Ухвала
від 17.11.2016 по справі 467/1661/16-ц
АРБУЗИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 467/1661/16-ц

2-сз/467/13/16

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17.11.2016 року Суддя Арбузинського районного суду Миколаївської області Кірімова О.М. розглянувши заяву ОСОБА_1 про повернення судового збору за позовом ОСОБА_2 до Новоселівської сільської ради Арбузинського району Миколаївської області про встановлення факту родинних відносин та визнання права власності в порядку спадкування за законом,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_2 звернулась до суду з позовом до Новоселівської сільської ради Арбузинського району Миколаївської області про встановлення факту родинних відносин та визнання права власності в порядку спадкування за законом.

При подачі позову, згідно квитанції № 6 від 24.10.2016 року позивачем було сплачено судовий збір в розмірі 1280 грн. 67 коп.

Згідно ухвали Арбузинського районного суду від 03.11.2016 року на підставі ч. 1 ст. 121 ЦПК України позовна заява ОСОБА_2 вважається неподаною та повернута позивачеві.

У відповідності до заяви, ОСОБА_1 просить повернути їй, як спадкоємиці, сплачену при подачі позову суму судового збору.

При цьому заявником до заяви про повернення судового збору додано копію свідоцтва про смерть ОСОБА_2 та копії заяв до Южноукраїнської державної нотаріальної контори Миколаївської області про прийняття спадщини.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає необхідним відмовити у задоволенні даної заяви з наступних підстав.

Згідно ст. 7 Закону України «Про судовий збір» сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі:

1) зменшення розміру позовних вимог або внесення судового збору в більшому розмірі, ніж встановлено законом;

2) повернення заяви або скарги;

3) відмови у відкритті провадження у справі в суді першої інстанції, апеляційного та касаційного провадження у справі;

4) залишення заяви або скарги без розгляду (крім випадків, якщо такі заяви або скарги залишені без розгляду у зв'язку з повторним неприбуттям або залишенням позивачем судового засідання без поважних причин та неподання заяви про розгляд справи за його відсутності, або неподання позивачем витребуваних судом матеріалів, або за його заявою (клопотанням);

5) закриття (припинення) провадження у справі (крім випадків, якщо провадження у справі закрито у зв'язку з відмовою позивача від позову і така відмова визнана судом), у тому числі в апеляційній та касаційній інстанціях.

Повернення сплаченої суми судового збору здійснюється в порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади із забезпечення реалізації державної фінансової політики.

Отже, як встановлено судом, заявниця ОСОБА_1 не є особою, передбаченою ст. 7 Закону України «Про судовий збір», а за такого заява ОСОБА_1 задоволенню не підлягає.

Керуючись ст. 7 Закону України «Про судовий збір», суд

УХВАЛИВ:

В задоволенні заяви ОСОБА_1 про повернення судового збору - відмовити.

Ухвала набирає законної сили через 5 днів, якщо на неї не було подано апеляційної скарги. Ухвала суду може бути оскаржена до апеляційного суду Миколаївської області через Арбузинський районний суд в порядку, передбаченому ст. 295 ЦПК України.

Суддя Арбузинського

районного суду ОСОБА_3

СудАрбузинський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення17.11.2016
Оприлюднено22.11.2016
Номер документу62761351
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —467/1661/16-ц

Ухвала від 17.11.2016

Цивільне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Кірімова О. М.

Ухвала від 03.11.2016

Цивільне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Кірімова О. М.

Ухвала від 26.10.2016

Цивільне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Кірімова О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні