Ухвала
від 09.11.2016 по справі 569/14517/16-к
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/14517/16-к

УХВАЛА

09 листопада 2016 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 розглянувши клопотання слідчого СУ Головного управління Національної поліції в Рівненській області майора поліції ОСОБА_2 , яке погоджено із заступником начальника відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтримання державного обвинувачення управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Рівненської області юристом 1 класу ОСОБА_3 про проведення обшуку.

В С Т А Н О В И В:

Слідчий СУ Головного управління Національної поліції в Рівненській області майор поліції ОСОБА_2 , звернулась в суд із клопотанням, яке погоджено із заступником начальника відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтримання державного обвинувачення управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Рівненської області юристом 1 класу ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку в будівлі, торгова база літ. "Р", загальною площею 56,7 кв.м., яка на праві приватної власності належать ОСОБА_4 , будівлі матеріального складу загальною площею 1084,6 кв.м., нежитловому приміщенні, виробничому цеху по виготовленню твердого палива з деревини хвойних порід та матеріальному складі лісопильного та стругального виробництва загальною площею 953,7 кв.м., що належать на праві власності ТОВ "Укрпеллетс-Дубровиця", ЄДРПОУ 35368534, а також прилеглій території за адресою м. Дубровиця, вул. Гагаріна, 88, Рівненської області, де фактично здійснює свою господарську діяльність ТЗОВ «Ї ШЕН», ЄДРПОУ 37863626, з метою відшукання та вилучення незаконної здобутої лісопродукції, не облікованої лісопродукції різних порід (без відповідних документів та бирок), засобів маркування лісопродукції (бирок), документів, пов`язаних із обліком, прийманням, зберіганням, переміщенням, переробкою, відпуском і реалізацією лісопродукції (деревини), в тому числі чорнових записів, товаротранспортних накладних, що свідчать про причетність до вчинення незаконної порубки, привласнення та реалізації не облікованої продукції (деревини), виправлених за змістом документів, документів, в яких наявні будь-які записи стосовно працюючих на території лісгоспу мотопомп, їх власників, що стосуються збору коштів за надання можливості здійснення видобутку бурштину-сирцю, печаток та штампів, пристроїв, устаткування та обладнання для рубки, обробки, сушки лісопродукції (деревини), пиломатеріалів, електронних засобів та пристроїв обліку та фіксації та оформлення руху деревних ресурсів, мобільних терміналів, через які здійснюється реалізація лісопродукції, камер відео-спостереження разом із обладнанням на яке здійснюється запис, грошових коштів, бурштину-сирцю, обладнання, яке пристосоване для обробітку бурштину-сирцю, комп`ютерної техніки, носіїв інформації, на яких міститься інформація про обставини вчинення кримінального правопорушення, а також будь-яких інших речей та документів, які матимуть відношення до вчинення кримінального правопорушення.

В обґрунтування клопотання вказано, що слідчим управлінням ГУНП в Рівненській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №12016180000000161 від 26 серпня 2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав обґрунтовуючи, за За вказаною адресою знаходиться будівля, торгова база літ. "Р", загальною площею 56,7 кв.м., яка відповідно до Інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно №71006279 від 20.10.2016, на праві приватної власності належать ОСОБА_4 , а також будівля матеріального складу загальною площею 1084,6 кв.м. та нежитлове приміщення, виробничий цех по виготовленню твердого палива з деревини хвойних порід та матеріальний склад лісопильного та стругального виробництва загальною площею 953,7 кв.м., що належать на праві власності ТОВ "Укрпеллетс-Дубровиця", ЄДРПОУ 35368534.

У зв`язку з вищевикладеним, є необхідність провести обшук в будівлі, торгова база літ. "Р", загальною площею 56,7 кв.м., будівлі матеріального складу загальною площею 1084,6 кв.м., нежитловому приміщенні, виробничий цех по виготовленню твердого палива з деревини хвойних порід та матеріальний склад лісопильного та стругального виробництва загальною площею 953,7 кв.м., а також прилеглій території за адресою м. Дубровиця, вул. Гагаріна, 88, Рівненської області, з метою відшукання та вилучення незаконної здобутої лісопродукції, не облікованої лісопродукції різних порід (без відповідних документів та бирок), засобів маркування лісопродукції (бирок), документів, пов`язаних із обліком, прийманням, зберіганням, переміщенням, переробкою, відпуском і реалізацією лісопродукції (деревини), в тому числі чорнових записів, товаротранспортних накладних, що свідчать про причетність до вчинення незаконної порубки, привласнення та реалізації не облікованої продукції (деревини), виправлених за змістом документів, документів, в яких наявні будь-які записи стосовно працюючих на території лісгоспу мотопомп, їх власників, що стосуються збору коштів за надання можливості здійснення видобутку бурштину-сирцю, печаток та штампів, пристроїв, устаткування та обладнання для рубки, обробки, сушки лісопродукції (деревини), пиломатеріалів, електронних засобів та пристроїв обліку та фіксації та оформлення руху деревних ресурсів, мобільних терміналів, через які здійснюється реалізація лісопродукції, камер відео-спостереження разом із обладнанням на яке здійснюється запис, грошових коштів, бурштину-сирцю, обладнання, яке пристосоване для обробітку бурштину-сирцю, комп`ютерної техніки, носіїв інформації, на яких міститься інформація про обставини вчинення кримінального правопорушення, а також будь-яких інших речей та документів, які матимуть відношення до вчинення кримінального правопорушення.

На підставі наданих матеріалів кримінального провадження судом встановлено, що клопотання слід задовольнити із наступних підстав.

Згідно ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукування знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

За адресою АДРЕСА_1 , знаходиться будівля, торгова база літ. "Р", загальною площею 56,7 кв.м., яка відповідно до Інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно №71006279 від 20.10.2016, на праві приватної власності належать ОСОБА_4 , а також будівля матеріального складу загальною площею 1084,6 кв.м. та нежитлове приміщення, виробничий цех по виготовленню твердого палива з деревини хвойних порід та матеріальний склад лісопильного та стругального виробництва загальною площею 953,7 кв.м., що належать на праві власності ТОВ "Укрпеллетс-Дубровиця", ЄДРПОУ 35368534.

Згідно ч. 5 ст. 234 КПК України, слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що:

1) було вчинено кримінальне правопорушення;

2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування;

3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду;

4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Таким чином, оцінюючи надані слідчим матеріали, суд вважає їх достатніми для надання дозволу на проведення обшуку та приходить до переконання, що слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування можуть знаходиться в будівлі, торгова база літ. "Р", загальною площею 56,7 кв.м., яка на праві приватної власності належать ОСОБА_4 , будівлі матеріального складу загальною площею 1084,6 кв.м., нежитловому приміщенні, виробничому цеху по виготовленню твердого палива з деревини хвойних порід та матеріальному складі лісопильного та стругального виробництва загальною площею 953,7 кв.м., що належать на праві власності ТОВ "Укрпеллетс-Дубровиця", ЄДРПОУ 35368534, а також прилеглій території за адресою м. Дубровиця, вул. Гагаріна, 88, Рівненської області, де фактично здійснює свою господарську діяльність ТЗОВ «Ї ШЕН» та мають значення для досудового розслідування.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України,

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого - задовольнити.

Надати дозвіл слідчому СУ Головного управління Національної поліції в Рівненській області майору поліції ОСОБА_2 , на проведення обшуку в будівлі, торгова база літ. ОСОБА_5 , загальною площею 56,7 кв.м., яка на праві приватної власності належать ОСОБА_4 , будівлі матеріального складу загальною площею 1084,6 кв.м., нежитловому приміщенні, виробничому цеху по виготовленню твердого палива з деревини хвойних порід та матеріальному складі лісопильного та стругального виробництва загальною площею 953,7 кв.м., що належать на праві власності ТОВ "Укрпеллетс-Дубровиця", ЄДРПОУ 35368534, а також прилеглій території за адресою м. Дубровиця, вул. Гагаріна, 88, Рівненської області, де фактично здійснює свою господарську діяльність ТЗОВ «Ї ШЕН», ЄДРПОУ 37863626, з метою відшукання та вилучення незаконної здобутої лісопродукції, не облікованої лісопродукції різних порід (без відповідних документів та бирок), засобів маркування лісопродукції (бирок), документів, пов`язаних із обліком, прийманням, зберіганням, переміщенням, переробкою, відпуском і реалізацією лісопродукції (деревини), в тому числі чорнових записів, товаротранспортних накладних, що свідчать про причетність до вчинення незаконної порубки, привласнення та реалізації не облікованої продукції (деревини), виправлених за змістом документів, документів, в яких наявні будь-які записи стосовно працюючих на території лісгоспу мотопомп, їх власників, що стосуються збору коштів за надання можливості здійснення видобутку бурштину-сирцю, печаток та штампів, пристроїв, устаткування та обладнання для рубки, обробки, сушки лісопродукції (деревини), пиломатеріалів, електронних засобів та пристроїв обліку та фіксації та оформлення руху деревних ресурсів, мобільних терміналів, через які здійснюється реалізація лісопродукції, камер відео-спостереження разом із обладнанням на яке здійснюється запис, грошових коштів, бурштину-сирцю, обладнання, яке пристосоване для обробітку бурштину-сирцю, комп`ютерної техніки, носіїв інформації, на яких міститься інформація про обставини вчинення кримінального правопорушення, а також будь-яких інших речей та документів, які матимуть відношення до вчинення кримінального правопорушення.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Рівненського міського суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення09.11.2016
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу62698598
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —569/14517/16-к

Ухвала від 09.11.2016

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Ореховська К.Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні