Ухвала
від 24.11.2016 по справі 757/58327/16-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/58327/16-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 листопада 2016 року

Печерський районний суд міста Києва у складі:

головуючого слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю прокурора ОСОБА_3 ,

розглянувши у закритому судовому засіданні у приміщенні Печерського районного суду міста Києва клопотання процесуального керівника у кримінальному провадженні прокурора відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів Національною поліцією Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В:

У провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання сторони кримінального провадження процесуального керівника у кримінальному провадженні прокурора відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів Національною поліцією Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку.

У судовому засідання прокурор внесене клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України 2012 року фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Як вбачається з матеріалів клопотання Генеральною прокуратурою України здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні № 42016000000000981 від 11.04.2016 за фактом шахрайських дій в особливо великих розмірах щодо майна ОСОБА_5 , за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України.

Досудовим розслідуванням установлено, що приблизно в 2010 році ОСОБА_5 , познайомилась із ОСОБА_6 , який в свою чергу був спеціалістом в напрямку ведення банківської справи та поінформувала останнього, що має значний капітал який планує інвестувати у бізнес-проекти. ОСОБА_6 враховуючи те, що ОСОБА_5 тривалий час проживала на території Швейцарії, у зв`язку із чим не орієнтувалась в діючому законодавстві України, увійшовши в довіру останньої вирішив заволодіти належним їй майном та грошовими коштами в особливо великих розмірах.

В літку 2010 року ОСОБА_6 , реалізовуючи свій злочинний умисел на заволодіння грошовими коштами ОСОБА_5 в особливо великих розмірах, запропонував останній придбати речовий ринок, розташований за адресою: АДРЕСА_1 . Діючи виключно в своїх інтересах ОСОБА_6 запевнив ОСОБА_5 , що право власності на вказані об`єкти нерухомості мають бути оформлено виключно через афільованих осіб на господарські товариства, діяльність яких буде здійснюватись ОСОБА_6 та, як запевнив ОСОБА_5 , що зазначені дії необхідні для того щоб уникнути будь-якого впливу на неї та бізнес сторонніх осіб.

В подальшому ОСОБА_6 , через пов`язаних фізичних та юридичних осіб, які були залучені до схеми придбання нерухомого майна, придбав речовий ринок та нафтобазу, при цьому коштів ОСОБА_5 витрачених на їх придбання не повернув, майном розпорядився на власний розсуд.

Згідно інформаційної довідки Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань ТОВ «Правнича допомога» (ідентифікаційний код 37566836) зареєстрована за адресою: м. Київ, вул. Ванди Василевської, буд. 7, де, як вказує, сторона кримінального провадження, знаходяться речі та документи, які містять відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення.

Відповідно до ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь - якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення слідчого, дійшов висновку, що є достатні підстави вважати, що у приміщеннях ТОВ «Правнича допомога» (ідентифікаційний код 37566836), які розташовані за адресою: м. Київ, вул. Ванди Василевської, буд. 7, можуть знаходитись відшукуванні речі, предмети та документи, які мають значення для досудового розслідування, а також те, що відомості, які містяться у відшукуваних речах, предметах та документах, можуть бути доказами під час судового розгляду.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 107, 167, 233 - 235, 309 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання процесуального керівника у кримінальному провадженні прокурора відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів Національною поліцією Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку, задовольнити.

Надати дозвіл прокурору відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів Національною поліцією Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , прокурорам групи прокурорів у кримінальному провадженні ОСОБА_7 , ОСОБА_3 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , або за їх дорученням працівникам ГУ БКОЗ СБ України та/або УЗЕ в м. Києві ДЗЕ НП України дозвіл на проведення обшуку у приміщеннях ТОВ «Правнича допомога» (ідентифікаційний код 37566836), які розташовані за адресою: м. Київ, вул. Ванди Василевської, буд. 7, у ході якого планується відшукати та вилучити речі і документи, а саме: документів що підтверджують здійснення ОСОБА_6 контролю фінансово-господарської діяльності ТОВ «Правнича допомога», а також управління майном товариства; договорів купівлі-продажу, іпотеки, уступки майна, щодо участі ТОВ «Правнича допомога» в формуванні статутного капіталу ПАТ «Вектор Банк», а також джерела його формування, договорів іпотеки, доручення, розписки про отримання грошових коштів, актів приймання-передачі, платіжних доручень та інших документів, що підтверджують участь ОСОБА_6 в діяльності ТОВ «Правнича допомога», магнітні, електронні цифрові носії інформації, комп`ютерна техніка, які містять відомості про здійснення вказаних операцій; документів які підтверджують господарські відносини ТОВ «Правнича допомога» з ОСОБА_6 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_5 ; грошових коштів, печаток підприємств, які не зареєстровані за адресою проведення обшуку; договорів про надання індивідуального банківського сейфу (договори зберігання), укладених із ПАТ «Вектор Банк».

Визначити строк дії ухвали, який не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення24.11.2016
Оприлюднено16.03.2023
Номер документу62980966
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/58327/16-к

Ухвала від 24.11.2016

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Васильєва Н. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні