Ухвала
від 16.11.2016 по справі 757/56264/16-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/56264/16-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 листопада 2016 року Слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши в судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання про проведення обшуку -

В С Т А Н О В И В :

Слідчий в особливо важливих справах слідчого відділу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області капітан юстиції ОСОБА_3 , розглянувши матеріали досудового розслідування, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 22016101110000009 від 26.01.2016, звернувся до слідчого судді із клопотанням, погодженим прокурором відділу прокуратури м. Києва ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 .

Обґрунтовуючи внесене клопотання, сторона кримінального провадження вказує, що Слідчим відділом Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області здійснюється досудове розслідування кримінального провадження № 22016101110000009 від 26.01.2016, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 258-5 КК України.

З матеріалів кримінального провадження вбачається, що в період 2015 року посадові особи ПАТ «Унікомбанк» (МФО 335902), ПАТ «Укрінбанк» (МФО 300142) спільно із засновником ТОВ «Висант» (код ЄДРПОУ 37227189) ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 , який є активним учасником терористичної організації «Донецька народна республіка», разом з іншими невстановленими особами, із використанням значної кількості підприємств з ознаками фіктивності, організували на базі означених банківських установ та інших підприємств реального сектору економіки протиправний механізм обготівкування грошових коштів з подальшим фінансуванням терористичної організації «ДНР». Дії вказаних учасників розподілені та вчиняються з метою фінансового забезпечення організаторів протиправного механізму та інших невстановлених досудовим розслідуванням осіб із числа учасників терористичної організації «ДНР», в особливо великих розмірах, що перевищує в вісімнадцять тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Оперативним підрозділом в ході виконання доручень слідчого встановлено, що одним із організаторів протиправного механізму обготівкування грошових коштів з подальшим фінансуванням терористичної організації «ДНР» є ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_2 , який спільно з невстановленими посадовими особами ДФС України, налагодив схему проведення безтоварних операцій між підприємствами реального сектору економіки та суб`єктами підприємницької діяльності з ознаками фіктивності.

Після вчинення таких операцій, готівкові кошти передають менеджерам підприємств реального сектору економіки (замовникам конвертації), частину незаконно обготівкованих коштів ОСОБА_6 залишає собі та посібникам. Іншу частину незаконно обготівкованих коштів ОСОБА_6 переправляє на непідконтрольну українській владі територію терористичної організації «ДНР».

Встановлено, що ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_2 проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно № 72481831 від 08.11.2016, квартира за адресою: АДРЕСА_1 , на праві власності належить ОСОБА_7 (РНОКПП НОМЕР_1 ).

Обшук, у відповідності до ч. 1 ст. 234 КПК України, проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення сторони кримінального, дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, оскільки обставини викладені в клопотанні знайшли своє підтвердження в наданих матеріалах.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст. 159, 162, 163, 234, 235, 309, 372 КПК України слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Надати слідчому в ОВС слідчого відділу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 та слідчим, які входять до складу слідчої групи у кримінальному провадженні № 22016101110000009 дозвіл на проведення обшуку житла за адресою: АДРЕСА_1 , яке на праві власності належить ОСОБА_7 (РНОКПП НОМЕР_1 ) та фактично використовується ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_2 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення та відшукання знарядь кримінального правопорушення і їх вилучення, зокрема: статутних та реєстраційних документів, довіреностей, документів бухгалтерського та податкових обліків, договорів купівлі-продажу, поставки та інших договорів; податкових накладних, відповідно до них видаткових накладних та довіреностей, документів, які підтверджують наявність фінансово-господарських операцій, документів, що підтверджують транспортування продукції, надання робіт (послуг), розрахункових документів, реєстрів щоденного обліку операцій з продажу, а також придбання товарів, робіт та послуг ТОВ «Ювіторг Груп» (код ЄДРПОУ 39970438), ТОВ «Лайт-Компані» (код ЄДРПОУ 39662746), ТОВ «Продбаза К» (код ЄДРПОУ 40063223), ТОВ «Статус-СВ» (код ЄДРПОУ 40136055), ФОП « ОСОБА_6 » (ІПН НОМЕР_2 ), ФОП « ОСОБА_8 » (ІПН НОМЕР_3 ), ФОП « ОСОБА_9 » (ІПН НОМЕР_4 ), ФОП « ОСОБА_10 » (ІПН НОМЕР_5 ), ФОП « ОСОБА_11 » (ІПН НОМЕР_6 ), ТОВ «ЛавінаТрейд», суб`єктів підприємницької діяльності, що використовуються ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_2 та залученими останнім до протиправної діяльності особами у їхній протиправній діяльності; печаток та штампів вказаних суб`єктів підприємницької діяльності; носіїв з доступом до системи дистанційного управління банківськими рахунками вказаних суб`єктів підприємницької діяльності, електронних носіїв інформації; грошових коштів, здобутих злочинним шляхом внаслідок проведення ОСОБА_6 та залученими останнім до протиправної діяльності особами безтоварних операцій між підприємствами реального сектору економіки та суб`єктами підприємницької діяльності з ознаками фіктивності; платіжних банківських карток, документів щодо відкриття і обслуговування банківських карток та розрахункових рахунків, на які перераховуються грошові кошти, одержані злочинним шляхом; персональних електронно-обчислювальних машин, електронних приладів, носіїв інформації (флеш-карток, жорстких дисків), мобільних телефонів та сім-карток на яких зберігається або може зберігатись інформація із відомостями щодо вчинення розслідуваного злочину, що неможливо встановити без проведення комп`ютерно-технічної експертизи; документів, печаток та штампів підприємств, установ та організацій, записних книжок або чорнових (робочих) записів з відомостями, що свідчать про вчинення розслідуваного злочину, були знаряддям вчинення злочину, зберегли на собі його сліди та/або містять відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження.

Визначити строк дії ухвали тривалістю один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1 .

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник №1 справа № 757/56264/16-к

Примірник №2 та копія ухвали надано слідчий ОСОБА_3

Виконавець ОСОБА_1 . 16.11.2016

Дата ухвалення рішення16.11.2016
Оприлюднено16.03.2023
Номер документу62877172
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/56264/16-к

Ухвала від 16.11.2016

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Цокол Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні