Ухвала
від 31.10.2016 по справі 761/38105/16-к
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/38105/16-к

Провадження № 1-кс/761/23268/2016

У Х В А Л А

Іменем України

31 жовтня 2016 року м. Київ

слідчий суддя Шевченківського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участі слідчого ОСОБА_2 , при секретарі ОСОБА_3 , розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС 1-го ВРКП слідчого управління фінансових розслідувань Офісу великих платників податків ДФС старшого лейтенанта податкової міліції ОСОБА_2 , погоджене з прокурором відділу Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , про проведення обшуку за матеріалами досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до ЄРДР за № 32016100110000170 від 22.07.2016, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 205 КК України,-

В С Т А Н О В И В:

В провадженні слідчого судді Шевченківського районного суду м. Києва 31.10.2016 року надійшло вищевказане клопотання.

Клопотання мотивовано тим, що слідчим управлінням фінансових розслідувань Офісу великих платників податків ДФС здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №32016100110000170 від 22.07.2016, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 205 КК України, за фактом створення (перереєстрації) у період 2015-2016 років суб`єктів підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності, яка полягає у створенні умов для ухилення від сплати податків суб`єктами підприємницької діяльності реального сектору економіки.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у період 2015-2016 років невстановлені особи, перебуваючи у Миколаївській області створили (здійснили перереєстрацію) ряд суб`єктів підприємницької діяльності серед яких: ТОВ «Будмонтаж» (код за ЄДРПОУ 31319792), ТОВ «ТД Меліс» (код за ЄДРПОУ 40162750), ТОВ «Зевс-Юг» (код за ЄДРПОУ 40353081), ТОВ "Релайт ЛТД" (код за ЄДРПОУ 40458603), ТОВ "Мірамікс Груп" (код за ЄДРПОУ 40413489), ТОВ "Линдас" (код за ЄДРПОУ 40559148), ТОВ "Вест Голд Бізнес" (код за ЄДРПОУ 40413489) та інші з метою прикриття незаконної діяльності, яка полягає у створенні умов для ухилення від сплати податків суб`єктами підприємницької діяльності реального сектору економіки, в якій також задіяні ТОВ "Віатранс" (код ЄДРПОУ 24109380), ТОВ "НСК-Агро" (код ЄДРПОУ 40108502), ПАТ "ДПЗКУ" (код за ЄДРПОУ 37243279), ТОВ "ТВК "Перша приватна броварня "Для людей - як для себе!" (код за ЄДРПОУ 31978272).

В ході проведення слідчих дій (допитів) у вказаному кримінальному провадженні встановлено, що службові особи та засновники ТОВ «Вест Голд Бізнес», ТОВ «Будмонтаж», ТОВ «ТД Меліс», ТОВ «Релайт ЛТД», ТОВ «Мірамікс Груп», ТОВ «Ліндас» не мають жодного відношення до діяльності цих підприємств, створивши їх за грошову винагороду, фінансово-господарська діяльність від імені вказаних підприємств здійснюється без їхнього відома. ТОВ «Зевс-Юг» зареєстровано на втрачений паспорт гр. ОСОБА_5 , який не має відношення до реєстрації та діяльності даного підприємства.

Так встановлено, що з метою мінімізації податкових зобов`язань з податку на додану вартість шляхом формування незаконного податкового кредиту з податку на додану вартість службові особи ТОВ «ТВК «Перша приватна броварня «Для людей - як для себе!» в період липня-жовтня (і по теперішній час) 2016 року відображають у податковій звітності придбання товару - олії соняшникової нерафінованої першого ґатунку та української пшениці у підприємства з ознаками фіктивності ТОВ «Вест Голд Бізнес», директор та засновник якого не має відношення діяльності вказаного підприємства, ніяких договорів не підписував. Загальний обсяг незаконно сформованого податкового кредиту з ПДВ ТОВ «ТВК «Перша приватна броварня «Для людей - як для себе!» за період липень-вересень 2016 року складає 22665533,52 грн. (включено до податкового кредиту з ПДВ).

ТОВ «ТВК «Перша приватна броварня «Для людей - як для себе!» перебуває на податковому обліку в СДПІ з ОВП у м. Львові МГУ ДФС, юридична адреса м.Львів, вул. Джорджа Вашингтона, буд. 10, основний вид діяльності виробництво пива, засновник Компанія «Бонетен Лімітед» (Кіпр).

ТОВ «Вест Голд Бізнес» перебуває на обліку в ДПІ у Подільському районі ГУ ДФС у м. Києві, основний вид діяльності неспеціалізована оптова торгівля. Одноосібним директором, бухгалтером та засновником зазначеного підприємства, на період взаємовідносин з ТОВ "ТВК "Перша приватна броварня "Для людей - як для себе!" являється ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , і.п.н. НОМЕР_1 , зареєстрована у АДРЕСА_1 , яка офіційно працює двірником на Комунальному підприємстві «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Дарниці».

Крім цього встановлено, що ТОВ «Вест Голд Бізнес» не являється виробником сільгосппродукції, не має для цього відповідного робочого персоналу, виробничих потужностей, складських приміщень, земельних ділянок та інших основних засобів.

Так, з метою встановлення виробника, первинного власника олії соняшникової нерафінованої першого ґатунку та української пшениці проведено дослідження ланцюгів поставки вказаного товару в адрес ТОВ «Вест Голд Бізнес» і встановлено підміну номенклатури товару у підприємств постачальників, що свідчить про документальне оформлення безтоварних операцій з постачання товару з метою надання податкової вигоди (мінімізації податкових зобов`язань) підприємствам реального сектору економіки, зокрема ТОВ "ТВК "Перша приватна броварня "Для людей - як для себе!".

В подальшому встановлено, що службові особи ТОВ "ТВК "Перша приватна броварня «Для людей - як для себе!» здійснюють експорт олії соняшникової нерафінованої першого ґатунку та української пшениці невідомого походження за кордон, в адрес підприємства нерезидента Greenomania LP (Великобританія) уже без сплати ПДВ. Експорт вказаної продукції здійснюється за договором комісії з ТОВ «Старбрайт» (код ЄДРПОУ 39866863), ТОВ «Агро-Лайн» (код ЄДРПОУ 38361491) через термінали (склади) ТОВ «Евері» (код ЄДРПОУ 34437753), ТОВ «Дунайська судноплавно-стівідорна компанія» (код ЄДРПОУ 31012697), ТОВ «Олсідз Блек Сі» (код ЄДРПОУ 37392490), ПАТ «ІМЖК» (код ЄДРПОУ 31541451).

Так, у власності ПАТ «ІМЖК» перебувають складські приміщення, що розташовані на території ДП «Морський торговельний порт «Чорноморськ» який знаходиться за адресою: Одеська область, м. Чорноморськ, вул. Транспортна, 45 та через який ТОВ «ТВК «Перша приватна броварня «Для людей - як для себе!» здійснює експорт олії соняшникової нерафінованої першого ґатунку та української пшениці, походження яких невідоме та отримане від підприємства з ознаками фіктивності.

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно складські приміщення, які знаходиться за адресою: Одеська область, м. Чорноморськ, вул. Транспортна, 45 належить на праві власності ПАТ «Іллічівський олійножировий комбінат» (код ЄДРПОУ 31541451).

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав з мотивів наведених у ньому та просив його задовольнити.

Дослідивши доводи клопотання й додані до нього матеріали, приходжу до висновку про наявність підстав для його задоволення, виходячи із наступного.

Так, клопотання про проведення обшуку щодо змісту відповідає вимогам ст. 234 КПК України.

До клопотання додані копії документів та матеріали, якими слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання, згідно якого в Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстроване кримінальне провадження за № 32016100110000170 від 22.07.2016 року.

Таким чином, при зверненні із клопотанням слідчим доведено вчинення кримінального правопорушення, можливість знаходження речей і документів, що мають значення для встановлення істини в кримінальному провадженні під час проведення обшуку за адресою: Одеська область, м. Чорноморськ, вул. Транспортна, 45.

У наданих матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що речі та документи, які мають значення для досудового розслідування можуть бути доказами під час судового розгляду.

Керуючись, ст.ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку слідчим слідчої групи у кримінальному провадженні, за адресою: Одеська область, м. Чорноморськ, вул. Транспортна, 45, з метою відшукання та вилучення речей та документів, які свідчать про обставини вчинення кримінального правопорушення, знаряддя вчинення кримінального правопорушення, товаро-матеріальних цінностей олії соняшникової нерафінованої першого ґатунку, української пшениці, які належать ТОВ «Вест Голд Бізнес», ТОВ «ТВК «Перша приватна броварня «Для людей - як для себе!»; реєстраційних, статутних документів, печаток, штампів ТОВ «Вест Голд Бізнес» та підприємств, які використовуються для прикриття та забезпечення протиправної діяльності; первинних документів (договори, додаткові угоди, товаро-транспортні, видаткові накладні, акти прийому-передачі, складські квитанції, рахунки фактури, інші), якими підтверджується виготовлення, придбання, перевезення, зберігання, реалізація олії соняшникової нерафінованої першого ґатунку, української пшениці; вантажно-митні декларації з додатками, міжнародні договори (контракти), інвойси, інші документи якими підтверджується експорт олії соняшникової нерафінованої першого ґатунку, української пшениці від імені ТОВ «ТВК «Перша приватна броварня «Для людей - як для себе!», в тому числі за договором комісії; комп`ютерної техніки, електронних, цифрових носіїв інформації, мобільних телефонів, флеш-карт, які використовуються для вчинення кримінального правопорушення та на яких можуть міститися чи зберігатися відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення; необлікованих готівкових грошових коштів, майна здобутого у результаті протиправної діяльності; чорнових записів у яких містяться відомості про обставини вчинення злочину, документів, предметів та речей, індивідуальні ознаки яких не відомі на час проведення обшуку, але які підтверджують вчинення протиправної діяльності та причетність осіб до його вчинення, тобто мають значення для розслідування вказаного кримінального провадження.

Строк дії ухвали становить один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення31.10.2016
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу62521504
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку за матеріалами досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до ЄРДР за № 32016100110000170 від 22.07.2016, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 205 КК України

Судовий реєстр по справі —761/38105/16-к

Ухвала від 31.10.2016

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Бугіль В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні