Ухвала
від 09.11.2016 по справі 369/10266/16-к
КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 369/10266/16-к

Провадження № 1-кс/369/2264/16

УХВАЛА

Іменем України

09.11.2016 року м. Київ

Слідчий суддя Києво-Святошинського районного суду Київської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянув у відкритому судовому засіданні в м. Києві клопотання слідчого СВ Києво-Святошинського ВП ГУ НП в Київській області ст. лейтенанта поліції ОСОБА_3 про проведення обшуку, за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12014110200003924 від 15.12.2014 року, за фактом зайняття гральним бізнесом, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 203-2 КК України,-

В С Т А Н О В И В:

Слідчий СВ Києво-Святошинського ВП ГУ НП в Київській області ст. лейтенант поліції ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням, погодженим прокурором Києво-Святошинської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , про проведення обшуку приміщення, розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , належного ЖБК «Янтар» (код ЄДРПОУ 26473859).

Свої вимоги слідчий мотивує тим, що 14.12.2014 року до Києво-Святошинського РВ ГУ МВС України в Київській області надійшов рапорт о/у СДСБЕЗ Києво-Святошинського РВ ОСОБА_5 з приводу того, що в ході відпрацювання Києво-Святошинського району Київської області з метою встановлення місць, в яких здійснюється незаконна діяльність у сфері грального бізнесу, було отримано оперативну інформацію щодо можливого функціонування в АДРЕСА_2 , в якому надаються послуги у сфері грального бізнесу.

15.12.2014 слідчим матеріали про виявлення кримінального правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12014110200003924 та розпочате досудове розслідування.

Крім того, до СВ Києво-Святошинського ВП ГУ НП в Київській області 07.11.2016 року надійшов рапорт ст. о/у УЗЕ в Київській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України ОСОБА_5 з приводу того, що ним також виявлено факт та отримано оперативну інформацію з приводу надання послуг у сфері грального бізнесу в АДРЕСА_1 , власником якого є ЖБК «Янтар» (код ЄДРПОУ 26473859). Також, в рамках досудового розслідування встановлено, що до організації та незаконного зайняття гральним бізнесом за адресою АДРЕСА_2 та АДРЕСА_1 , причетна одна й та ж особа.

В ході досудового розслідування встановлено, що власником приміщення в АДРЕСА_1 є ЖБК «Янтар» (код ЄДРПОУ 26473859) .

Допитаний в якості свідка гр. ОСОБА_6 повідомив, що він особисто в жовтні 2016 року здійснював гру в залі за вищевказаною адресою в приміщенні, де виграв 300 грн. Так, зайшовши до середини, останній помітив наявну там комп`ютерну техніку та адміністратора, котрому ОСОБА_6 передав 200 грн. та отримавши від нього папірець з номером, сів за комп`ютер та розпочав гру на отримані в результаті цього кредити.

Враховуючи викладене, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке здобуте у результаті його вчинення та які мають значення для досудового розслідування і можуть бути доказами під час судового розгляду, а саме з метою відшукання ігрових автоматів, у зв`язку з чим в органу досудового розслідування виникла необхідність у проведенні обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , без чого досягнути дієвості вказаного провадження та відшукати речі, котрі можуть бути використані як докази під час судового розгляду, неможливо.

У судовому засіданні слідчий підтримав клопотання, просив суд задовольнити його у повному обсязі.

Клопотань, щодо фіксації процесуальної дії за допомогою технічних засобів під час досудового розслідування від учасників не надходило.

Враховуючи припис ст. 107 КПК України, суд вважає за можливе розглянути вказане клопотання без фіксації технічними засобами.

У відповідності до ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 2 ст. 233 КПК України під житлом особи розуміється будь-яке приміщення, яке знаходиться у постійному чи тимчасовому володінні особи, незалежно від його призначення і правового статусу, та пристосоване для постійного або тимчасового проживання в ньому фізичних осіб, а також всі складові частини такого приміщення. Під іншим володінням особи розуміються транспортний засіб, земельна ділянка, гараж, інші будівлі чи приміщення побутового, службового, господарського, виробничого та іншого призначення тощо, які знаходяться у володінні особи.

Згідно ч. 2 ст. 234 КПК України, обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Слідчий суддя, вивчивши клопотання та додані до нього матеріали досудового розслідування, заслухавши думку слідчого, приходить до висновку, що клопотання слідчого підлягає до задоволення в проведенні обшуку приміщення, розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , належного ЖБК «Янтар» (код ЄДРПОУ 26473859, який необхідний з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке здобуте у результаті його вчинення та які мають значення для досудового розслідування і можуть бути доказами під час судового розгляду, а саме з метою відшукання ігрових автоматів.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 233-235, 309 Кримінального процесуального кодексу України, слідчий суддя -

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл слідчому СВ Києво-Святошинського ВП ГУ НП України в Київській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 , або уповноваженим ним в порядку ст. 40 КПК України дозвіл на проведення обшуку приміщення, розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , належного ЖБК «Янтар» (код ЄДРПОУ 26473859) з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке здобуте у результаті його вчинення та які мають значення для досудового розслідування і можуть бути доказами під час судового розгляду, а саме з метою відшукання ігрових автоматів.

Роз`яснити, що ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення09.11.2016
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу62634416
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —369/10266/16-к

Ухвала від 09.11.2016

Кримінальне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Пінкевич Н. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні