому.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали кримінального провадження прийшов до наступного висновку.

Відповідно до ч.3-5 ст. 132 КПК України Застосування заходів забезпечення кримінального провадження не допускається, якщо слідчий, прокурор не доведе, що: 1) існує обґрунтована підозра щодо вчинення кримінального правопорушення такого ступеня тяжкості, що може бути підставою для застосування заходів забезпечення кримінального провадження; 2) потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи, про який ідеться в клопотанні слідчого, прокурора; 3) може бути виконане завдання, для виконання якого слідчий, прокурор звертається із клопотанням.

Для оцінки потреб досудового розслідування слідчий суддя або суд зобов`язаний врахувати можливість без застосованого заходу забезпечення кримінального провадження отримати речі і документи, які можуть бути використані під час судового розгляду для встановлення обставин у кримінальному провадженні.

Під час розгляду питання про застосування заходів забезпечення кримінального провадження сторони кримінального провадження повинні подати слідчому судді або суду докази обставин, на які вони посилаються.

З огляду на викладене суд вважає, що клопотання слідчого про проведення позапланової виїзної ревізії є необґрунтованим, оскільки слідчим не обгрунтовано необхідності проведення ревізії з питань фінансово-господарської діяльності КЗ «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 6», враховуючи, що кримінальне провадження порушене за підозрою у вчиненні службовими особами ТОВ «Спредом» кримінального правопорушення,а також не вказано які докази планується здобути під час проведення ревізії, з метою доведеності вини службових осіб ТОВ «Спредом». Таким чином у задоволенні клопотання слід відмовити.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст., 93, 132, 369-372 КПК України, -

УХВАЛИВ:

В задоволенні клопотання слідчого Вінницького відділу поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 про призначення позапланової виїзної ревізії КЗ «Центр первинної медико-санітарної допомоги №6»у кримінальному провадженні № 42015020010000112 від 08.12.2015 - відмовити.

Ухвала слідчого судді не підлягає апеляційному оскарженню.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення17.10.2016
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу62492280
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —127/21794/16-к

Ухвала від 17.10.2016

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Михайленко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні