Ухвала
від 24.11.2016 по справі 757/58279/16-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/58279/16-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 листопада 2016 року

Печерський районний суд міста Києва у складі:

головуючого слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю прокурора ОСОБА_3 ,

розглянувши у закритому судовому засіданні у приміщенні Печерського районного суду міста Києва клопотання прокурора відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів Національною поліцією Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В:

У провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання сторони кримінального провадження прокурора відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів Національною поліцією Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку.

У судовому засідання прокурор внесене клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України 2012 року фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Як вбачається з матеріалів клопотання Генеральною прокуратурою України здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні № 42016000000000981 від 11.04.2016 за фактом шахрайських дій в особливо великих розмірах щодо майна ОСОБА_5 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України.

Досудовим розслідуванням установлено, що приблизно у 2010 році ОСОБА_5 , познайомилась із ОСОБА_6 , який в свою чергу був спеціалістом в напрямку ведення банківської справи та поінформувала останнього, що має значний капітал який планує інвестувати у бізнес-проекти. ОСОБА_6 враховуючи те, що ОСОБА_5 тривалий час проживала на території Швейцарії, у зв`язку із чим не орієнтувалась в діючому законодавстві України, увійшовши в довіру останньої вирішив заволодіти належним їй майном та грошовими коштами в особливо великих розмірах.

12.08.2009 ОСОБА_5 , на підставі Договору купівлі-продажу транспортного засобу №0852601494, укладеного з ТОВ«Автомобільний Дім Одеса» (ідентифікаційний код: 20942721, місцезнаходження: 65031, м. Одеса, Ленінське шосе, 27А), придбала у свою власність автомобіль марки MERCEDES-BENZ модель S450, VIN № НОМЕР_1 вартістю 16631000,00 (один мільйон шістсот тридцять одна тисяча) гривень, право власності на який 02.09.2009 було зареєстровано в Миколаївському МРЕВ за ОСОБА_5 з присвоєнням номерного знаку транспортного засобу НОМЕР_2 .

В подальшому ОСОБА_6 , в один із днів листопаду 2012 року, використовуючи довіру ОСОБА_5 , з метою заволодіння майном останньої, а саме автомобілем марки MERCEDES-BENZ модель S450, VIN № НОМЕР_1 , звернувся до ОСОБА_5 із пропозицією придбання вказаного транспортного засобу за 595000,00 (п`ятсот дев`яносто п`ять тисяч) гривень, за умови поступової виплати вартості транспортного засобу, здійснюючи щомісячний платіж в сумі 5000,00 (п`ять тисяч) гривень. ОСОБА_6 зі свого боку не мав наміру сплачувати ОСОБА_5 грошові кошти за автомобіль в сумі 595000,00 (п`ятсот дев`яносто п`ять тисяч) гривень.

ОСОБА_5 , нічого не підозрюючи про злочинні наміри ОСОБА_6 , перебуваючи в стані довіри до останнього, сприйняла його пропозицію, як дійсний намір придбати належний їй ( ОСОБА_5 ) автомобіль марки MERCEDES-BENZ модель S450, VIN № НОМЕР_1 , надала свою згоду щодо продажу ОСОБА_6 вказаного транспортного засобу на зазначений ним умовах.

29.11.2012 ОСОБА_5 , нічого не підозрюючи про злочинні наміри ОСОБА_6 , перебуваючи в стані довіри до останнього, знаходячись в Миколаївському МРЕВ за адресою: м. Миколаїв, Транспортний провулок, 1-А, здійснила зняття з обліку транспортний засіб MERCEDES-BENZ модель S450, VIN № НОМЕР_1 , з метою подальшої реєстрації права власності на вказаний автомобіль за ОСОБА_6 .

06.12.2012 ОСОБА_6 , продовжуючи свій злочинний умисел, спрямований на заволодіння автомобілем MERCEDES-BENZ модель S450, VIN № НОМЕР_1 , перебуваючи в МРЕВ-9 за адресою: м. Київ, проспект Академіка Глушкова, 67, здійснив реєстрацію права власності на вказаний транспортний засіб за собою.

Документи, що підтверджують участь ОСОБА_6 у створенні та керівництві ТОВ «Андонікс», ПАТ «Вектор Банк», ТОВ «ФК «ЄФГ», ТОВ «КУ «Олан кредит», ТОВ «Арена-Н», ТОВ «Терра карат», взаємовідносини із ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_5 , саме: договори купівлі-продажу майна, уступки, іпотеки, доручення, розписки про отримання грошових коштів, акти приймання-передачі, платіжні доручення, довіреності в інтересах ОСОБА_6 на представництво інтересів у відносинах із третіми особами, документи що підтверджують взаєморозрахунки за придбання нерухомого майна, цифрові носії інформації, які містять відомості про підготовку документів та подальше здійснення операцій з купівлі-продажу об`єктів рухомого та нерухомого майна ПАТ «Вектор Банк» на користь ОСОБА_6 , можуть зберігатись в автомобілі Мерседес S 450L 4M держ. номер НОМЕР_3 та бути встановлені виключно під час проведення обшуку і не можуть бути здобуті іншим шляхом.

Згідно реєстраційної картки транспортного засобу, автомобіль Мерседес S 450L 4M держ. номер НОМЕР_3 на даний час зареєстровано за ОСОБА_9 .

Отримані в ході проведення обшуку документи будуть використані під час досудового розслідування кримінального провадження №42016000000000981, а саме: при допитах свідків, підозрюваних, призначенні відповідних експертиз, а також при проведенні інших слідчих дій, в яких виникне необхідність.

Отже, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, документування та здобуття доказів протиправної діяльності, відшукання та вилучення речових доказів, які самостійно або в сукупності з іншими доказами можуть мати суттєве значення для встановлення об`єктивної істини та притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності, у сторони обвинувачення виникла необхідність у проведенні обшуку автомобіля Mersedes-benz S450, державний номерний знак НОМЕР_3 .

Відповідно до ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь - якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення прокурора дійшов висновку, що є достатні підстави вважати, що у автомобілі Mersedes-benz S450, державний номерний знак НОМЕР_3 , можуть знаходитись відшукуванні речі, предмети та документи, які мають значення для досудового розслідування, а також те, що відомості, які містяться у відшукуваних речах, предметах та документах, можуть бути доказами під час судового розгляду.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 107, 167, 233 - 235, 309 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл прокурору відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів Національною поліцією Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , прокурорам групи прокурорів у кримінальному провадженні №42016000000000981 від 11.04.2016 ОСОБА_10 , ОСОБА_3 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 на проведення обшуку автомобіля Mersedes-benz S450, державний номерний знак НОМЕР_3 , з метою відшукання та вилучення:

- документів фінансового господарської діяльності між ОСОБА_6 , та ТОВ «Андонікс», ПАТ «Вектор Банк», ТОВ «ФК «ЄФГ», ТОВ «КУ «Олан кредит», ТОВ «Арена-Н», ТОВ «Терра карат», комп`ютерної техніки, мобільних телефонів, магнітних, електронних та цифрових носіїв з інформацією щодо фінансовогосподарських відносин (договорів, контрактів з додатковими угодами, додатків та специфікації до них, актів виконаних робіт (надання послуг, приймання-передачі тощо), платіжних доручень, банківських виписок та інших розрахункових документів, реєстрів отриманих та виданих податкових накладних, рахунків-фактури, видаткових накладних, товарно-транспортних накладних, сертифікатів, ліцензій, довіреностей, цінних паперів, чорнових записів із вказаних питань, документів у паперовому та електронному вигляді, грошових коштів, печаток підприємств.

- документів що підтверджують взаємовідносини ОСОБА_6 із ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_5 , а саме: договори купівлі-продажу майна, уступки, іпотеки, доручення, розписки про отримання грошових коштів, акти приймання-передачі, платіжні доручення, довіреності на представництво інтересів ОСОБА_6 ;

- документів що підтверджують взаєморозрахунки за придбання майна, які містять відомості про підготовку документів та подальше здійснення операцій з купівлі-продажу об`єктів рухомого та нерухомого майна ПАТ «Вектор Банк» на користь ОСОБА_6 , блокноти, записи про взаєморозрахунки з третіми особами;

- документів що підтверджують участь в реєстрації ПАТ «Вектор Банк», формуванні статутного капіталу, джерела походження коштів щодо формування статутного капіталу;

- відомості щодо відкриття ОСОБА_6 рахунків в банківських установах (договорів банківського рахунку, банківського вкладу, банківського вкладу на користь третьої особи, кредитних договорів);

- договорів про надання індивідуального банківського сейфу (договори зберігання, оренди), укладені ОСОБА_6 із банківськими установами;

- протоколу загальних зборів №1 засновників ТОВ «Фінансова компанія «Євро Фінанс Груп», від 27.01.2014, про надання ОСОБА_6 зворотної фінансової допомоги;

- протоколу загальних зборів №1 засновників ТОВ «Кредитна установа «Олан Кредит», від 27.01.2014 про надання ОСОБА_6 зворотної фінансової допомоги.

Визначити строк дії ухвали, який не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення24.11.2016
Оприлюднено16.03.2023
Номер документу62980974
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/58279/16-к

Ухвала від 24.11.2016

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Васильєва Н. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні