Ухвала
від 08.11.2016 по справі 712/12051/16-к
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

УКРАЇНА

СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА ЧЕРКАСИ

Справа №712/12051/16-к

Номер провадження 1кс/712/5261/16

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про надання дозволу на проведення перевірки

місто Черкаси 01 листопада 2016 року

Слідчий суддя Соснівського районного суду м. Черкаси ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , заступника начальника відділу СУ ГУНП в Черкаській області майора поліції ОСОБА_4 розглянув винесене в кримінальному провадженні № 12016251010007977 від 06.10.2016, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 326 КК України заступником начальника відділу СУ ГУНП в Черкаській області майора поліції ОСОБА_4 і погоджене прокурором Черкаської місцевої прокуратури ОСОБА_3 клопотання про надання дозволу на проведення перевірки,-

ВСТАНОВИВ:

До Соснівського РС м. Черкаси Черкаської області надійшло клопотання заступника начальника відділу СУ ГУНП в Черкаській області майора поліції ОСОБА_4 і погоджене прокурором Черкаської місцевої прокуратури Кам* ОСОБА_5 клопотання про надання дозволу на проведення перевірки.

Клопотання мотивує тим, що Черкаським відділом ГУ НП в Черкаській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12016251010007977 від 06.10.2016, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.326 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що 06.10.2016 до ЧВП ГУНП в Черкаській області надійшли матеріали перевірки за заявою голови Громадської організації «Черкаське обласне об`єднання антикорупційне бюро» з приводу порушення екологічного законодавства службовими особами ТОВ «Богдан Логістік» та ТОВ «Сучасний центр утилізації», які при здійсненні господарської діяльності на території ТОВ «Богдан Логістік» за адресою проспект Хіміків,74 в м.Черкаси, допускають порушення правил зберігання, обліку, перевезення мікробіологічних, біологічних агентів та токсинів, інших правил поводження з ними, які можуть створювати загрозу загибелі людей чи інших тяжких наслідків.

10.10.2016 начальником СУ ГУНП в Черкаській області досудове розслідування у кримінальному провадженні доручено розслідувати слідчій групі в складі працівників СВ Черкаського ВП та СУ ГУНП області.

На території ТОВ «Богдан Логістик» за адресою проспект Хіміків,74 в м.Черкаси, здійснюється незаконне зберігання та утилізація небезпечних відходів. Дані роботи виконуються ТОВ «Сучасний центр утилізації».

Роботи виконуються з порушення правил охорони навколишнього природного середовища та життя і здоров`я людей. ТОВ «Сучасний центр утилізації» здійснює приймання від підприємств різних небезпечних відходів, зберігання проводиться неналежним чином, відходи зберігаються під відкритим небом, на ґрунті. Без використання спеціальних ємностей та упаковок. Утилізація та вивезення відходів взагалі не здійснюється. Від постійного неналежного зберігання пов`язаного з протіканням та забрудненням території, небезпечними відходами забруднено земельну ділянку, знищено частину зелених насаджень, в повітрі постійно відчувається неприємний сморід, стічні труби на території забиті, оскільки в них постійно здійснюється злив небезпечних відходів.

Згідно даних офіційного сайту Міністерства екології та природних ресурсів України встановлено, що ТОВ «сучасний центр утилізації» (ЄДРПОУ 38962363) зареєстроване по вул.Червоноармійська,13/1 оф.508 м. Київ, фактична адреса місця знаходження Вінницька область, с.Уладівка вул. Шкільна,66.

В ході розслідування кримінального провадження виникла необхідність у проведенні перевірки державними інспекціями та іншими контролюючими органами суб*єкта господарювання, який здійснює свою господарську діяльність на земельній ділянці, яка знаходиться проспект Хіміків, 74 в м. Черкаси.

Заступник начальника відділу СУ ГУНП в Черкаській області СУ ГУНП в Черкаській області клопотання підтримав та просив задовольнити.

Прокурор в судовому засіданні клопотання підтримав, та просив його задовольнити, пояснивши, що викладена інформація в клопотанні підтверджена.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 13.08.2014 року №408 «Питання запровадження обмежень на проведення перевірок держаними інспекціями та іншими контролюючими органами», дозвіл на проведення перевірок підприємств, установ, організацій, фізичних осіб-підприємців державними інспекціями та іншими контролюючими органами надається Кабінетом Міністрів України або за рішенням суду.

Дослідивши матеріали клопотання та матеріали кримінального провадження, заслухавши думку учасників процесу, з метою всебічного, повного, неупередженого проведення досудового розслідування, слідчий суддя вважає необхідно провести перевірку з питань дотримань екологічного законодавства та визначення ступеню забруднення грунту небезпечними відходами, для цього необхідні спеціальні знання та відповідні фахівці для встановлення порушень правил зберігання, використання, обліку мікробіологічних агентів чи токсинів, що можуть створити загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків або заподіяти шкоду здоров`ю.

Керуючись ст.40, ч.2 ст.93, ст. 110 КПК України, положеннями постанови КМУ №408 від 13.08.2014 р. «Питання запровадження обмежень на проведення перевірок державними інспекціями та контролюючими органами,-

УХВАЛИВ:

Клопотання заступника начальника відділу СУ ГУНП в Черкаській області ОСОБА_4 про проведення надання дозволу на проведення перевірки задовольнити.

1.Надати дозвіл Державній установі «Черкаський обласний лабораторний центр міністерства охорони здоров`я», яка знаходиться за адресою: 18005, м. Черкаси, вул. Волкова,3, на проведення перевірки території за адресою проспект Хіміків,74 м. Черкаси, яка належить ТОВ «Богдан Логістік» та надана в оренду ТОВ «Сучасний центр утилізації», для надання висновків про наявність у ґрунті марганцю, свинцю, формальдегіду, азоту амонійного, нітратів, хлору, RN, яйця гельмінтів, мікробіологічні показники та інші біологічні агенти, токсини та встановлення заподіяної шкоди і завданих збитків.

2.Надати дозвіл Державній екологічній інспекції у Черкаській області провести позапланову перевірку території за адресою проспект Хіміків,74 м. Черкаси, яка належить ТОВ «Богдан Логістік» та надана в оренду ТОВ «Сучасний центр утилізації», із складанням відповідних актів, щодо встановлення правопорушень у частині дотримання законодавства у сфері охорони екологічного законодавства та встановлення заподіяної шкоди і завданих збитків.

3.Надати можливість Державній установі «Черкаський обласний лабораторний центр міністерства охорони здоров`я» та Державній екологічній інспекції у Черкаській області, у доступі до усієї необхідної документації щодо поводження з небезпечними відходами ТОВ «Сучасний центр утилізації», з приводу здійснення діяльності за адресою проспект Хіміків,74 м. Черкаси.

4.Встановити термін проведення перевірки в період часу з 02.11.2016 по 17.11.2016 року.

Зобов`язати Державну установу «Черкаський обласний лабораторний центр міністерства охорони здоров`я» та Державну екологічній інспекцію у Черкаській області, після проведення перевірки, її матеріали направити до слідчого управління головного управління національної поліції в Черкаській області за адресою м. Черкаси вул. Смілянська,57, для приєднання до кримінального провадження 12016251010007977 та врахування в ході проведення слідства.

Ця ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Копію цієї ухвали мені вручено: «__»___ 2016 року о ____ год. __ хв.

Дата ухвалення рішення08.11.2016
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу62578954
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення перевірки

Судовий реєстр по справі —712/12051/16-к

Ухвала від 08.11.2016

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Бащенко С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні