Ухвала
від 03.11.2016 по справі 127/23187/16-к
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/23187/16-к

Провадження №1-кс/127/8192/16

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 листопада 2016 року м. Вінниця

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області ОСОБА_1 , розглянувши клопотання заступника начальника УСБУ у Вінницькій області ОСОБА_2 , про витребування документів,-

ВСТАНОВИВ:

01.11.2016 року до суду надійшло клопотання заступника начальника УСБУ у Вінницькій області ОСОБА_2 , про витребування документів, яке мотивоване тим, що 21.01.2016року заведено контррозвідувальну справу № 208, по перевірці інформації щодо діяльності посадових осіб комерційних підприємств на шкоду державній безпеці України в економічній сфері (галузі ПЕК).

У ході роботи за справою встановлено, що документація на отримання ліцензії на виробництво електричної енергії та затвердження «зеленого» тарифу, яка має значення для встановлення об`єктивної істини, знаходиться в ІНФОРМАЦІЯ_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_2 ) (ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ).

На думку заступника начальника УСБУ у Вінницькій області, враховуючи, що для перевірки та документування можливих обставин здійснення протиправних дій на шкоду економічному та екологічному потенціалу держави (проведення досліджень із залученням спеціалістів ДП « ІНФОРМАЦІЯ_3 »), попередження їх вчинення в подальшому, а також недопущення знищення документів, які можуть бути використані як докази у ході досудового розслідування, тому керуючись п. 5 ст. 7 ЗУ «Про контррозвідувальну діяльність» просить суд клопотання про витребування документів задовольнити.

Слідчий суддя, ознайомившись з матеріалами клопотання та матеріалами контррозвідувальної справи приходить до висновку, що воно є обґрунтованим, а тому підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно п. 5 ст. 7 Закону України «Про контррозвідувальну діяльність» для виконання визначених законом завдань та за наявності підстав, передбачених статтею 6 цього Закону, в ході контррозвідувальної діяльності органи, підрозділи та співробітники ІНФОРМАЦІЯ_4 мають право: витребовувати, збирати і вивчати, за наявності визначених законом підстав, документи та відомості, що характеризують діяльність підприємств, установ, організацій, а також спосіб життя окремих осіб, джерела і розміри їх доходів для попередження і припинення розвідувальних, терористичних та інших протиправних посягань на державну безпеку України.

Відповідно до ч. 2 ст. 14 Закону України «Про захист персональних даних» поширення персональних даних без згоди суб`єкта персональних даних або уповноваженої ним особи дозволяється у випадках, визначених законом, і лише (якщо це необхідно) в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.

З огляду на вищевикладене, враховуючи матеріали контррозвідувальної справи, слідчий суддя прийшов до висновку, що з метою всебічного, повного і неупередженого дослідження всіх обставин можливого кримінального правопорушення, надання їм належної правової оцінки, виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення можливого кримінального правопорушення, необхідно надати УСБУ у Вінницькій області дозвіл на витребування документів у ІНФОРМАЦІЯ_1 .

На підставі наведеного, керуючись ч. 2 ст. 14 Закону України «Про захист персональних даних», п. 5 ст. 7 ЗУ «Про контррозвідувальну діяльність» слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання заступника начальника УСБУ у Вінницькій області ОСОБА_2 , про витребування документів у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 - задовольнити.

Надати старшому оперуповноваженому 2 сектору відділу КЗЕ Управління СБ України у Вінницькій області підполковнику ОСОБА_3 дозвіл на витребування у Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики матеріали ліцензійних справ ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (кодЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (кодЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_9 » (кодЄДРПОУ НОМЕР_6 ) щодо видачі ліцензії на виробництво електричної енергії (ліцензії, заяви про видачу ліцензій на право провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії та документи, що додаються до неї згідно з вимогами постанови НКРЕ №1305 від 06.10.1999); заяви та додані до них документи, на підставі яких вказаним товариствам затверджений «зелений» тариф (пояснювальні записки, розрахунок собівартості виробництва електричної енергії, обґрунтування статей та елементів витрат собівартості виробництва електричної енергії, пояснювальну записку до проекта будівництва, копію зареєстрованої декларації про початок виконання будівельних робіт, копію технічних умов приєднання до електричних мереж електроустановки, яка виробляє електричну енергію з використанням альтернативних джерел енергії, копію зареєстрованої декларації про готовність об`єктів (або черги будівництва електростанцій) до експлуатації або сертифіката, копію кошторисної частини проектної документації будівництва, висновок експертної організації стосовно фактичного рівня питомої ваги сировини, матеріалів, основних засобів, робіт та послуг українського походження у вартості будівництва цього об`єкта, рішення НКРЕ щодо відповідності розміру місцевої складової та інші документи надані заявником у відповідності до постанови НКРЕ №1421 від 02.11.2012 «Про затвердження Порядку встановлення, перегляду та припинення дії «зеленого» тарифу для суб`єктів господарської діяльності»), а також розрахунок собівартості виробництва електричної енергії установкою з використанням альтернативних джерел енергії та звіти означених суб`єктів господарювання з виробництва електричної енергії.

Ухвала слідчого є остаточною та оскарженню не підлягає.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення03.11.2016
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу62508522
СудочинствоКримінальне
Сутьвитребування документів

Судовий реєстр по справі —127/23187/16-к

Ухвала від 03.11.2016

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Михайленко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні