Ухвала
від 25.06.2013 по справі 552/4531/13-к
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ПОЛТАВИ

Справа №552/4531/13-к

Провадження № 1-кс/552/709/13

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25.06.2013 року слідчий суддя Київського районного суду м. Полтави Васильєва Л.М., при секретарі Коломієць А.В., з участю старшого слідчого з ОВС другого відділу кримінальних розслідування СУ фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Полтавській області ОСОБА_1.

розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС другого відділу кримінальних розслідувань СУ фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Полтавській області ОСОБА_1 клопотання про надання тимчасового доступу та вилучення оригіналів документів, що перебувають у володінні ДПІ у м. Полтаві Полтавської області Державної податкової служби та знаходяться за адресою: м. Полтава, вул. Фрунзе, 155,-

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий з ОВС другого відділу кримінальних розслідувань СУ фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Полтавській області ОСОБА_1 звернувся до Київського районного суду м.Полтави з клопотанням, погодженим з прокурором відділу прокуратури Полтавської області про надання тимчасового доступу та вилучення оригіналів документів, що перебувають у володінні ДПІ у м. Полтаві Полтавської області Державної податкової служби та знаходяться за адресою: м. Полтава, вул. Фрунзе, 155.

Подання обґрунтовує тим, що у провадженні слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів у Полтавській області перебувають матеріали досудового розслідування №32013180010000067 відносно службових осіб ТОВ В«ДДЗ-РесурсВ» (код ЄДРПОУ 34825525, м.Полтава) за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.212 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи ТОВ В«ДДЗ-РесурсВ» (код ЄДРПОУ 34825525, м.Полтава) в період 2010-2012 років в податковому обліку відобразили наявність фінансово-господарських взаємовідносин з ТОВ В«Консалтинг ГруппВ» (код ЄДРПОУ 37762311), ТОВ В«ГеотехконсалдингВ» (код ЄДРПОУ 34873935), ППФ В«СпецсервісВ» (код ЄДРПОУ 31879117), ТОВ В«БудмашпостВ» (код ЄДРПОУ 35604078), ТОВ В«БіофаВ» (код ЄДРПОУ 36987957), ПП В«ВелсВ» (код ЄДРПОУ 30558001), ТОВ В«ЕмсонВ» (код ЄДРПОУ 37068731), ТОВ В«Еко-Пром-ГрупВ» (код ЄДРПОУ 34432949), ПП В«Мірсан СервісВ» (код ЄДРПОУ 34774172), щодо постачання товарно-матеріальних цінностей та виконання робіт і послуг, що фактично не відбувались, в результаті чого до бюджету не надійшло податку на додану вартість на суму 2548040 грн., що в 5224 рази перевищує встановлений законодавством неоподатковуваний мінімум доходів громадян та призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах.

У ході проведення досудового розслідування вказаного правопорушення виникла необхідність в отриманні оригіналів документів облікової справи ТОВ В«ГеотехконсалтингВ» (ЄДРПОУ 34873935), у.т.ч. свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи, довідки про взяття на облік платників податків, свідоцтва про реєстрацію платника податку на додану вартість, статуту, протоколів установчих зборів, протоколів загальних зборів, рішень засновника, установчих договорів, посадових інструкцій, переміщення по посадах, функціональних обов’язків, наказів про надання відпустки та виклик з неї, заяв про прийняття на роботу, наказів про призначення та звільнення службових осіб тощо, що дасть можливість встановити, хто саме і на підставі чого був відповідальним за здійснення фінансово-господарської діяльності та ведення бухгалтерського та податкового обліку, на підставі чого зареєстроване підприємство, з якого часу воно являється платником податків та які містять зразки підписів службових осіб ТОВ В«ГеотехконсалтингВ» (ЄДРПОУ 34873935), а також податкових декларацій ТОВ В«ГеотехконсалтингВ» , з податку на додану вартість, та з податку на прибуток підприємства, та всіх додатків до них за період 01.01.2011-31.12.2011 року, оригіналів матеріалів документальних та інших перевірок ТОВ В«ГеотехконсалтингВ» (ЄДРПОУ 34873935), які проводилися працівниками ДПІ у м. Полтаві за період часу з 01.01.2011-31.12.2011 року та додатків до нього, схем, отриманих оригіналів та копій документів, пояснень службових осіб та розписок.

Також, існує необхідність у вилученні вищевказаних документів, які мають значення для досудового розслідування та в подальшому можуть бути доказами під час судового розгляду, адже слідство матиме можливість проведення аналізу фінансово-господарської діяльності підприємства, встановити хто саме і на підставі чого був відповідальним за здійснення фінансово-господарської діяльності та ведення бухгалтерського та податкового обліку, встановлення фактичних місць придбання товарно-матеріальних цінностей, проведення судових експертиз, що в подальшому буде слугувати доказами в даному кримінальному провадженні.

Вказані документи знаходяться в ДПІ у м. Полтаві Полтавської області ДПС, що підтверджується витягом з центральної бази даних платників податків, де зазначено про перебування ТОВ В«ГеотехконсалтингВ» (ЄДРПОУ 34873935) на податковому обліку в ДПІ у м. Полтаві Полтавської області ДПС.

У судовому засіданні слідчий підтримав клопотання, просив його задовольнити.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 107 КПК України застосування технічних засобів фіксування кримінального провадження не здійснювалось.

Інші особи в порядку ч.2 ст. 163 КПК України не викликались.

Заслухавши слідчого, дослідивши матеріали клопотання, приходжу до висновку, що клопотання підлягає частковому задоволенню.

Згідно ч.1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Стаття 163 КПК України передбачає, що слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю. Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п'ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Ухвала суду протимчасовий доступи до речей і документі повинна містити конкретний зміст та навзи речей і документі на які надається дозвіл.

Із клопотання слідчого є незрозумілим до яких саме речей та документів він просить надати доступ просячи надати доступ до інших документів податкової звітності, реєстраційних, статуних та інших документів ТОВ " Геотехконсалтинг", оригіналів актів документальних перевірок вказаного підприємства з усіма додатками до них, які були проведені працівнками ДПІ м. Пллтави Полтавської області, документів, які долучалися до вказаних актів в ході первірки, довідок, актів зустрічних перевірок з додатками, схем, отримних оригіналів та копій документі, пояснень службових осіб та розписок, які мають значення для кримінального провадження ,

Кримінальне провадженнє відкрите з приводу порушення службовими особами ТОВ " ДПЗ-Ресірс" податкового законодавства , а отже доступ до речей і документів ТОВ " Геотехконсалтинг" може бути наданий тільки з приводу взаємовідносин ТОВ " Геотехконсалтинг" з ТОВ " ДПЗ-Ресірс" , а не усієї бухгалтерської документації.

Керуючись ст. 159-165 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити частково.

Надати старшому слідчому з ОВС другого відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів у Полтавській області ОСОБА_1 та старшому оперуповноваженому ВОСА ПДВ ГВ ПМ ДПІ у м.Полтаві Полтавської області ДПС ОСОБА_2, дозвіл на тимчасовий доступ до оригіналів, а у разі їх відсутності копій наступних документів:

- оригіналів матеріалів облікової справи (реєстраційних та статутних документів) ТОВ В«ГеотехконсалтингВ» (ЄДРПОУ 34873935), в т.ч. свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи, довідки про взяття на облік платників податків, свідоцтва про реєстрацію платника податку на додану вартість, статуту, протоколів установчих зборів, протоколів загальних зборів, рішень засновників, установчих договорів, посадових інструкцій, переміщення по посадах, функціональних обов’язків, наказів про надання відпустки та виклик з неї, заяв про прийняття на роботу, наказів про призначення та звільнення службових осіб тощо, а також інших документів, наданих підприємством та складених ДПІ у м. Полтаві Полтавської області ДПС, щодо реєстрації ТОВ В«ГеотехконсалтингВ» (ЄДРПОУ 34873935) платником податків, з моменту взяття на облік або реєстрації в органах Державної податкової служби по 01.06.2013 року.

- оригіналів податкових декларацій ТОВ В«ГеотехконсалтингВ» (ЄДРПОУ 34873935) з податку на додану вартість та з податку на прибуток підприємств, та всіх додатків до них за період з 01.01.2011-31.12.2011 року та договору про визнання електронних документів.

- оригіналів актів документальних перевірок у ТОВ В«ГеотехконсалтингВ» (ЄДРПОУ 34873935) з усіма додатками до них, які були проведені працівниками ДПІ м. Полтаві Полтавської області ДПС за період часу з 01.01.2011 року по 31.12.2011 року, які стосуються взаємовідносин з ТОВ " ДПЗ-Ресірс" .

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк дії ухвали до 25 липня 2013 року .

Ухвала може бути оскаржена протягом 5 днів з дня її проголошення.

Суддя Л.М.Васильєва

Дата ухвалення рішення25.06.2013
Оприлюднено25.11.2016
Номер документу62868387
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання тимчасового доступу та вилучення оригіналів документів, що перебувають у володінні ДПІ у м. Полтаві Полтавської області Державної податкової служби та знаходяться за адресою: м. Полтава, вул. Фрунзе, 155

Судовий реєстр по справі —552/4531/13-к

Ухвала від 25.06.2013

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Васильєва Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні