Ухвала
від 20.10.2016 по справі 201/14533/16-к
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

справа № 201/14533/16-к

провадження № 1-кс/201/8621/2016

УХВАЛА

20 жовтня 2016 року м. Дніпропетровськ

Слідчий суддя Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 , розглянувши клопотання слідчого ВРКП СУ ФР ГУ ДФС у Дніпропетровській області ОСОБА_2 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 , про дозвіл на проведення огляду,

ВСТАНОВИВ:

20 жовтня 2016 року слідчий звернувся до суду з клопотанням погодженим з прокурором про дозвіл на проведення огляду.

В обґрунтування заявленого клопотання слідчий посилався на те, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Дніпропетровській області проводиться досудове розслідування за фіктивного підприємництва ТОВ «Альтерра Трейдинг», за ч. 1 ст. 205 КК України, та за фактом пособництва ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах службовими особами ТОВ «Альтерра Трейдинг», за ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 212 КК України.

На час внесення відомостей до ЄРДР встановлено, що невстановлені особи, діючи з метою прикриття незаконної діяльності, без мети ведення фінансово-господарської діяльності, 28.09.2015 здійснили державну реєстрацію суб`єкта господарювання, а саме ТОВ «Альтерра Трейдинг» (код 40035290), тобто вчинили фіктивне підприємництво.

Крім того, невстановлені особи, маючи на меті власну наживу, діючи умисно, шляхом надання знарядь та засобів, а саме підроблених документів про фінансово-господарську діяльність підконтрольного фіктивного підприємства ТОВ «Альтерра Трейдинг» (код 40035290), в період з вересня 2015 року по теперішній час надавали та продовжують надавати зацікавленим юридичним особам, тобто клієнтам, послуги з мінімізації податкових зобов`язань та конвертації грошових коштів із безготівкової форми в готівку, тобто вчинили та продовжують вчиняти пособництво в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах.

11 березня 2016 року в рамках кримінального провадження проведено обшуки за місцем знаходження тіньових офісних приміщень та домашніх адрес осіб, причетних до незаконної діяльності. В ході обшуків виявлено та вилучено печатки первинні та інші документи фінансово-господарської діяльності суб`єктів підприємницької діяльності з ознаками фіктивності, серед яких ТОВ «АТ-Сталь» (код 37151157) та ТОВ «Гранд Груп Технолоджіс» (код 38592956).

Так, в ході проведення обшуку тіньового офісу за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Дзержинського, 7 виявлено та вилучено печатку ТОВ «АТ Сталь» (код 37151157), факсиміле підпису директора ТОВ «АТ Сталь» ОСОБА_4 , первинні та інші документи фінансово-господарської діяльності зазначеного суб`єкту господарювання. Відповідно до вилученого договору оренди, приміщення де перебували вищевказані вилучені документи, орендував ОСОБА_5 , який згідно наданої оперативним підрозділом інформації, причетний до реєстрації та використання підприємств з ознаками фіктивності, у тому числі печатки та документи яких було вилучено в ході обшуків.

Аналізом податкової звітності за даними АІС «Податковий блок» та відомостей щодо руху грошових коштів за рахунками ТОВ «АТ Сталь», вилученими у відповідних банківських установах, встановлено, що остання податкова звітність, надана ТОВ «АТ Сталь» до контролюючого органу - декларація з податку на прибуток за 2014 рік з «0» показниками.

Натомість, відповідно до банківських виписок щодо руху грошових коштів за рахунками ТОВ «АТ Сталь», протягом 2015 року на рахунки ТОВ «АТ Сталь» надходили кошти від підприємств задіяних в сфері житлового будівництва, які відомі на ринку України під брендом «Набережний Квартал», з призначенням платежу за будівельно-монтажні роботи, а саме: ЖБК "Місто-Сад восьмий будівельний 2в" (код 39423698), ЖБК "Місто-Сад восьмий будівельний 2а" (код 38925358), ЖБК "Місто-Сад восьмий будівельний 1" (код 38925714), ЖБК "Місто-Сад восьмий будівельний 4а" (код 38925117), ЖБК "Будкомфорт" (код 39404015), ЖБК «Містечко» (код ЄДР 39398190) та інших, всього понад 40 ЖБК. Протягом 2015 року на рахунки ТОВ «АТ Сталь» надійшло з рахунків житлово-будівельних кооперативів грошових коштів на суму приблизно 150 млн. грн..

Крім того, в ході обшуку за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Дзержинського, 7 були вилучені договори про виконання робіт та акти прийому передачі виконаних робіт з вищевказаними ЖБК, договори про надання фінансової допомоги ОСОБА_5 , його родичами та іншими фізичними особами в адресу ТОВ «АТ Сталь», прибуткові касові ордери.

Відповідно до банківських виписок, кошти отримані як фінансова допомога від фізичних осіб, не вносились на рахунок підприємства, а тільки знімались по чекам та через банківські пластикові картки ОСОБА_5 , його родичами та іншими підконтрольними особами, з призначенням платежу повернення фінансової допомоги.

Крім того, в ході проведення обшуку офісного приміщення за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Набережна Перемоги, 15-а, офіс 305 серед інших вилучено печатку підприємства з ознаками фіктивності - ТОВ «Гранд Груп Технолоджіс» (код 38592956).

За даними АІС «Податковий блок», ТОВ «Гранд Груп Технолоджіс» надано декларацію з податку на прибуток за 2015 рік, фінансовий результат задекларовано в розмірі 352 185 грн.

Відповідно до банківських виписок, протягом 2015 року на рахунки ТОВ «Гранд Груп Технолоджіс» надійшло з рахунків житлово-будівельних кооперативів групи «Набережний квартал» близько 4 720 017 грн. (за БМР), які в подальшому були перераховані на рахунки інших підприємств з ознаками фіктивності, печатки яких були вилучені під час обшуку за вказаною адресою, з призначенням платежу «за зернові культури», та в подальшому переведені у готівку.

Відповідно до матеріалів, наданих оперативним підрозділом, на рахунки житлово-будівельних кооперативів, що здійснюють будівництво під назвою «Набережний квартал», від фізичних осіб поступають грошові кошти як пайові внески, відповідно до договору про придбання квартиру у будинку, що будується. В подальшому зазначені грошові кошти серед іншого перераховуються на рахунки підприємств з ознаками фіктивності для переведення в готівкову форму. Зазначені грошові кошти використовуються для закупівлі товарів, робіт, послуг та виплати неофіційної заробітної плати робітникам без відповідного відображення в бухгалтерському та податковому обліках підприємства.

В теперішній час, відповідно до матеріалів, наданих оперативним підрозділом, групою «Набережний Квартал» на території Дніпропетровської області здійснюється будівництво багатоквартирних будинків в районі вул. Володимира Антоновича, 36 ( АДРЕСА_1 ) (житловий комплекс « ІНФОРМАЦІЯ_1 ») та в районі АДРЕСА_2 (житловий комплекс «Сімейний).

Встановлено, що 26.08.2016р. співробітниками відділу ПНОПТ ОУ ГУ ДФС у Дніпропетровській області здійснено виїзд до селища Єлизаветівка Дніпропетровської області, де було встановлено піщаний кар`єр, який знаходиться біля в`їзду до зони відпочинку «Голубі озера».

По результатам виїзду встановлено, що видобуток піску здійснюється відкритим методом. Територія кар`єру займає приблизно 1,5 гектара, не огороджена, має один в`їзд на територію, при в`їзді знаходиться шлагбаум та приміщення охоронця.

Пісок на даному кар`єрі був намитий з кар`єру роками раніше, а на теперішній час невідомі особи м. Дніпродзержинська здійснюють незаконну його реалізацію за готівковий розрахунок. Ніяких дозвільних документів на ви добичу піску, користування надрами та на реалізацію цього піску за наявною інформацією не має.

На підставі викладеного, слідчий, для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, просив суд надати дозвіл на проведення огляду місцевості розташування вище зазначеного кар`єра, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення злочину, відшукання та вилучення предметів злочину, знаряддя злочину та використовуваних для цього матеріалів, первинних та інших документів фінансово господарської діяльності ЖБК «Містечко» (код 39398190), ОК ЖБК «Містечко 2» (код 39802979),ОК ЖБК «Містечко 3» (код 39803270), ОК ЖБК «Містечко 4» (код 39800971), ОК ЖБК «Олександрія» (код 39938169), ЖБК «Сімейний 1» (код 39985465), ПАТ «Фірма «Хмельницькбуд» (код 1269388) та інших суб`єктів господарювання, що входять до групи «Набережний квартал», у повному обсязі, за 2015-2016 роки, в оригіналах, копіях, бланках; платіжних документів, печаток та штампів суб`єктів господарювання, факсимільних кліше; чорнових записів та нотаток; комп`ютерної техніки, електронних та змінних носіїв інформації, грошових коштів в готівковій формі та іншого майна, яке було здобуто в результаті вчинення злочину, інших предметів та документів, що мають значення у провадженні.

Відповідно до ч.5 ст. 234 КПК України, Слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про огляду, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що відшукуванні речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Вивчивши матеріали вказаного кримінального провадження № 32016040000000006, вважаю клопотання слідчого не обґрунтованим та таким, що не підлягає задоволенню, оскільки дані, викладені у матеріалах кримінального провадження не дають підстав дійти до висновку, що проведення зазначеної слідчої дії, є доцільним та необхідним.

Враховуючи викладене, з метою досягнення дієвості кримінального провадження, керуючись ст.ст. 110, 234, 236, 309 КПК України,

УХВАЛИВ:

У задоволені клопотання слідчого ВРКП СУ ФР ГУ ДФС у Дніпропетровській області ОСОБА_2 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 , про дозвіл на проведення огляду - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення20.10.2016
Оприлюднено16.03.2023

Судовий реєстр по справі —201/14533/16-к

Ухвала від 20.10.2016

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Ткаченко Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні