Ухвала
від 11.08.2009 по справі 31/102-09-3757
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКО Ї ОБЛАСТІ



УХВАЛА

"11" серпня 2009 р. Справа № 31/102-09-3757

Позивач: ОСОБА_1

Відповідач: ТОВ НВП „Бріз”

про зобов' язання вчинити певні дії та зобовґязання сп латити вартість частини майн а

Суддя Господарського су ду

Одеської області Лєсогор ов В.М.

30.07.2009 року порушено провад ження у поточній господарськ ій справі.

10.08.2009 року суд отримав уточне ну позовну заяву від 10.08.2009 року, у якій позивач зокрема вимаг ає зобовґязати відповідача с платити позивачу вартість ча стини майна відповідача, про порційно частки позивача у с татутному капіталі відповід ача.

Позов у цієї частині обґрун тований тим, що позивач є учас ником відповідача і прийняв рішення про вихід з учасникі в відповідача. Позивач вказу є, що звернувся до відповідач а з вимогою про сплату вартос ті частини майна відповідача пропорційно частки позивача у статутному капіталі відпо відача, однак відповідач не в чинив будь - яких дій щодо ви значення належної позивачу ч астки у майні відповідача і т аким чином відмовив позивачу у виплаті вартості частини м айна.

У позовній заяві позивач ви клав клопотання про забезпеч ення позову шляхом заборони відповідачу відчужувати буд ь - яке майно яке належить ві дповідачу, в тому числі земел ьну ділянку площею 0,6550 га. за ад ресою: Одеська область, Біляї вський район, Августівська с ільська Рада, с. Котовка, Обґїз на дорога, 11 км., до розгляду спр ави по суті.

Клопотання обґрунтовано т им, що відповідач може реаліз увати своє майно, що призведе до порушення майнових прав п озивача.

Суд дослідив матеріали дод ані до позову: статут відпові дача з якого убачається, що по зивач є учасником відповідач а з часткою у статутному капі талі - 50%.

Відповідно до ст. 54 ЗУ «Про господарські товариства»- п ри виході учасника з товарис тва з обмеженою відповідальн істю йому виплачується варті сть частини майна товариства , пропорційна його частці у ст атутному (складеному) капіта лі.

З копії договору купівлі - продажу від 21.11.2008 року убачаєть ся, що відповідач купив у Ав густівська сільська Рада зем ельну ділянку площею 0,6550 га. за адресою: Одеська область, Біл яївський район, Августівська сільська Рада, с. Котовка, Обґ їзна дорога, 11 км.

Відповідно до ст. 66 ГП К України - господарський су д за заявою сторони, прокурор а чи його заступника, який по дав позов, або з своєї ініціа тиви має право вжити заходів до забезпечення позову. Забе зпечення позову допускаєть ся в будь-якій стадії провадж ення у справі, якщо невжиття таких заходів може утруднит и чи зробити неможливим вико нання рішення господарськог о суду.

Відповідно до ст. 67 ГПК України - позов забезпечуєть ся: забороною відповідачев і вчиняти певні дії.

На підставі викладен ого клопотання позивача про забезпечення позову шляхом з аборони відповідачу відчужу вати будь - яке майно яке нал ежить відповідачу, в тому чис лі земельну ділянку площею 0,65 50 га. за адресою: Одеська облас ть, Біляївський район, Август івська сільська Рада, с. Котов ка, Обґїзна дорога, 11 км., до роз гляду справи по суті, підляга є задоволенню, оскільки інше може утруднити чи зробити не можливим виконання рішення г осподарського суду у разі за доволення позову в частині з обовґязання відповідача спл атити позивачу вартість част ини майна відповідача, пропо рційно частки позивача у ста тутному капіталі відповідач а.

Можливість утрудненн я чи неможливість виконання рішення господарського суду у разі незабезпечення позов у і задоволення позову у майн овій частині полягає у тому, щ о як вказує позивач відповід ач може реалізувати своє май но, що призведе до неможливос ті обґєктивно встановити вар тість частини майна відповід ача на яку як вказує позивач в ін має право.

Слід звернути увагу н а те, що прийняття заходів заб езпечення позову є процесуал ьною гарантією захисту прав сторін у справі в зв' язку із чим не може порушувати їх пра в та інтересів.

Також слід звернути увагу на те, що позивач має право на забезпечення позову яке зак онодавчо не обмежене.

Слід роз`яснити сторонам, що ця ухвала визначає лише пита ння про забезпечення позову і не є вирішенням судового сп ору по суті.

Керуючись ст. 86 ГПК Ук раїни, суд,

Ухвалив:

Клопотання ОСОБА_1 про забезпечення позову - задов ольнити.

Заборонити ТОВ НВП „Бріз” к од 31619761 (м. Одеса, пров. Топольськ ого, 4 «А») відчужувати будь - яке своє майно, в тому числі зе мельну ділянку площею 0,6550 га. з а адресою: Одеська область, Бі ляївський район, Августівськ а сільська Рада, с. Котовка, Об ґїзна дорога, 11 км., на користь ОСОБА_1 (АДРЕСА_1), до роз гляду справи по суті.

Ухвала набуває чинності 11.08.2 009 року.

Ухвала може бути оскаржена .

Ухвала як виконавчий док умент може бути пред`явлена д о виконання до 11.08.2012 року.

Суддя

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення11.08.2009
Оприлюднено23.07.2010
Номер документу6294969
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —31/102-09-3757

Ухвала від 11.08.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лєсогоров В.М.

Постанова від 29.09.2009

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Жеков В.І.

Ухвала від 26.08.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лєсогоров В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні