Ухвала
від 24.11.2016 по справі 460/4479/16-ц
ЯВОРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №460/4479/16-ц

Провадження №2/460/1635/16

УХВАЛА

СУДОВОГО ЗАСІДАННЯ

24.11.2016 року м.Яворів

Яворівський районний суд Львівської області в складі:

головуючої судді Швед Н.П.

з участю секретаря Кондратюк М.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні, в м.Яворові, заяву Яворівської районної державної адміністраці Львівської області про забезпечення позову по цивільній справі за позовом Яворівської районної державної адміністрації до ОСОБА_1 про відібрання дітей від матері без позбавлення ї ї батьківських прав,-

в с т а н о в и в:

Представник позивача звернулася до суду з позовною заявою до ОСОБА_1 про відібрання дітей від матері без позбавлення її батьківських прав. Одночасно з позовом представник позивач подала заяву про забезпечення позову.

В обгрунтування заяви покликається на те, що позов доторкає інтереси малолітніх дітей: ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_2, та ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_3.

Ввідповідно до частини 4 статті 17 Закону України "Про охорону дитинства" суд у разі позбавлення батьків батьківських прав або відібрання дитини без позбавлення батьківських прав одночасно накладає заборону на відчуження майна та житла дітей, про що повідомляє нотаріуса за місцем знаходження майна та житла.

З метою захисту інтересів малолітніх дітей, просить суд забезпечити позов шляхом накладення заборони на відчуження житла малолітніх дітей: ОСОБА_2, ОСОБА_3 та ОСОБА_4, що належить їм на праві користування та знаходиться за адресою: с.Дубровиця вул.Кут, 64 Яворівського району Львівської області.

Заслухавши пояснення учасників судового розгляду, які не заперечують щодо задоволення заяви про забезпечення позову, дослідивши матеріали заяви, суд приходить до висновку що заявлені вимоги підлягають задоволенню, оскільки через невжиття заходів забезпечення позову можуть бути порушені права малолітніх дітей.

Відповідно до вимог ст.151 ЦПК України, заява про забезпечення позову розглядається судом в провадженні якого перебуває справа, в день її надходження, без повідомлення відповідача та інших осіб які беруть участь у справі. Забезпечення позову допускається на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття заходів забезпечення може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду. У заяві про забезпечення позову повинно бути зазначено причини, у зв'язку з якими потрібно забезпечити позов, вид забезпечення позову, який належить застосувати, з обґрунтуванням його необхідності, інші відомості, потрібні для забезпечення позову.

Згідно з вимогами ч.1 ст. 152 ЦПК України позов забезпечується, зокрема, накладенням арешту на майно, що належить відповідачеві і знаходиться у нього або в інших осіб, забороною вчинити певні дії. Види забезпечення позову мають бути співмірними із заявленими позивачем вимогами.

З врахуванням п.4 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 22.12.2006 року № 9 «Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову», розглядаючи заяву про забезпечення позову, суд (суддя) має з урахуванням доказів, наданих позивачем на підтвердження своїх вимог, пересвідчитися, зокрема, в тому, що між сторонами дійсно виник спір та існує реальна загроза невиконання чи утруднення виконання можливого рішення суду про задоволення позову; з'ясувати обсяг позовних вимог, дані про особу відповідача, а також відповідність виду забезпечення позову, який просить застосувати особа, котра звернулася з такою заявою, позовним вимогам. Вирішуючи питання про забезпечення позову, суд має брати до уваги інтереси не тільки позивача, а й інших осіб, права яких можуть бути порушені у зв'язку із застосуванням відповідних заходів.

Відтак, слід прийти до висновку, що заява про забезпечення позову шляхом заборони відчуження житла малолітніх дітей: ОСОБА_2, ОСОБА_3 та ОСОБА_4, що належить їм на праві користування та знаходиться за адресою: с.Дубровиця вул.Кут, 64 Яворівського району Львівської області, підлягає до задоволення відповідно до вимог ст.ст. 151 - 153 ЦПК України та роз'ясненням, викладеним у п.4 постанови Пленуму Верховного Суду України № 9 від 22.12.2006 року "Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову".

На підставі викладеного, керуючись, ст.ст.151-153 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в :

Заяву про забезпечення позову задовольнити.

Заборонити відчуження житла ОСОБА_1 та малолітніх дітей: ОСОБА_2, ОСОБА_3 та ОСОБА_4, що належить їм на праві користування за адресою: с.Дубровиця вул.Кут, 64 Яворівського району Львівської області і знаходиться на території Лозинської сільської ради Яворівського району Львівської області (ЄДРПОУ 04373063) с.Лозино Яворівський район Львівська область.

Ухвала про забезпечення позову підлягає негайному виконанню в порядку, встановленому законом для судових рішень.

Оскарження ухвали не зупиняє її виконання.

Апеляційна скарга на ухвалу може бути подана до апеляційного суду Львівської області через Яворівський районний суд Львівської області протягом п’яти днів з часу отримання її копії.

Суддя ШВЕД Н.П.

Дата ухвалення рішення24.11.2016
Оприлюднено01.12.2016
Номер документу62972138
СудочинствоЦивільне
Сутьвідібрання дітей від матері без позбавлення ї ї батьківських прав

Судовий реєстр по справі —460/4479/16-ц

Ухвала від 20.02.2017

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Швед Н. П.

Рішення від 25.01.2017

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Швед Н. П.

Рішення від 25.01.2017

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Швед Н. П.

Ухвала від 11.01.2017

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Швед Н. П.

Ухвала від 24.11.2016

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Швед Н. П.

Ухвала від 04.10.2016

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Швед Н. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні