Ухвала
від 21.11.2016 по справі 618/647/16-ц
ДВОРІЧАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 618/647/16-ц

Провадження № 2/618/260/16

УХВАЛА

про витребування доказів

21 листопада 2016 року Дворічанський районний суд Харківської області у складі головуючого - судді Рябоконь Є.А., за участю секретаря - Кучеренко О.І., позивача - ОСОБА_1, представника 3-ї особи - представника відділу Держгеокадастру ОСОБА_2, розглянувши у судовому засіданні в залі суду смт. Дворічна цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 сільської ради Дворічанського району Харківської області про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за заповітом, третя особа - відділ Держгеокадастру у Дворічанському районі Харківської області , -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Дворічанського районного суду Харківської області знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 сільської ради Дворічанського району Харківської області про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за заповітом, третя особа - відділ Держгеокадастру у Дворічанському районі Харківської області.

В судовому засіданні позивач ОСОБА_1, до початку розгляду справи по суті, усно заявив клопотання про витребування доказів, а саме: витребувати у державного нотаріуса Дворічанської державної нотаріальної контори Харківської області інформацію про спадкоємців після смерті ОСОБА_4, яка померла 20 лютого 2011 року, інформацію щодо заведення спадкової справи, надати копію спадкової справи до суду.

Представник відповідача ОСОБА_3 сільської ради Дворічанського району Харківської області в судове засідання не з'явився, надавши заяву, в якій позовні вимоги визнав повністю, просив справу розглянути в його відсутності.

Згідно з ч. 1 ст. 137 ЦПК України , у випадках, коли щодо отримання доказів у сторін та інших осіб, які беруть участь у справі , є складнощі, суд за їх клопотанням зобов'язаний витребувати такі докази. Клопотання про витребування доказів має бути подано до або під час попереднього судового засідання, а якщо попереднє судове засідання у справі не проводиться, - до початку розгляду справи по суті із долученням відомостей про неможливість отримання таких доказів особисто стороною або іншою особою, яка бере участь у справі.

Згідно ч. 1 ст. 168 ЦПК України , заяви і клопотання осіб, які беруть участь у справі, розглядаються судом після того, як буде заслухана думка решти присутніх у судовому засіданні осіб, які беруть участь у справі, про що постановляється ухвала.

Представник третьої особи - представник відділу Держгеокадастру у Дворічанському районі Харківської області ОСОБА_2 не заперечував проти задоволення зазначеного клопотання.

Перевіривши матеріали справи, суд знаходить клопотання таким, що підлягає задоволенню, оскільки в судовому засіданні достовірно встановлено, що без надання даних відомостей не можливо провести слухання справи, а позивач не має можливості надати вищевказану інформацію, в зв'язку з тим, що дана інформація може бути отримана у відповідності до вимог Закону України «Про нотаріат» тільки на вимогу суду або правоохоронних органів.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 31 , 137 , 168 , 209, 210 , 293 ЦПК України , суд -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання ОСОБА_1 задовольнити.

Витребувати з Дворічанської державної нотаріальної контори Харківської області інформацію про спадкоємців після смерті ОСОБА_4, яка померла 20 лютого 2011 року, інформацію щодо заведення спадкової справи, надати копію спадкової справи до суду .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Є.А. Рябоконь

СудДворічанський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення21.11.2016
Оприлюднено24.11.2016
Номер документу62840018
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —618/647/16-ц

Рішення від 02.12.2016

Цивільне

Дворічанський районний суд Харківської області

Рябоконь Є. А.

Ухвала від 21.11.2016

Цивільне

Дворічанський районний суд Харківської області

Рябоконь Є. А.

Ухвала від 14.11.2016

Цивільне

Дворічанський районний суд Харківської області

Рябоконь Є. А.

Ухвала від 28.10.2016

Цивільне

Дворічанський районний суд Харківської області

Рябоконь Є. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні