Ухвала
від 16.11.2016 по справі 292/331/16-ц
ЧЕРВОНОАРМІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Номер провадження 2/292/361/16

Справа № 292/331/16-ц У Х В А Л А

16 листопада 2016 року смт.Пулини

Червоноармійського районного суду Житомирської області

ОСОБА_1

секретар судового засідання Володіна В.В.

у цивільній справі розглянутій в режимі відеоконференції зі Заводським районним судом м.Миколаєва за позовною заявою сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "ПРОМІНЬ" до приватного підприємства "ЛІБОС", ОСОБА_2, треті особи: Малинське районне управління юстиції Житомирської області, відділ Держземагенства у Червоноармійському районі Житомирської області про визнання договору оренди земельної ділянки недійсним.

У судовому засіданні брав участь: представник позивача СТОВ "ПРОМІНЬ"- ОСОБА_3.

В С Т А Н О В И В :

У вересні 2016 року позивач СТОВ "ПРОМІНЬ" звернулося до суду з позовною заявою до відповідачів ПП "ЛІБОС", ОСОБА_2, треті особи: Малинське районне управління юстиції Житомирської області, відділ Держземагенства у Червоноармійському районі Житомирської області про визнання договору оренди земельної ділянки недійсним.

Під час розгляду справи судом було встановлено, що треті особи, які зазначені в позовній заяві, а саме: Малинське районне управління юстиції Житомирської області ліквідовано та повноваження з надання адмінпослуг у сферах державних реєстрацій передано відділу економічного розвитку, торгівлі і туризму Малинської районної державної адміністрації Житомирської області, а відділ Держземагенства у Червоноармійському районі Житомирської області реорганізовано шляхом приєднання до Відділу Держгеокадастру у Червоноармійському районі Житомирської області.

Представник позивача СТОВ "ПРОМІНЬ"- ОСОБА_3 просить залучити в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідачів - Малинську районну державну адміністрацію Житомирської області та Відділ Держгеокадастру у Червоноармійському районі Житомирської області, оскільки рішення в справі може вплинути на їх права або обов'язки.

Відповідач ПП "ЛІБОС" в судове засідання не з"явився, від представника ПП "ЛІБОС" - ОСОБА_4 на адресу суду надійшла письмова заява, в якій він просить розглядати справу без участі представника ПП "ЛІБОС", стосовно клопотання позивача СТОВ "ПРОМІНЬ", покладався на розсуд суду.

Відповідно до ч. 2 ст. 35 ЦПК треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть бути залучені до участі в справі також за клопотанням сторін, інших осіб, які беруть участь у справі. Якщо суд при прийнятті позовної заяви, здійсненні провадження у справі до судового розгляду або під час судового розгляду справи встановить, що судове рішення може вплинути на права і обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

Зважаючи на заявлене представником позивача СТОВ "ПРОМІНЬ" - ОСОБА_3, що представляє інтереси позивача за довіреністю, клопотання, суд вважає залучити до участі в розгляді справи в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідачів: Малинську районну державну адміністрацію Житомирської області та Відділ Держгеокадастру у Червоноармійському районі Житомирської області, оскільки рішення в справі може вплинути на їх права або обов'язки, виходя з наступного.

З розпорядження КМУ № 1395-р від 25.12.2015 року "Деякі питання надання адміністративних послуг у сферах державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань" вбачається, що припинено надання послуг у сферах державної реєстрації на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці органами державної реєстрації, утвореними Міністерством юстиції.

Відповідно до постанови КМУ № 99 від 11.02.2016 року "Про реформування територіальних органів Міністерства юстиції та розвиток системи надання безоплатної правової допомоги", Малинське районне управління юстиції Житомирської області було ліквідовано.

Згідно розпорядження голови Малинської районної державної адміністрації № 44 від 01.03.2016 року, повноваження з надання адміністративних послуг у сферах державної реєстрації передано відділу економічного розвитку, торгівлі і туризму райдержадміністрації.

З наказу № 470 від 01.10.2015 року комісії з реорганізації Державного агенства земельних ресурсів України вбачається, що Відділ Держземагенства у Червоноармійському районі Житомирської області реорганізовано шляхом приєднання до Відділу Держгеокадастру у Червоноармійському районі Житомирської області.

Керуючись ст. 35 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В :

Залучити до участі в розгляді справи за позовом сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "ПРОМІНЬ" до приватного підприємства "ЛІБОС", ОСОБА_2, треті особи: Малинське районне управління юстиції Житомирської області, відділ Держземагенства у Червоноармійському районі Житомирської області про визнання договору оренди земельної ділянки недійсним, в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідачів: Малинську районну державну адміністрацію Житомирської області, вул. Соборна,6а, м. Малин та Відділ Держгеокадастру у Червоноармійському районі Житомирської області, вул. Незалежності,12, смт. Пулини, Житомирської області.

Ухвала остаточна і оскарженню не підлягає.

Суддя О.В.Гуц

СудЧервоноармійський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення16.11.2016
Оприлюднено21.11.2016
Номер документу62738836
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —292/331/16-ц

Ухвала від 21.06.2017

Цивільне

Апеляційний суд Житомирської області

Галацевич О. М.

Ухвала від 21.06.2017

Цивільне

Апеляційний суд Житомирської області

Галацевич О. М.

Ухвала від 30.05.2017

Цивільне

Апеляційний суд Житомирської області

Галацевич О. М.

Ухвала від 29.05.2017

Цивільне

Апеляційний суд Житомирської області

Галацевич О. М.

Ухвала від 24.04.2017

Цивільне

Апеляційний суд Житомирської області

Товянська О. В.

Рішення від 14.03.2017

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Гуц О. В.

Ухвала від 20.02.2017

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Гуц О. В.

Ухвала від 16.11.2016

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Гуц О. В.

Ухвала від 25.10.2016

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Гуц О. В.

Ухвала від 28.09.2016

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Гуц О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні