Ухвала
від 30.09.2016 по справі 757/45403/16-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/45403/16-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

30 вересня 2016 року року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження - ОСОБА_3 , прокурора ОСОБА_4 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання представника ТОВ «Злагода, ЛТД» про арешт майна,-

ВСТАНОВИВ:

15.09.2016 року у провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва надійшло клопотання сторони кримінального провадження - представника ТОВ «Злагода, ЛТД» ОСОБА_3 про арешт майна.

Згідно з нормою ч. 1 ст. 107 КПК України, фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

У судовому засіданні представник представника ТОВ «Злагода, ЛТД» - ОСОБА_3 клопотанняпідтримав та просив задовольнити.

Прокурор не заперечував проти задоволення клопотання.

Слідчий суддя, заслухавши думку учасників судового розгляду, дослідивши матеріали клопотання дійшов до наступного висновку.

Генеральною прокуратурою України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12014100100014161 від 19.12.2014, з правовою кваліфікацією злочинів, передбачених ч. 1 ст. 190, ч. 2 ст. 296 КК України.

Заявника - ТОВ «Злагода, ЛТД» визнано потерпілим по вказаному кримінальному провадженню та цивільним позивачем.

Досудовим розслідуванням встановлено, що починаючи з грудня 2014 року, особи пов`язані з ТОВ «СОФІЯ КИЇВСЬКА ХІ СТОЛІТТЯ» (код за ЄДРПОУ 39219117), засновником якої є ТОВ «Транс Груп Альфа Плюс» (код за ЄДРПОУ 38940706) діючи умисно та незаконно використовуючи підроблені документи у вигляді технічного паспорту на неіснуючу нежитлову будівлю за неіснуючою адресою: АДРЕСА_1 , літ. «3», загальною площею 319 кв. м., шахрайським шляхом, вводячи в оману представників влади та місцевого самоврядування, подаючи до державних органів, підприємств, організацій, вказаний документ, що надає певні права, пред`являючи копії документів на право власності на неіснуючу будівлю по неіснуючій у місті Києву адресі, виготовлені на підставі підробленого документу у вигляді технічного паспорту на неіснуючу нежитлову будівлю за неіснуючою адресою: АДРЕСА_1 , літ. «3», загальною площею 319 кв. м., вчинили дії по заволодінню нежитловими приміщеннями, розташованими за адресою: АДРЕСА_2 , які на праві приватної власності належить ОСОБА_3 та в яких здійснює господарську діяльність ТОВ «Злагода, ЛТД». В результаті вчинення незаконних дій останньому було завдано майнової шкоди в сумі 1 000 000 грн.

Статтею 170 КПК України передбачено, що арештом майна є тимчасове позбавлення підозрюваного, обвинуваченого або осіб, які в силу закону несуть цивільну відповідальність за шкоду, завдану діяннями підозрюваного, обвинуваченого або неосудної особи, яка вчинила суспільно небезпечне діяння, можливості відчужувати певне його майно за ухвалою слідчого судді або суду до скасування арешту майна у встановленому цим Кодексом порядку. Відповідно до вимог цього Кодексу арешт майна може також передбачати заборону для особи, на майно якої накладено арешт, іншої особи, у володінні якої перебуває майно, розпоряджатися будь-яким чином таким майном та використовувати його.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 170 КПК України арешт майна може також передбачати заборону для особи, на майно якої накладено арешт, іншої особи, у володінні якої перебуває майно, розпоряджатися будь-яким чином таким майном та використовувати його.

Частиною другою вищезазначеної статті передбачено, що слідчий суддя або суд під час судового провадження накладає арешт на майно, якщо є достатні підстави вважати, що вони відповідають критеріям, зазначеним у частині другій ст. 167 КПК України.

Відповідно до вимог п. 3 і п. 4 ч. 2 ст. 167 КПК України тимчасово вилученим може бути майно у вигляді речей, документів, грошей тощо, щодо яких є достатні підстави вважати, що вони є предметом кримінального правопорушення, у тому числі пов`язаного з їх незаконним обігом; одержані внаслідок вчинення кримінального правопорушення та/або є доходами від них, а також майно, в яке їх було повністю або частково перетворено.

Арешт може бути накладено на нерухоме і рухоме майно, яке є предметом кримінального правопорушення, одержані внаслідок вчинення кримінального правопорушення та (або) є доходами від них, або на які було спрямоване кримінальне правопорушення.

Згідно ч. 2 ст. 173 КПК України, при вирішенні питання про арешт майна слідчий суддя, суд повинен враховувати: 1) правову підставу для арешту майна; 2) достатність доказів, що вказують на вчинення особою кримінального правопорушення; 3) розмір можливої конфіскації майна, можливий розмір шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, та цивільного позову; 4) наслідки арешту майна для інших осіб; 5) розумність та співрозмірність обмеження права власності завданням кримінального провадження.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження по суті внесеного клопотання, вивчивши надані матеріали, що стосуються розгляду клопотання, дійшов висновку про наявність підстав для накладення арешту на нежитлову будівлю (сквер № НОМЕР_1 ), площею 125 кв.м. розташовану на земельній ділянці, за адресою: АДРЕСА_2 , що належить ОСОБА_3 із забороною будь-яких дії по її відчуженню, оскільки, матеріалами клопотання не обґрунтовано та в судовому засіданні не встановлено обставин, які б свідчили про необхідність заборони вчиняти правочини, видавати нормативно-правові акти, правові акти індивідуальної дії щодо цього майна, в тому числі на перевидачу підрядів та надання доручень третім особам на вчинення будь-яких дій по відчуженню, а також демонтажу, знесення нежитлової будівлі, вилученню майна і будівельних матеріалів розташованих на земельній ділянці кадастровий номер 91:015, а відтак слідчий суддя не вбачає підстав для задоволення клопотання в цій частині.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 107, 131, 132, 171173, 309 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити частково.

Накласти арешт на нежитлову будівлю (сквер № НОМЕР_1 ), площею 125 кв.м. розташовану на земельній ділянці, за адресою: АДРЕСА_2 , що належить ОСОБА_3 на праві приватної власності та заборонити будь-які дії по її відчуженню.

Ухвала про арешт майна виконується негайно слідчим, прокурором.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Апеляційного суду м. Києва протягом 5 днів з дня її проголошення.

Повний текст ухвали буде проголошено 05.10.2016 року о 12.30 год.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення30.09.2016
Оприлюднено16.03.2023
Номер документу63014816
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —757/45403/16-к

Ухвала від 30.09.2016

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Карабань В. М.

Ухвала від 30.09.2016

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Карабань В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні