Вирок
від 23.03.2007 по справі 1-10/2007
ВІЙСЬКОВИЙ МІСЦЕВИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОГО ГАРНІЗОНУ

Справа 1-10/2007р.

ВИРОК

ІМ'ЯМ УКРАЇНИ

"23" березня 2007 року військови й місцевий суд Львівського г арнізону у відкритому судово му засіданні в м. Львові у скла ді:

головуючого - підполковни ка юстиції МУХАНОВА О.О. п ри секретарі - ТУЗ О.М.,

за участю державного обвин увача - військового прокурор а Західного регіону України Державного радника юстиції І класу Ринажевського Б.М., розглянув кримінальну справ у за обвинуваченням військов ослужбовця військової части ни 4114 рядового

ОСОБА_3, який народився ІНФОРМАЦІЯ_2 в місті Луганс ьку, українця, громадянина Ук раїни, ІНФОРМАЦІЯ_1, неодр уженого, раніше не судимого, п ризваного на військову служб у 10 травня 2006 року Артемівським РВК м. Луганська, стрільця, у в чиненні злочину передбачено го ст. 406 ч. 2 КК України. Судовим с лідством військовий місцеви й суд

ВСТАНОВИВ:

21 лютого 2007 року близько 17 год ини 40 хвилин в приміщенні каза рми № 2 військової частини 3002 у м. Львові ОСОБА_3, з метою по казати свою уявну перевагу н ад військовослужбовцем моло дшого призову солдатом ОСО БА_4 порушив статутні прави ла взаємовідносин між військ овослужбовцями за відсутнос ті між ними відносин підлегл ості, а саме за те, що солдат ОСОБА_4 відмовився виконати його вказівку знайти комірн ика автомобільної роти, заст осував до останнього фізичне насильство, що виявилось в ум исному нанесенні декількох у дарів головою та руками в обл ичя, в тому числі і в область щ елепи. Такими діями ОСОБА_3 заподіяв потерпілому серед ньої тяжкості тілесні ушкодж ення у вигляді двобічного пе релому нижньої щелепи в діля нці основи суглобового відро стка з права та тіла зліва, син ця в ділянці нижньої щелепи з ліва, з її зміщенням.

Допитаний в судовому засід анні підсудний ОСОБА_3 вин ним себе в пред'явленому звин уваченні визнав повністю. Пр и цьому він пояснив, що дійсно 21 лютого 2007 року він о 17 годині 40 хвилин в приміщенні казарми № 2 військової частини 3002 у м. Ль вові в присутності інших вій ськовослужбовців, будучи нез адоволеним тим, що солдат О СОБА_4 відмовився виконати його вказівку знайти комірни ка автомобільної роти, наніс потерпілому декілька

2

ударів головою та руками в обличчя, але після цього виба чився. У скоєному щиро розкра юється.

(Відповідно до ч.3 ст. 299 КПК Ук раїни в судовому засіданні д ослідження фактичних обстав ин справи було обмежено допи том підсудного).

Таким чином, дослідженими в судовому засіданні доказами встановлено, що ОСОБА_3 по рушив статутні правила взаєм овідносин між військовослуж бовцями за відсутності між н ими відносин підлеглості, вн аслідок чого потерпілому О СОБА_4 були заподіяні тілес ні ушкодження середньої тяжк ості, а тому ці його дії суд кв аліфікує за ст. 406 ч. 2 КК України .

Призначаючи підсудному О СОБА_3 вид і розмір покаранн я, суд враховує, що він свою ви ну у скоєні даного злочину ви знав повністю, у вчиненому щи ро розкаявся, до кримінально ї відповідальності притягує ться вперше, як до служби в арм ії, так і по службі характериз ується позитивно, вибачився перед потерпілим, відшкодува в завдані збитки та потерпіл ий не має до нього жодних прет ензій.

Суд бере до уваги і сімейний стан підсудного, який вихову вався без батька, який помер у 2001 році.

З врахуванням обставин, що п ом'якшують покарання ОСОБА _3 та істотно знижують ступі нь тяжкості вчиненого підсуд ним злочину, позитивних дани х про його особу та конкретни х обставин справи, суд у відпо відності до ст. 69 КК України, вв ажає за можливе при призначе нні підсудному покарання пер ейти до іншого, більш м'якого в иду покарання, не зазначеног о в санкції статті 406 ч. 2 КК Укра їни - застосувати до нього ст. 60 КК України, на підставі якої призначити йому покарання у вигляді арешту.

Під вартою по даній справі ОСОБА_3 не перебував.

Керуючись ст.ст. 323, 324 КПК Укра їни, військовий місцевий суд

ЗАСУДИВ:

ОСОБА_3 визнати винним у в чиненні злочину, передбачено го ст. 406 ч. 2 КК України, на підста ві якої, з застосуванням ст.ст . 69, 60 КК України, призначити йом у покарання у виді арешту стр оком на 4 (чотири) місяці з відб уванням покарання на гауптва хті Хмельницького зональног о відділу Військової служби правопорядку в м. Хмельницьк ому.

Строк відбування покаранн я ОСОБА_3 відраховувати з моменту фактичного поміщенн я його на гауптвахту.

Запобіжний захід відносно ОСОБА_3 - нагляд командува ння військової частини - до на брання вироком законної сили залишити без змін.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку до ві йськового апеляційного суду Центрального регіону через військовий місцевий суд Льві вського гарнізону протягом п 'ятнадцяти діб з моменту його проголошення.

Дата ухвалення рішення23.03.2007
Оприлюднено17.05.2010
Номер документу6272722
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-10/2007

Ухвала від 29.01.2019

Кримінальне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Васянович Г. М.

Ухвала від 25.01.2019

Кримінальне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Васянович Г. М.

Ухвала від 25.01.2019

Кримінальне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Васянович Г. М.

Ухвала від 19.01.2016

Кримінальне

Апеляційний суд Чернівецької області

Марчук В. Т.

Вирок від 05.03.2007

Кримінальне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

Гавриш Я.М.

Постанова від 31.01.2007

Кримінальне

Старосинявський районний суд Хмельницької області

Віговський В. О.

Вирок від 23.03.2007

Кримінальне

Військовий місцевий суд Львівського гарнізону

МУХАНОВ О.О.

Вирок від 20.11.2007

Кримінальне

Бучацький районний суд Тернопільської області

Шваюк Г.В.

Вирок від 28.12.2007

Кримінальне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Крикливий В.В.

Вирок від 14.03.2007

Кримінальне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Лойзик М.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні