Ухвала
від 17.11.2016 по справі 686/22524/16-к
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/22524/16-к

УХВАЛА

про проведення обшуку

15 листопада 2016 року м. Хмельницький

Слідчий суддя Хмельницького міськрайонного суду ОСОБА_1 , з участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши матеріали за клопотанням старшого слідчого СУ ГУНП в Хмельницькій області про проведення обшуку по кримінальному провадженню, внесеному до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань за №42016240000000169 від 25.10.2016 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 364 та ч. 2 ст. 366 КК України,

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий СУ ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про дозвіл на проведення обшуку в приміщенні будинку АДРЕСА_1 , в якому зареєстрована та проживає ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_1 , з метою відшукання і вилучення всіх необхідних фінансово-бухгалтерських документів щодо діяльності КП «Відродження».

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, просив задовольнити.

Заслухавши пояснення слідчого, вивчивши матеріали кримінального провадження, суд вважаєклопотання обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню з наступних підстав.

З матеріалів клопотання вбачається, що в 2016 році службові особи комунального підприємства «Відродження» (код ЄДРПОУ 30906233), умисно, з метою одержання неправомірної вигоди, зловживаючи службовим становищем, з метою створення умов для легалізації лісопродукції невстановленого походження, всупереч вимог закону, діючи в інтересах ряду суб`єктів господарювання-експортерів, склали завідомо неправдиві товарно-транспортні накладні та специфікації щодо начебто реалізації цим суб`єктам 1594, 76 куб.м. власних лісоматеріалів, орієнтовною вартістю 1371493, 6 грн, на які зазначеними експортерами отримано сертифікати про її походження з комунального підприємства, проведено митне оформлення та незаконно вивезено за межі митної території України 625, 78 куб.м., чим спричинили державним інтересам тяжких наслідків.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів встановлено, що директором КП «Відродження» являється ОСОБА_5 , бухгалтером ОСОБА_4 , а лісниками: ОСОБА_6 та ОСОБА_7 .

Згідно повідомлення відділу адресно-довідкової роботи УДМС України в Хмельницькій області від 10.11.2016 ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_1 зареєстрована за адресою: Хмельницька обл. Ізяславський р-н с. М`якоти.

Відповідно до довідки М`якотинської сільської ради Ізяславського р-ну Хмельницької області від 10.11.2016 ОСОБА_4 проживає по АДРЕСА_1 .

На підставі довідки Ізяславського районного бюро технічної інвентаризації Хмельницької області №150 від 14.11.2016 право власності за вказаною адресою не зареєстровано.

Враховуючи викладене, у слідства є достатні підстави вважати, що за місцем реєстрації та проживання ОСОБА_4 , а саме в будинку АДРЕСА_1 , можуть знаходитися всі необхідні фінансово-бухгалтерські документи щодо діяльності КП «Відродження»; товарно-транспортні накладні; сертифікати чи примірники сертифікатів про походження лісоматеріалів; отриманих у 2016 році на підставі ТТН КП «Відродження»; документи (у т.ч. копії ТТН), що стали підставою для оформлення та видачі таких сертифікатів; листування з суб`єктами підприємницької діяльності, яким такі ТТН видавалися; листування з управліннями лісгоспу Хмельницької та інших областей щодо підтвердження дійсності вказаних ТТН, а також може знаходитися і так звана «чорна» бухгалтерія чи документація до якої заносилися відомості, які в подальшому служили підставою для виготовлення підроблених ТТН, комп`ютерна техніка, на якій могли бути виготовленні підробленні ТТН, носії інформації, кошти отриманні в якості неправомірної вигоди за виготовлення та видачу підроблених ТТН, тощо, інші предмети, речі та документи, які могли бути використані, як знаряддя вчинення злочину, а також речі чи предмети заборонені для зберігання та використання.

В силу частини 1статті 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення,а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до частини 5статті 236 КПК України, обшук на підставі ухвали слідчого судді повинен проводитися в обсязі, необхідному для досягнення мети обшуку. За рішеннямслідчого чи прокурора може бути проведено обшук осіб, які перебувають в житлі чи іншому володінні, якщоє достатні підстави вважати, що вони переховують при собі предмети або документи,які мають значення для кримінального провадження. Обшук особи повинен бути здійсненний особами тієї ж статі.

На підставі наведеного, з метою визнання допустимості доказів та повного і об`єктивного розслідування кримінального провадження, суд приходить до висновку, що клопотання слід задовольнити.

Керуючись ст.ст. 110, 234, 235 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку в приміщенні будинку АДРЕСА_1 , в якому зареєстрована та проживає ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_1 , з метою відшукання і вилучення:

- фінансово-бухгалтерської документації щодо діяльності КП «Відродження»;

- товарно-транспортних накладних (далі ТТН) виданих КП «Відродження» впродовж 2016 року;

- сертифікатів чи примірників сертифікатів про походження лісоматеріалів отриманих у 2016 році на підставі ТТН КП «Відродження»;

- документів (у т.ч. копії ТТН), що стали підставою для оформлення та видачі таких сертифікатів;

- листування з суб`єктами підприємницької діяльності, яким такі ТТН видавалися;

- листування з управліннями лісгоспу Хмельницької та інших областей, щодо підтвердження дійсності вказаних ТТН;

- так звану «чорну» бухгалтерію чи документацію до якої заносилися відомості, які в подальшому служили підставою до виготовлення підроблених ТТН;

- комп`ютерну техніку, на якій могли бути виготовленні підробленні ТТН та носії інформації на яких вони збереглись;

- кошти отриманні в якості неправомірної вигоди за виготовлення та видачу підроблених ТТН;

- інші предмети, речі та документи, які могли бути використані, як знаряддя вчинення злочину, а також речі чи предмети заборонені для зберігання та використання.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали, тобто ухвала підлягає до виконання в строк до 15 грудня 2016 року.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Хмельницького

міськрайонного суду ОСОБА_1

СудХмельницький міськрайонний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення17.11.2016
Оприлюднено16.03.2023
Номер документу62874443
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —686/22524/16-к

Ухвала від 17.11.2016

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Данькова С. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні