Постанова
від 31.03.2009 по справі 29/34-09-800
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСП ОДАРСЬКИЙ СУД


П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"31" березня 2009 р. Справа № 29/34-09-800

Колегія суддів Одеського апеляційного господарськог о суду у складі:

Головуючого судді: Миро шниченко М. А.,

Суддів: Б єляновського В. В., Шевченко В . В.,

при секретарі - Вол ощук О.О.,

за участю представників :

від позивача ТОВ „Ш.Б.Ф. КОМ ПАНІ” - не з' явився,

від позивача фізичної особ и - підприємця ОСОБА_1 - н е з' явився,

від відповідача - не з' яв ився,

розглянувши у відкр итому судовому засіданні в м . Одеса апеляційну скаргу Фірми „Київ” у вигляді ТОВ на ухвалу господарсько го суду Одеської області від 20.02.2009р. р. про вжиття заходів до з абезпечення позову ТОВ „Ш.Б.Ф . КОМПАНІ” та фізичної особи - підприємця ОСОБА_1 про за борону вчиняти певні дії у справі №29/34-09-800,

ВСТАНОВИЛА:

Ухвалою господарсько го суду Одеської області (суд дя Аленін О.Ю.) від 20.02.2009 р. за клоп отанням позивачів вжито зах оди забезпечення позову ТОВ „Ш.Б.Ф. КОМПАНІ” та фізичної ос оби - підприємця ОСОБА_1 п ро заборону вчиняти певні ді ї, шляхом заборони відповіда чу здійснювати роботи з буді вництва, реконструкції та ре монту приміщення, розташован ого за адресою м. Одеса пл.Грец ька,1 (а.с.28).

Не погоджуючись із вищез азначеною судовою ухвалою, в ідповідач звернувся до Одес ького апеляційного господар ського суду з апеляційною ск аргою (скарга надійшла до гос подарського суду Одеської об ласті 02.03.2009р. вх. № 461, а до Одеськог о апеляційного господарсько го суду 11.03.2009р. вх. №429), в якій прос ив її скасувати, з тих підстав , що суд неправомірно порушив провадження у справі та прий няв ухвалу про забезпечення позову, оскільки будь-яких пі дстав для застосування цих з аходів не було.

Матеріали справи свідча ть, що у той же день коли зазна чена апеляційна скарга надій шла до місцевого суду, тобто 02 .03.2009р., позивачі заявили клопот ання про скасування заходів забезпечення позову (а.с. 37-38).

Ухвалою господарського с уду Одеської області (суддя П етров В.С., якому згідно розпор ядження голови суду доручено виконувати процесуальні дії за суддю Аленіна О.Ю.) від 03.03.2009р . вказане клопотання було зад оволено, а саме скасовано зах оди забезпечення позову вжит і ухвалою місцевого суду від 20.02.2009р.

Приймаючи до уваги, що ска сування заходів забезпеченн я позову не є підставою для ві дмови у прийнятті або поверн енні апеляційної скарги на р аніше прийняту та скасовану ухвалу про забезпечення позо ву, а відповідач не відмовивс я від цієї скарги, вищезазнач ена апеляційна скарга ухвало ю від 12.03.2009р. була прийнята до пр овадження Одеським апеляцій ним господарським судом та п ризначена до розгляду на 31.03.2009 р . о 14.00, про що сторони, згідно пр иписів ст. 98 ГПК України, були н алежним чином повідомлені.

Представники сторін у су дове засідання не з' явились , про причини неявки суд не спо вістили, клопотань про відкл адення розгляду справи не за явили і судова колегія прийн яла рішення про розгляд спра ви за їх відсутністю.

У зв' язку з нез' явлен ням сторін фіксування судов ого засідання технічними за собами не здійснювалось, але вівся протокол судового зас ідання.

Згідно ст.85 ГПК України, в су довому засіданні оголошувал ись лише вступна та резолюти вна частини судової постанов и.

Ознайомившись з доводам и апеляційної скарги, дослід ивши обставини і матеріали справи, у т.ч. наявні у них дока зи, відповідність викладеним в ухвалі висновкам цим обст авинам і доказам, а також пере віривши додержання та правил ьність застосування судом пе ршої інстанції норм процесуа льного права, судова колегія дійшла до висновку, що апеля ційна скарга не підлягає зад оволенню, виходячи з наступн ого.

Згідно до ст. 66 ГПК Укр аїни, господарський суд за за явою сторони, прокурора чи йо го заступника, які подали поз ов, або з своєї ініціативи має право вжити заходів до забез печення позову. Забезпечення позову допускається в будь - якій стадії провадження у сп раві, якщо невжиття таких зах одів може утруднити чи зроби ти неможливим виконання ріше ння господарського суду.

Згідно до ст. 67 ГПК Укра їни, позов забезпечується: на кладанням арешту на майно аб о грошові суми, що належать ві дповідачеві; забороною відпо відачеві вчиняти певні дії; з абороною іншим особам вчинят и дії, що стосуються предмету спору; зупиненням стягнення на підставі виконавчого док ументу або іншого документу, за яким стягнення здійснюєт ься у безспірному порядку.

Позивачі у своєму клоп отанні просили суд заборонит и відповідачу здійснювати р оботи з будівництва, реконст рукції та ремонту приміщення , розташованого за адресою м. О деса пл. Грецька,1, надавши суд у, в обґрунтування своєї пози ції, акт, з якого вбачається, щ о вказані ними роботи ведуть ся.

З урахуванням наведен о колегія суддів вважає, що у місцевого суду були правові та фактичні підстави для зас тосування вказаних засобів з абезпечення позову, а відтак підстав для скасування ухва ли місцевого суду від 20.02.2009 р. та задоволення апеляційної ска рги не вбачає.

Та обставина, що місцев ий суд скористався наданим й ому ст.68 ГПК України правом і с амостійно скасував вжиті ним заходи забезпечення позову не може свідчити про помилко вість висновків, щодо необхі дності застосування заходів забезпечення позову, а свідч ить, що суд врахував нове клоп отання та доводи позивачів т а прийшов до висновку можлив ості скасування раніше прий няті ним заходи забезпеченн я позову

Керуючись ст.ст. 66,67,68 ,99,101-106 Г ПК України, колегія суддів -,

ПОСТАНОВИЛА:

Апеляційну ска ргу Фірми „Київ” у вигляд і ТОВ на ухвалу господа рського суду Одеської област і від 20.02.2009 р. р. про вжиття заході в до забезпечення позову ТОВ „Ш.Б.Ф. КОМПАНІ” та фізичної о соби - підприємця ОСОБА_1 про заборону вчиняти певні дії у справі №29/34-09-800 - залишити без задоволення.

Постанова, з гідно ст.105 ГПК України, набува є законної сили з дня її оголо шення і може бути оскаржена у касаційному порядку до Вищо го господарського суду Украї ни.

Головуючий: Мирошниченко М. А.

Судді: Бєляновськ ий В. В.

Шевченко В. В.

Повний текст постанов и підписано 31.03.2009 р.

Дата ухвалення рішення31.03.2009
Оприлюднено18.05.2010
Номер документу6283716
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —29/34-09-800

Ухвала від 26.10.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Аленін О.Ю.

Постанова від 31.03.2009

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Мирошниченко М.А.

Ухвала від 03.03.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Аленін О.Ю.

Ухвала від 15.05.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Аленін О.Ю.

Ухвала від 03.03.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Аленін О.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні