Ухвала
від 02.11.2016 по справі 127/23193/16-к
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/23193/16-к

Провадження №1-кс/127/8195/16

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 листопада 2016 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю:

слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши у судовому засіданні клопотання т.в.о. начальника відділу СУ ГУНП у Вінницькій області підполковника поліції ОСОБА_3 про проведення обшуку, -

ВСТАНОВИВ:

Т.в.о. начальника відділу СУ ГУНП у Вінницькій області підполковник поліції ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про обшук.

Клопотання мотивовано тим, що проводиться досудове розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12015020000000076 від 06.02.2015, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 194, ч. 5 ст. 191 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що ОСОБА_4 , з метою заволодіння каменем вапняковим ДП «Мурафський кар`єр» та створення умов для його подальшої реалізації, 29.01.2015 у встановленому законом порядку заснував, залучивши до складу засновників свою дружиною ОСОБА_5 , Товариство з обмеженою відповідальністю «Торгівельно-промислова група «ЮВЛ» (код ЄДРПОУ 39615996, м. Київ, вул. Червоноармійська, 66Б) (далі - ТОВ «ЮВЛ»), керівником якого, нічого не повідомляючи про свої злочинні наміри призначив ОСОБА_6 , а для можливості проведення безготівкових операцій відкрив у Акціонерному товаристві «Райффайзен Банк Аваль» розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 та отримав корпоративну картку № НОМЕР_2 .

З метою доведення свого злочинного умислу до кінця, ОСОБА_4 , здійснюючи керівництво підконтрольним йому ТОВ «ЮВЛ», нічого не повідомляючи про свої злочинні наміри ОСОБА_6 , надав вказівку останньому здійснювати перерахування коштів, які надійшли за реалізацію каменю вапнякового на корпоративну картку № НОМЕР_2 ТОВ «ЮВЛ». Після чого ОСОБА_4 користувався зазначеною карткою, зняв із неї кошти, тобто розпорядився ними на власний розсуд, чим спричинив ДП «Мурафський кар`єр» збитків на суму 2827903,8 грн., що перевищує понад 600 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Підозрюваний ОСОБА_4 17.05.2016 оголошений в розшук.

Слідчим суддею Вінницького міського суду Вінницької області надано дозвіл на затримання ОСОБА_4 з метою приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Враховуючи вище викладене у органу досудового розслідування є усі підстави вважати, що за адресою: АДРЕСА_1 , може переховуватися підозрюваний ОСОБА_4 .

Відповідно до інформаційної довідки Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, об`єкт нерухомого майна за адресою: АДРЕСА_1 , належить на праві приватної власності ОСОБА_7 .

З метою виявлення підозрюваного ОСОБА_4 його подальшого затримання та приводу до Вінницького міського суду Вінницької області для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою виникла необхідність у проведенні обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , належить на праві приватної власності ОСОБА_7 , тому слідчий просив клопотання задовольнити.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Суд, вислухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали клопотання слідчого, дійшов наступного висновку.

Згідно ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ст. 8 Європейської конвенції про захист прав людини і основоположних свобод від 04 листопада 1950 року (Конвенція) кожен має право на повагу до свого приватного і сімейного життя, до свого житла і кореспонденції. Органи державної влади не можуть втручатись у здійснення цього права, за винятком випадків, коли втручання здійснюється згідно із законом і є необхідним у демократичному суспільстві в інтересах національної та громадської безпеки чи економічного добробуту країни, для запобігання заворушенням чи злочинам, для захисту здоров`я чи моралі або для захисту прав і свобод інших осіб.

Відповідно до ч. 5 ст. 234 КПК України передбачено, що слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що:

1) було вчинено кримінальне правопорушення;

2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування;

3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду;

4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Враховуючи, що слідчим зазначено підставою для проведення обшуку є встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб, а тому слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання необґрунтоване, оскільки для відшукання ОСОБА_4 та приводу його до суду було ухвалою слідчого судді надано дозвіл на затримання з метою приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а тому відсутні підстави для задоволення про обшук.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 233, 234, 235, 395 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

В задоволенні клопотання т.в.о. начальника відділу СУ ГУНП у Вінницькій області підполковника поліції ОСОБА_3 про проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , у кримінальному провадженні № 12015020000000076 від 06.02.2015 відмовити.

Ухвала слідчого судді не підлягає апеляційному оскарженню.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення02.11.2016
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу62673371
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —127/23193/16-к

Ухвала від 02.11.2016

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Михайленко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні