Ухвала
від 04.11.2016 по справі 127/23068/16-к
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 127/23068/16-к

Провадження 1-кс/127/8154/16

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 листопада 2016 року м. Вінниця

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Вінницькій області старшого лейтенанта податкової міліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ та вилучення оригіналів документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , зареєстроване за адресою: АДРЕСА_1 ), підтверджуючих фінансово-господарські взаємовідносини з СТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , зареєстроване за адресою: АДРЕСА_2 ), за весь період фінансово-господарських взаємовідносин та які перебувають у володінні службових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), за відсутністю клопотання учасників процесуальної дії про застосування технічних засобів, -

ВСТАНОВИВ:

Слідча ОСОБА_3 звернулася до суду з вказаним клопотанням, яке погоджене прокурором ОСОБА_4 , мотивуючи свої вимоги тим, що в провадженні знаходяться матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32016020000000060 від 08 червня 2016 року, за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 205 КК України.

Досудовим слідством встановлено, що ОСОБА_5 у липні 2012 року, використовуючи підроблені документи на ім`я ОСОБА_6 придбав 100% статутного капіталу юридичної особи СТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , АДРЕСА_2 ), без мети здійснення фінансово-господарської діяльності та з метою прикриття незаконної діяльності.

Відповідно до матеріалів досудового розслідування громадянин ОСОБА_5 , завідомо спланувавши свої протиправні дії, з метою реалізації злочинних намірів, використовуючи паспорт на ім`я ОСОБА_6 , повідомив службовим особам ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , зареєстроване за адресою: АДРЕСА_1 ), що СТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » займається вирощуванням зернових культур та виявив намір придбати у них засоби захисту рослин.

В подальшому між СТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) було укладено договір про поставку засобів захисту рослин, який був підписаний від імені ОСОБА_6 , як директора СТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », після чого службові особи, будучи необізнаними в злочинних намірах передали останньому засоби захисту рослин на загальну суму 751168 грн., якими ОСОБА_5 розпорядився на власний розсуд.

В ході досудового розслідування встановлено, що за даним фактом 07.05.2015 ОСОБА_5 Вінницьким міським судом було засуджено за вчинення злочинів, передбачених за ч. 1, ч. 4 ст. 358, ч. 2 ст. 190 КК України.

В зв`язку з вищевикладеним, з метою повного, всебічного та неупередженого дослідження всіх обставин вчинення кримінального правопорушення та для з`ясування обставин фінансово-господарських взаємовідносин СТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , зареєстроване за адресою: АДРЕСА_2 ) з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , зареєстроване за адресою: АДРЕСА_1 ), а також з метою необхідності призначення документальних перевірок та судових експертиз, виникла необхідність у тимчасовому доступі з можливістю вилучення оригіналів первинних бухгалтерських документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за весь період взаємовідносин з СТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ).

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані речі і документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, необхідно отримати тимчасовий доступ з можливістю вилучити оригінали первинних бухгалтерських документів (договори, накладні, податкові накладні, акти прийому-передачі, довідки, товарно-транспортні накладні, рахунки фактури, проектну документацію) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), підтверджуючих фінансово-господарські взаємовідносини з СТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), які перебувають у володінні службових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , зареєстроване за адресою: АДРЕСА_1 ), а також враховуючи факт, що службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з метою уникнення від кримінальної відповідальності можуть бути прийняті міри щодо знищення вищевказаних первинних бухгалтерських документів, на підставі яких формувалась податкова звітність даного товариства, тому слідчий звернулася з даним клопотанням до суду.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримала.

Представник ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » до судового засідання не з`явився, про причини неприбуття суд не повідомив, хоча про час та місце розгляду клопотання було повідомлено належним чином, тому відповідно до ч. 4 ст. 163 КПК України клопотання розглядається у його відсутність.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Пунктом 1 ч. 5 ст. 163 КПК України передбачено, що ухвала про надання тимчасового доступу до речей і документів постановляється, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної юридичної особи.

Положенням ч.7 ст. 163 КПК України передбачено, що слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Оскільки з клопотання та доданих до нього матеріалів вбачаються підстави вважати, що вказані у клопотанні оригінали первинних бухгалтерських документів (договори, накладні, податкові накладні, акти прийому-передачі, довідки, товарно-транспортні накладні, рахунки фактури, проектну документацію) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , зареєстроване за адресою: АДРЕСА_1 ), підтверджуючих фінансово-господарські взаємовідносини з СТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , зареєстроване за адресою: АДРЕСА_2 ), за весь період фінансово-господарських взаємовідносин, які перебувають у володінні службових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що без вилучення даних документів існує загроза зміни або знищення даних документів, клопотання підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 160, 163 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Надати дозвіл старшому слідчому з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Вінницькій області старшому лейтенанту податкової міліції ОСОБА_3 , або іншим працівникам ГУ ДФС, які будуть діяти на підставі його доручення, в тому числі на основі постанови про проведення процесуальних дій на іншій території дозвіл на тимчасовий доступ з можливістю вилучення оригіналів первинних бухгалтерських документів (договори, накладні, податкові накладні, акти прийому-передачі, довідки, товарно-транспортні накладні, рахунки фактури, проектну документацію) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , зареєстроване за адресою: АДРЕСА_1 ) підтверджуючих фінансово-господарські взаємовідносини з СТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , зареєстроване за адресою: АДРЕСА_2 ), за весь період фінансово-господарських взаємовідносин та які перебувають у володінні службових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

Ухвала діє протягом 30 днів з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до документів слідчий суддя має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення04.11.2016
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу62508407
СудочинствоКримінальне
Сутьзастосування технічних засобів

Судовий реєстр по справі —127/23068/16-к

Ухвала від 04.11.2016

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Клапоущак С. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні