Ухвала
від 18.11.2016 по справі 344/15247/16-к
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 344/15247/16-к

Провадження № 1-кс/344/4639/16

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 листопада 2016 року м. Івано-Франківськ

Слідчий суддя Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області ОСОБА_1 , з участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого з ОВС слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС в Івано-Франківській області ОСОБА_3 , яке погоджене з прокурором відділу прокуратури Івано-Франківської області ОСОБА_4 , про проведення обшуку в рамках кримінального провадження № 32016090000000059,

В С Т А Н О В И В:

Слідчий звернулася з вказаним клопотанням, в обґрунтування якого зазначила, що службові особи ТзОВ «ІФСКІТ» (код ЄДРПОУ 39763579) упродовж 2016 року документально відобразили придбання шкірсировини ВРХ у підприємств з ознаками «фіктивності»: ТзОВ «АМАРАНТ-КС» (код ЄДРПОУ 39451589) та ТзОВ «ДІМАГРОС» (код ЄДРПОУ 40023180), однак реальними постачальниками шкірсировина ВРХ являлися фізичні особи, які здавали таку шкірсировину за готівкові кошти у пунктах її заготівлі, у зв`язку з чим ТОВ «ІФСКІТ» повинно було сплатити податок на доходи фізичних осіб, оскільки останнє виступало податковим агентом. Такі умисні дії службових осіб ТзОВ «ІФСКІТ» призвели до ненадходження до бюджету податку на доходи фізичних осіб на загальну суму 4584467 грн., що становить особливо великі розміри.

У ході досудового розслідування встановлено, що ТзОВ «АМАРАНТ-КС» та ТзОВ «ДІМАГРОС» мають ознаки «фіктивності», зокрема: податкова звітність службовими особами вказаних товариств з моменту створення не подавалась; виробничі потужності та наймані працівники на вказаних товариствах відсутні; вказані підприємства зареєстровані за адресами масової реєстрації; службові особи підприємств зареєстровані та проживають на окупованих територіях Луганської області; доходи на вказаних товариства службові особи також не отримували. Вищенаведене свідчить про відсутність вчинення будь-яких господарських операцій даними товариствами пов`язаними із постачанням шкірсировини ВРХ в адресу ТзОВ «ІФСКІТ» у 2016 році.

Крім цього, з матеріалів кримінального провадження вбачається, відсутність у ТзОВ «ІФСКІТ» власних виробничих потужностей, складських приміщень (необхідних для зберігання та переробки шкірсировини), а також належної кількості працівників. Зокрема, встановлено, що нібито придбана ТзОВ «ІФСКІТ» від «фіктивних» підприємств шкірсировина розвантажувалась працівниками ПрАТ«Шкіряник» за адресою здійснення діяльності вказаного товариства - вул. Петрушевича, 29, м. Болехів, Івано-Франківська область, яке в подальшому здійснювало переробку шкірсировини до напівфабрикату «Вет-Блу».

Матеріалами клопотання зазначено, що серед ряду основних постачальників шкірсировини ВРХ встановлено громадянина ОСОБА_5 , жителя міста Харкова, який відповідає за збір шкір ВРХ м/с у пунктах її заготівлі та подальшу реалізацію в адресу ТОВ «ІФСКІТ». Так, вказаному громадянину у зборі шкірсировини, яка в подальшому реалізується в адресу ТзОВ «ІФСКІТ» безпосередню допомогу надає гр. ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 . Згідно відомостей із Державного реєстру речових прав на нерухоме майно квартира за адресою: АДРЕСА_1 на праві власності належить: ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Слідчий зазначає, що за адресою проживання ОСОБА_6 знаходиться документи щодо походження шкірсировини, відповідні дозвільні документи на її зберігання та транспортування, а також чорнова бухгалтерія щодо здійснення фінансово-господарської діяльності ТзОВ«АМАРАНТ-КС», ТзОВ «ДІМАГРОС» та інших постачальників та інші предмети, речі і документи, що матимуть значення речових доказів у даному кримінальному провадженні, а тому виникла необхідність у проведенні обшуку даного приміщення.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав, посилаючись на викладені в ньому обставини, просив клопотання задовольнити.

Заслухавши слідчого, дослідивши матеріали клопотання, вважаю наступне.

Згідно з ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 3 ст. 234 КПК України у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке, крім іншого, повинно містити відомості про: житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

З матеріалів клопотання вбачається, що слідчий планує провести обшук за адресою: АДРЕСА_1 , де проживає ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , а метою його проведення зазначає виявлення та вилучення документів щодо походження шкірсировини за період з 01.01.2016 року по даний час, відповідні дозвільні документи на її зберігання та транспортування, чорнова бухгалтерія щодо здійснення фінансово-господарської діяльності ТзОВ«АМАРАНТ-КС», ТзОВ «ДІМАГРОС» та інших пов`язаних постачальників, бланки, печатки, штампи, відомості про фактичних постачальників шкірсировини (походження шкірсировини), а також перекопіювати та вилучити із комп`ютерної техніки та інших електронних носіїв інформацію, яка міститься у електронних документах та стосується проведення фінансово-господарських операцій предметом яких була шкірсировина та інші речі, предмети та документи, що відображають фактичний рух товару, об`єми його придбання/реалізації.

В той же час стороною кримінального провадження, яка звернулась з вказаним клопотанням доведено, що на даний час проводиться вичерпний комплекс заходів, спрямованих на розкриття вказаних вище кримінальних правопорушень та встановлення осіб, які їх вчинили (вчиняють), а також достатньо доведено наявність визначених у ч. 5 ст. 234 КПК України підстав.

Отже, враховуючи вищенаведене, вважаю, що необхідність проведення такої слідчої дії, як обшук, відповідає завданням кримінального провадження, тому клопотання слід задоволити.

Керуючись ст.ст. 234, 235, 309 КПК України,

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , де проживає ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 з метою виявлення та вилучення документів щодо походження шкірсировини за період з 01.01.2016 року по 17.11.2016 року, відповідні дозвільні документи на її зберігання та транспортування, чорнова бухгалтерія щодо здійснення фінансово-господарської діяльності ТзОВ«АМАРАНТ-КС», ТзОВ «ДІМАГРОС» та інших пов`язаних постачальників, бланки, печатки, штампи, відомості про фактичних постачальників шкірсировини (походження шкірсировини), а також перекопіювати та вилучити із комп`ютерної техніки та інших електронних носіїв інформацію, яка міститься у електронних документах та стосується проведення фінансово-господарських операцій предметом яких була шкірсировина та інших документів, що відображають фактичний рух товару, об`єми його придбання/реалізації.

Ухвала діє до 17 грудня 2016 року включно та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення18.11.2016
Оприлюднено16.03.2023
Номер документу62786857
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку в рамках кримінального провадження № 32016090000000059

Судовий реєстр по справі —344/15247/16-к

Ухвала від 18.11.2016

Кримінальне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Татарінова О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні