Ухвала
від 21.10.2016 по справі 757/49444/16-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/49444/16-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 жовтня 2016 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши в судовому засіданні в м. Києві клопотання слідчого в ОВС слідчого відділу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей і документів, -

В С Т А Н О В И В :

На розгляд слідчого судді надійшло дане клопотання.

Обґрунтовуючи клопотання, слідчий зазначає, що Слідчим відділом Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 22016101110000142, внесеному 29.08.2016 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України.

З матеріалів кримінального провадження вбачається, що у період 2013 - 2015 років невстановлені особи медіа холдингу « ІНФОРМАЦІЯ_1 », до складу якого входили: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », яке здійснювало видавництво щотижневого журналу « ІНФОРМАЦІЯ_3 »; ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », яке здійснювало видавництво щоденної газети «Вести», а також ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », за попередньою змовою групою осіб, здійснили розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення дій, метою яких є зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України.

Встановлено, що до складу медіа холдингу « ІНФОРМАЦІЯ_1 », до складу якого також входили: ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_5 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_6 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_7 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_8 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_9 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ).

Згідно наявних у слідства даних, ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_7 " має відкритий в ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_10 " (МФО НОМЕР_6 ) банківський рахунок № НОМЕР_7 .

Під час досудового розслідування виникла необхідність у тимчасовому доступі до документів ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_7 ", які становлять банківську таємницю та перебувають у володінні ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_10 " (МФО НОМЕР_6 ).

В матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що документи, які перебувають у володінні ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_10 " (МФО НОМЕР_6 ) мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

В судовому засіданні слідчий подане клопотання підтримав, з підстав викладених в ньому, просив задовольнити.

Згідно ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх (здійснити виїмку).

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали, якими обґрунтовується подане клопотання, слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, так як слідчим у судовому засіданні доведена необхідність отримання доступу до документів, оскільки вони мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а відомості, які в них містяться, можуть бути використані як докази, довести ті обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, іншим способом неможливо.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 160, 163, 164, 166, слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати слідчому в ОВС слідчого відділу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 та слідчим слідчої групи у кримінальному провадженні № 22016101110000142 ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , тимчасовий доступ до документів які містять відомості про клієнта банку ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_7 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), а також рахунку вказаного підприємства № НОМЕР_7 , який використовувався для перерахування грошових коштів даного підприємства у період з 08.12.2014 року по 28.09.2016 року, з можливістю вилучення їх копій, які перебувають у володінні ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_10 " (МФО НОМЕР_6 ), а саме:

- виписки руху коштів по рахунку № НОМЕР_7 , у національній та іноземних валютах, з обов`язковим зазначенням дат, часу, сум, валюти, даних про банківські установи та їх рахунки, на які перераховувались грошові кошти, призначення платежів, назв контрагентів, їх кодів, місцезнаходження, номерів рахунків, на які перераховані грошові кошти, у період з 08.12.2014 року по 28.09.2016 року (у разі використання транзитних або інших рахунків для здійснення переказів грошових коштів, обов`язково вказати повний шлях проходження грошових коштів) з наданням інформації в електронному вигляді;

- копії юридичної справи ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_7 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), в тому числі документів, на підставі яких були відкриті, закриті та обслуговувались розрахункові рахунки вказаного підприємства, а також документів які надавались в ході обслуговування зазначених рахунків;

- документів як в печатному так і в електронному вигляді, що містять інформацію про укладення між ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_7 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) та ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_10 " (МФО НОМЕР_6 ) договору про банківське обслуговування в режимі віддаленого доступу «клієнт-банк», а також документів які містять дані про комп`ютер клієнта та контрагентів (з зазначенням ІР-адрес комп`ютерів клієнта та контрагентів, та всієї наявної інформації з логфайлів), з якого здійснювалось управління проведенням відповідних розрахунків.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/49444/16-к

Примірник 2 та завірену копію ухвали слідчому ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення21.10.2016
Оприлюднено14.03.2023

Судовий реєстр по справі —757/49444/16-к

Ухвала від 21.10.2016

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Шапутько С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні