Ухвала
від 28.10.2016 по справі 757/52820/16-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/52820/16-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 жовтня 2016 року Слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження прокурора військової прокуратури Київського гарнізону ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі Печерського районного суду міста Києва клопотання прокурора військової прокуратури Київського гарнізону ОСОБА_3 , про надання дозволу на проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В :

В провадження слідчого судді надійшло клопотання прокурора військової прокуратури Київського гарнізону ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку в автомобілі марки Iveko, державний реєстраційний номер НОМЕР_1 , та причіпу до нього, державний реєстраційний номер НОМЕР_2 .

Обґрунтовуючи подане клопотання сторона кримінального провадження вказує, що військовою прокуратурою Київського гарнізону здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №42016110350000240 від 12.08.2016 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що за повідомленням УЗЕ в Київській області ДЗЕ НП України службові особи Державної фіскальної служби України, зокрема, митних постів Київщини та Одещини, вступили у злочинну змову з іншими громадянами та налагодили схему одержання неправомірної вигоди від суб`єктів підприємницької діяльності на постійній основі під час митного оформлення товарів.

Відповідно до відповіді на доручення від 12.08.2016 № 10195 встановлено, що керівництвом Київської митниці Міндоходів та Київської міської митниці Міндоходів було створено злочинну схему по вимаганню неправомірної вигоди від учасників зовнішньоекономічної діяльності, які здійснюють експортно-імпортні операції, створення фіктивних підприємств з метою ухилення податків, незаконного відшкодування ПДВ.

Органом досудового розслідування установлено, що підприємство ТОВ «АгроЄвроторг» (ЄДРПОУ 40786746), засновником та директором якого являється підставна особа на ім`я ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . Дане підприємство утворене з метою прикриття незаконної діяльності, ухилення податків, отримання неправомірної вигоди керівництвом митниць по незаконному експорту товарів, а саме горіха волоського.

Також установлено, що від імені ОСОБА_4 21.10.2016 року невідомими на даний час особами було подано електронну митну декларацію №500060001/2016/011190 до митного органу Одеської митниці ДФС України щодо експорту горіха волоського без шкарлупи вагою 22000 кг розміщених у картонні коробки. До електронної митниці декларації було подано копії документів перевізника, який здійснює безпосереднє перевезення даного вантажу, а саме: автомобіль марки Ivekoд.н.з. НОМЕР_1 та причіп до нього д.н.з. НОМЕР_2 власником яких являється ADS ULUSLARARASI NAKLIYAT ITN.IHR.TIK.VE SAN.LTD.STI., під керуванням водія ОСОБА_5 та інші документи в електронному вигляді.

У ході виконання доручення встановлено фактичне місце проживання ОСОБА_4 , судимого за ст. 309 КК України, під час допиту якого останній повідомив, що господарська діяльність підприємства знаходиться на початковій стадії-аналізу та вивчення ринку, закупівлю та продаж волоських горіхів він не здійснював, зазначену митну декларацію він не подавав, відправленням горіхів у режимі експорту не займався, довіреностей на представлення інтересів від свого імені не надавав, договорів та контрактів щодо експорту горіхів не заключав та на такі дії нікого не уповноважував. ОСОБА_4 також вказав, що дана митна декларація та документи, що стали підставою для подачі такої декларації являється підробленими та незаконними.

На даний час автомобіль марки Ivekoд.н.з. НОМЕР_1 та причіп до нього д.н.з. НОМЕР_2 власником яких являється ADS ULUSLARARASI NAKLIYAT ITN.IHR.TIK.VE SAN.LTD.STI., під керуванням водія ОСОБА_5 з вантажем горіха волоського без шкарлупи вагою 22000 кг буде знаходиться на митному посту «Чорноморськ» відділ митного оформлення № 3 Одеської митниці ДФС за адресою: Одеська область, м. Чорноморськ, с. Бурлача Балка, вул. Північна, 4, невідомі особи які намагаються незаконно відправити за всіма вказаними підробленими документами.

У органу досудового розслідування існують реальні підстави вважати, що в автомобілі марки Iveko державний реєстраційний номер НОМЕР_1 та причіпі до нього державний реєстраційний номер НОМЕР_2 знаходиться волоський горіх у кількості 22000 кг, а також документи, які містять відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення та мають значення для даного кримінального провадження.

Посилаючись на те, що з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення тяжкого кримінального правопорушення, відшукання знаряддя злочину та майна, яке було здобуте в результаті його вчинення, приймаючи до уваги достатні підстави вважати, що вказані речі та предмети можуть знаходитись у вказаному приміщенні, прокурор просив клопотання задовольнити.

У судовому засіданні прокурор подане клопотання підтримав.

Заслухавши думку сторони кримінального провадження, дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя дійшов наступного висновку.

Обшук відповідно до ст.234 КПК України проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Прокурором доведено наявність достатніх підстав вважати, що було вчинене кримінальне правопорушення, дані про яке містяться у витягу з ЄРДР, що відшукуванні речі та документи мають значення для досудового розслідування та відомості, які в них містяться можуть бути доказами під час судового розгляду, а також враховуючи фабулу кримінального правопорушення, знаходяться в зазначеному в клопотанні транспортному засобі.

Таким чином, слідчий суддя приходить до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, а саме надання дозволу на проведення обшуку в автомобілі марки Iveko державний реєстраційний номер НОМЕР_1 та причіп до нього державний реєстраційний номер НОМЕР_2 .

Керуючись ст.ст. 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл групі прокурорсько-слідчих працівників у кримінальному провадженні №42016110350000240 від 12.08.2016р.з правом передоручення іншому оперативному підрозділу в порядку ст. 40 КПК України, на проведення обшуку в автомобілі марки Iveko, державний реєстраційний номер НОМЕР_1 , та причіпу до нього державний реєстраційний номер НОМЕР_2 , власником яких, згідно свідоцтв про реєстрацію транспортного засобу, являється ADS ULUSLARARASI NAKLIYAT ITN.IHR.TIK.VE SAN.LTD.STI, з вантажем волоські горіхи у кількості 22000 кг, який знаходиться на митному посту «Чорноморськ» відділ митного оформлення №3 Одеської митниці ДФС за адресою: Одеська область, м.Чорноморськ, с. Бурлача Балка, вул. Північна, 4, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення речей та документів, які містять відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення та мають значення для даного кримінального провадження,зокрема волоського горіху у кількості 22000 кг, а також вантажно-митних декларацій, товарно-транспортних накладних на вантаж, актів прийому-передачі товару, бухгалтерських документів щодо закупівлі та походження даного товару.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 знаходиться в матеріалах судового провадження 757/52820/16-к.

Примірник 2 надано прокурору ОСОБА_3 .

Дата ухвалення рішення28.10.2016
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу62519909
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/52820/16-к

Ухвала від 28.10.2016

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Бабенко С. Ш.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні