Ухвала
від 10.11.2016 по справі 757/55269/16-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/55269/16-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 листопада 2016 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні клопотання слідчого в особливо важливих справах першого слідчого відділу слідчого управління прокуратури Київської області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку в рамках досудового розслідування в кримінальному провадженні за № 42016110000000514, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 272, ч. 2 ст. 364 КК України,

В С Т А Н О В И В :

у провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання слідчого в особливо важливих справах першого слідчого відділу слідчого управління прокуратури Київської області ОСОБА_3 , погоджене заступником начальника першого відділу управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих регіональної прокуратури прокуратури Київської області ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку на проведення обшуку за місцем експлуатації (застосування) автогазонаповнювального пункту, тобто на території земельної ділянки із кадастровим номером 3210600000:00:053:0006, яка знаходяться за адресою АДРЕСА_1 ), в тому числі в приміщеннях, що знаходяться в межах вказаних ділянок.

За змістом клопотання, Першим слідчим відділом слідчого управління прокуратури Київської області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42016110000000514, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 272, ч. 2 ст. 364 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на території м. Бровари Київської області рядом суб`єктів господарської діяльності організовано здійснення незаконної господарської діяльності, пов`язаної із збутом без передбачених відповідними нормативними актами дозволів скрапленого газу через автомобільні газонаповнювальні станції.

Так, установлено, що посадовими особами ТОВ «Синергія Газ», (код ЄДРПОУ 40305214) на території м. Бровари Київської області на земельній ділянці з кадастровим номером 3210600000:00:053:0006, які знаходяться за адресою м. Бровари, вул. Броварської сотні (напроти будинку № 15), здійснюється експлуатація (застосування) автомобільного газозаправного пункту із порушенням встановлених правил, а також вимог ст.ст. 9, 10 Закону України «Про об`єкти підвищеної небезпеки» та ст.ст. 13, 21 Закону України «Про охорону праці».

Разом з тим, згідно інформації, отриманої від Головного управління Держпраці у Київській області ТОВ «Синергія Газ» дозволи на експлуатацію (застосування) газозаправного пункту не видавались.

Окрім того, згідно інформації Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції у Київській області будь-які дані стосовно видачі документів дозвільного характеру ТОВ «Синергія Газ» на об`єкти будівництва за адресою Київська обл., м. Бровари, вул. Броварської сотні (напроти будинку № 15), відсутні.

Відповідно до відомостей Національної Кадастрової системи земельна ділянка, в межах якої розташований газозаправний пункт за адресою: АДРЕСА_1 , перебувають у власності та користуванні наступних суб`єктів:

- земельна ділянка з кадастровим номером 3210600000:00:053:0006 площею 0,1998 га перебуває у комунальній власності за Броварською міською радою, на даний час передана в оренду ФОП « ОСОБА_5 » із цільовим призначенням для розміщення та експлуатації будівель і споруд додаткових транспортних послуг та допоміжних операцій.

Орган досудового розслідування вказує, що на даному етапі досудового розслідування з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також містять відомості, які будуть використані як докази у розслідуваному кримінальному провадженні та під час судового розгляду, виникла потреба у проведенні обшуку за вищевказаною адресою, в зв`язку з чим, клопотання просить задовольнити.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

В судовому засіданні слідчий, яким внесене клопотання, клопотання підтримав, посилаючись на викладені в ньому доводи та на долучені до матеріалів клопотання документи.

Судовим розглядом встановлено, що Першим слідчим відділом слідчого управління прокуратури Київської області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42016110000000514, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 272, ч. 2 ст. 364 КК України.

Обшук, у відповідності з ст. 234 КПК України, проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно ч. 5 ст. 234 КПК України слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведене наявність достатніх підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення; відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

У разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке наряду з іншими відомостями, повинно містити відомості про речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

Заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, дослідивши матеріали клопотання, яким обґрунтовується внесене клопотання, враховуючи правову кваліфікацію правопорушення, відомості за яким внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, слідчий суддя дійшов висновку, що слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення, дані про яке містяться у витягу з ЄРДР, що вишукувані речі та документи мають значення для досудового розслідування та відомості, які в них містяться, можуть бути доказами під час судового розгляду, та можуть знаходитися за місцем експлуатації (застосування) автогазонаповнювального пункту, тобто на території земельної ділянки із кадастровим номером 3210600000:00:053:0006, яка знаходяться за адресою АДРЕСА_1 , в тому числі в приміщеннях, що знаходяться в межах вказаних ділянок, а відтак, слідчий суддя приходить до висновку про наявність підстав для задоволення даного клопотання.

Наряду з цим, вважаю виправданим обмеження прав власника житла чи іншого володіння на його недоторканість в межах даного кримінального провадження.

Таким чином, подане клопотання підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 107, 234-236, 309 КПК України, слідчий суддя -

У Х В А Л И В :

клопотання слідчого в особливо важливих справах першого слідчого відділу слідчого управління прокуратури Київської області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку в рамках досудового розслідування в кримінальному провадженні за № 42016110000000514, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 272, ч. 2 ст. 364 КК України задовольнити.

Надати слідчому в особливо важливих справах першого слідчого відділу слідчого управління прокуратури Київської області ОСОБА_3 дозвіл на проведення обшуку за місцем експлуатації (застосування) автогазонаповнювального пункту, тобто на території земельної ділянки із кадастровим номером 3210600000:00:053:0006, яка знаходяться за адресою Київська обл., м. Бровари, вул. Броварської сотні (напроти будинку № 15), в тому числі в приміщеннях, що знаходяться в межах вказаних ділянок, з метою відшукання та вилучення:

- механізмів, устаткування, обладнання, машин та автомобілів за допомогою яких здійснюється діяльність, пов`язана із експлуатацією та обслуговуванням автомобільного газозаправного пункту;

- грошових коштів, одержаних, в ході діяльності, пов`язаної із експлуатацією та обслуговуванням автомобільного газозаправного пункту;

- мобільних телефонів, які перебувають в користуванні найманих осіб ТОВ «Синергія Газ», які зберегли на собі сліди вчинення кримінального правопорушення, або містять інші відомості, та які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюється під час кримінального провадження;

- персональних комп`ютерів, ноутбуків, накопичувачів флеш пам`яті, переносних носіїв інформації, планшетів, на яких зберігаються данні, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюється під час кримінального провадження;

- паперових носіїв інформації, в тому числі чорнових записів, блокнотів, щоденників, які зберегли на собі сліди вчинення посадовими особами ТОВ «Синергія Газ», кримінального правопорушення або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюється під час кримінального провадження.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Виготовлено в 2-ох оригінальних примірниках

Прим. № 1 - зберігається у справі №757/55269/16-к

Прим. № 2 та належним чином завірена копія ухвали видано слідчому в особливо важливих справах першого слідчого відділу слідчого управління прокуратури Київської області ОСОБА_3 .

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.11.2016
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу62692091
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку в рамках досудового розслідування в кримінальному провадженні за № 42016110000000514, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 272, ч. 2 ст. 364 КК України

Судовий реєстр по справі —757/55269/16-к

Ухвала від 10.11.2016

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Гладун Х. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні