Постанова
від 09.11.2016 по справі 815/6266/15
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа № 815/6266/15

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

(додаткова)

09 листопада 2016 року Одеський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Стеценко О.О.,

розглянувши в порядку письмового провадження в приміщенні Одеського окружного адміністративного суду заяву ТОВ «Ісекспотранс» про прийняття додаткового судового рішення по справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Ісекспотранс» до Державної податкової інспекції у Київському районі м. Одеси Головного управління ДФС в Одеській області про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення,-

В С Т А Н О В И В:

                    

До Одеського окружного адміністративного суду звернулось Товариство з обмеженою відповідальністю «Ісекспотранс» з заявою про прийняття додаткового судового рішення по справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Ісекспотранс» до Державної податкової інспекції у Київському районі м. Одеси Головного управління ДФС в Одеській області про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення.

В обґрунтування заяви Позивач зазначив, що питання стосовно розподілу судових витрат в постанові суду від 30.12.2015 року не вирішено. Тому позивач просить прийняти додаткову постанову по справі № 815/6266/15, якою розглянути питання щодо розподілу судових витрат по справі.

В судове засідання, призначене на 27 жовтня 2016 року, представник позивача не з'явився, про дату, час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином та своєчасно, звернувшись до суду з клопотанням про розгляд справи у відсутність представника позивача.

В судове засідання, призначене на 27 жовтня 2016 року, представник відповідача не з'явився, про дату, час та місце судового розгляду був повідомлений належним чином та своєчасно. Жодних клопотань про відкладення судового засідання або розгляд справи у відсутність представника до суду не надходило.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку, що причина неявки відповідача в судове засідання є не поважною та ухвалив про розгляд справи за його відсутністю.

Частиною 6 статті 128 Кодексу адміністративного судочинства України (далі-КАС України) передбачено, що якщо не має перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справ, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Враховуючи неприбуття представника позивача, представника відповідача в судове засідання та відсутність потреби заслухати свідка чи експерта, суд ухвалив розгляд заяви про прийняття додаткового судового рішення по справі у відсутність представників позивача та відповідача.

Відповідно до ч. 3 ст. 168 КАС України, суд ухвалює додаткове судове рішення після розгляду питання в судовому засіданні з повідомленням осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені, не перешкоджає розгляду питання.

У зв'язку з неявкою у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу, згідно приписів ч. 6 ст. 12, ч. 1 ст. 41 КАС України, не здійснювалося.

Розглянувши письмове клопотання позивача, вивчивши матеріали справи в частині, що стосуються зазначеного клопотання, суд дійшов висновку про обґрунтованість заяви про прийняття додаткового судового рішення по справі з наступних підстав.

Частиною 1 статті 168 КАС України визначено, що суд, що ухвалив судове рішення, може за заявою особи, яка брала участь у справі, чи з власної ініціативи прийняти додаткову постанову чи постановити додаткову ухвалу у випадках, якщо:

1) щодо однієї із позовних вимог, з приводу якої досліджувалися докази, чи одного з клопотань не ухвалено рішення;

2) суд, вирішивши питання про право, не визначив способу виконання судового рішення;

3) судом не вирішено питання про судові витрати.

Питання про ухвалення додаткового судового рішення може бути заявлено до закінчення строку на виконання судового рішення.

Судом встановлено, що до Одеського окружного адміністративного суду звернулось Товариство з обмеженою відповідальністю «Ісекспотранс» з позовом до Державної податкової інспекції у Київському районі м. Одеси Головного управління ДФС в Одеській області про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення №0001802201 від 22.09.2015 року, прийнятого ДПІ у Київському районі м. Одеси ГУ ДФС в Одеській області.

Постановою Одеського окружного адміністративного суду від 30 грудня 2016 року адміністративний позов Товариства з обмеженою відповідальністю «Ісекспотранс» до Державної податкової інспекції у Київському районі м. Одеси Головного управління ДФС в Одеській області про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення – задоволено. Визнано протиправним та скасовано податкове повідомлення-рішення Державної податкової інспекції у Київському районі м. Одеси Головного управління ДФС в Одеській області №0001802201 від 22.09.2015 року, яким Товариству з обмеженою відповідальністю «Ісекспотранс» збільшено суму грошового зобов'язання з податку на додану вартість у розмірі 365572,00 грн., у тому числі за основним платежем 243715,00 грн. та за штрафними (фінансовими) санкціями (штрафами) 121857,00 грн.

Однак, в постанові Одеського окружного адміністративного суду від 30.12.2015 року, якою позовні вимоги були задоволені, судом не було вирішено питання щодо розподілу судових витрат відповідно до вимог ст. 94 КАС України.

Згідно з ч. 1 ст. 94 КАС України, якщо судове рішення ухвалене на користь сторони, яка не є суб'єктом владних повноважень, суд присуджує всі здійснені нею документально підтверджені судові витрати за рахунок бюджетних асигнувань суб'єкта владних повноважень, що виступав стороною у справі, або якщо стороною у справі виступала його посадова чи службова особа.

Відповідно до ч.1 ст. 87 КАС України судові витрати складаються із судового збору та витрат, пов'язаних з розглядом справи.

Судом встановлено, що Позивачем було сплачено судовій збір за подання адміністративного позову в розмірі 487,20 гривень, що підтверджується квитанцією про сплату судового збору № 22102015153633 від 22.10.2015 року (т.1 а.с.3) та в розмірі 5484,00 гривень, що підтверджується платіжним дорученням про сплату судового збору № 847 від 30.10.2015 року (т.1 а.с.34).

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку, що є підстави, передбачені ст. 168 КАС України для задоволення заяви ТОВ «Ісекспотранс» про прийняття додаткового судового рішення по справі про стягнення з Відповідача, за рахунок бюджетних асигнувань, на користь Позивача витрати зі сплати судового збору в загальному розмірі 5971,20 гривень, сплачені згідно з квитанцією та платіжним дорученням (т.1 а.с.3, а.с.34).

На підставі викладеного керуючись ст. ст. 12, 41 94, 128, 168, 186 КАС України, суд,-

П О С Т А Н О В И В:

Стягнути з Державної податкової інспекції у Київському районі м. Одеси Головного управління ДФС в Одеській області (юридична адреса: 65104, місто Одеса, пр-кт Академіка Глушко, будинок 17/2, код ЄДРПОУ 39549642), за рахунок її бюджетних асигнувань, на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Ісекспотранс» (юридична адреса: 65098, м. Одеса, вул. Степана Разіна, буд. 73, код ЄДРПОУ 37282040) судові витрати зі сплати судового збору в розмірі 5971,20 гривень (п'ять тисяч дев'ятсот сімдесят одна гривня 20 копійок).

Постанову може бути оскаржено в апеляційному порядку до Одеського апеляційного адміністративного суду через Одеський окружний адміністративний суд шляхом подання в десятиденний строк з дня її проголошення апеляційної скарги. У разі застосування судом частини третьої ст. 160 КАС України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови. Якщо суб'єкта владних повноважень було повідомлено про можливість отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Суддя                                                                                 Стеценко О.О.

                                                                                          

Дата ухвалення рішення09.11.2016
Оприлюднено16.11.2016
Номер документу62657633
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —815/6266/15

Постанова від 09.11.2016

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Стеценко О. О.

Постанова від 30.12.2015

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Стеценко О. О.

Ухвала від 18.12.2015

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Стеценко О. О.

Ухвала від 09.12.2015

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Стеценко О. О.

Ухвала від 04.12.2015

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Стеценко О. О.

Ухвала від 24.11.2015

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Стеценко О. О.

Ухвала від 12.11.2015

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Стеценко О. О.

Ухвала від 03.11.2015

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Стеценко О. О.

Ухвала від 26.10.2015

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Стеценко О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні