Ухвала
від 15.11.2016 по справі 495/8952/16-ц
БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 495/8952/16-ц

У х в а л а

про залишення заяви без руху

15 листопада 2016 року м. Білгород-Дністровський

Суддя Білгород-Дністровського міськрайонного суду Боярський О.О., розглянувши матеріали, які надійшли за позовною заявою ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3 до Новоцаричанської сільської ради Білгород-Дністровського району Одеської області про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за законом,

В с т а н о в и в :

Позивачі звернулися до суду з позовною заявою до Новоцаричанської сільської ради Білгород-Дністровського району Одеської області про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за законом.

Дослідивши заяву та додані до неї документи, суд вважає необхідним залишити її без руху з наступних підстав.

Ст. 119 ЦПК України встановлені вимоги до форми і змісту позовної заяви.

В порушення ч.5 ст.119 ЦПК України, позивачами не було додано до позовної заяви документу, що підтверджує сплату судового збору.

Згідно до п.6 ст. 6 Закону України «Про судовий збір», якщо позов подається одночасно кількома позивачами до одного або кількох відповідачів, судовий збір обчислюється з урахуванням загальної суми позову і сплачується кожним позивачем пропорційно долі поданих кожним з них вимог окремим платіжним документом.

Згідно пп. 1.1.2 ст.4 Закону України "Про судовий збір" за подання позовної заяви майнового характеру, яка подана фізичною особою судовий збір сплачується за ставками 1 відсоток ціни позову, але не менше 0,4 розміру мінімальної заробітної плати та не більше 5 розмірів мінімальної заробітної плати, що становить: 551,20 грн.

За подання позовної заяви немайнового характеру фізичною особою судовий збір сплачується в розмірі 0,4 розміру мінімальної заробітної плати, тобто 551,20 грн.

Відповідно до абз. 1 ч. 3 ст. 6 Закону України «Про судовий збір» за подання позовної заяви, що має одночасно майновий і немайновий характер, судовий збір сплачується за ставками, встановленими для позовних заяв майнового та немайнового характеру.

З позовної заяви та доданих до неї матеріалів, вбачається, що ОСОБА_1 сплачено судовий збір лише в сумі 5,00 грн., що не відповідає вимогам ст.4 Закону України "Про судовий збір", а ОСОБА_2, ОСОБА_2 взагалі судовий збір не сплачено, тому судовий збір підлягає доплаті позивачами з урахуванням загальнї суми заявлених вимог:

- ОСОБА_1 доплатити судовий збір пропорційно долі поданих ним вимог окремим платіжним документом в розмірі 1097,40 грн.;

- ОСОБА_2 сплатити судовий збір пропорційно долі поданих ним вимог окремим платіжним документом в розмірі 1102,40 грн,

- ОСОБА_3 сплатити судовий збір пропорційно долі поданих ним вимог окремим платіжним документом в розмірі 1102,40 грн.

Відповідно до ч. 1 ст. 121 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 119 і 120 цього Кодексу, або не сплачено судовий збір, постановляє ухвалу, в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати п'яти днів з дня отримання позивачем ухвали.

Керуючись ст. 121 ЦПК України, суддя -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3 до Новоцаричанської сільської ради Білгород-Дністровського району Одеської області про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за законом - залишити без руху.

Повідомити позивачів про необхідність виправити зазначені недоліки, а саме:

- ОСОБА_1 доплатити судовий збір пропорційно долі поданих ним вимог окремим платіжним документом в розмірі 1097,40 грн.;

- ОСОБА_2 сплатити судовий збір пропорційно долі поданих ним вимог окремим платіжним документом в розмірі 1102,40 грн,

- ОСОБА_3 сплатити судовий збір пропорційно долі поданих ним вимог окремим платіжним документом в розмірі 1102,40 грн.

Недоліки заяви підлягають усуненню протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

У разі невиконання ухвали суду в зазначений строк заява вважатиметься неподаною та буде повернута позивачам зі всіма доданими до неї документами.

Ухвала суду в частині сплати судового збору може бути оскаржена до апеляційного суду Одеської області через Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя:

СудБілгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення15.11.2016
Оприлюднено22.11.2016
Номер документу62791653
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —495/8952/16-ц

Рішення від 25.01.2017

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Боярський О. О.

Ухвала від 05.12.2016

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Боярський О. О.

Ухвала від 15.11.2016

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Боярський О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні