Ухвала
від 27.10.2016 по справі 757/52623/16-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/52623/16-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

27 жовтня 2016 року

Печерський районний суд міста Києва у складі:

головуючого слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі судових засідань Печерського районного суду міста Києва клопотання старшого слідчого в ОВС Головного слідчого управління Національної поліції України капітана поліції ОСОБА_4 , погоджене з прокурором у кримінальному провадженні - прокурором відділу процесуального керівництва і підтримання державного обвинувачення Генеральної прокуратури України ОСОБА_5 про накладення арешту на майно,

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий в особливо важливих справах Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_4 звернувся до слідчого судді Печерського районного суду м. Києва з клопотанням погодженим із прокурором, про надання дозволу на арешт майна, в обґрунтування якого зазначив наступне.

За змістом клопотання Головним слідчим управлінням Національної поліції України проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12015000000000474 від 07.08.2015 за фактом підроблення групою осіб документів по створенню (придбанню) ряду суб`єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб), з метою прикриття незаконної діяльності за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 358 КК України; за фактом вчинення за попередньою змовою групою осіб фінансової операції з коштами, одержаними внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння злочинним шляхом легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом в особливо великих розмірах, за ч. 3 ст. 209 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що в період 20152016 років група осіб діючи за попередньою змовою на території Донецької, Київської, Дніпропетровської області та м. Києва, в порушення ст. 81, 87, 89 Цивільного Кодексу України, ст. 55, 551, 56, 57, 62, 79, 80, 89 Господарського кодексу України та ст. 8, 24 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осібпідприємців, створили ряд суб`єктів господарської діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності, яка направлена на здійснення незаконних фінансово-господарських операцій по переводу безготівкових коштів у готівку з використанням поточних розрахункових рахунків зазначених підприємств, відкритих в формування витрат та податкового кредиту для інших суб?єктів підприємницької діяльності без фактичного здійснення господарських операцій з продажу (придбання) товарів (виконання робіт, надання послуг), документального оформлення безтоварних операцій.

Крім цього, впродовж 20152016 років, група осіб діючи за попередньою змовою із, внаслідок вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 358 КК Українистворення зазначених вище фіктивних підприємств, здійснювали фінансові операції з коштами, які надходили на рахунок зазначених підприємств від підприємств реального сектору економіки за начебто виконанні роботи (послуги), які фактично ними не виконувались, з метою виводу грошових коштів у тіньовий неконтрольований державою обіг та їх легалізацію, вчинили фінансові операції по перерахуванню коштів на рахунки інших суб`єктів підприємницької діяльності та переведення їх в готівку.

Дії групи осіб, які використовуючи підконтрольні їм фіктивні підприємства та здійснюють незаконну діяльність кваліфіковано за ч. 3 ст. 358, ч. 3 ст. 209 КК України. Відповідно до ст.12 КК України за сукупністю дані злочини є особливо тяжкими.

Досудовим розслідуванням установлено, що група осіб використовує рахунки для переведення з безготівкової форми в готівку в період 20152016 років відкритих в КІРОВОГРАДСЬКЕ РУ ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК" (МФО 323583) поточні банківські рахунки суб`єктів підприємницької діяльності, а саме: ПП «СОННОР» №26008052914949; ТОВ «АГРОМАРКЕТ-КВ» № НОМЕР_1 , № НОМЕР_2 , № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 ; ТОВ «АГРОТРЕЙД-ВК» № НОМЕР_5 , № НОМЕР_6 , № НОМЕР_7 , № НОМЕР_8 .

Зазначені рахунки використовуються для обготівковування коштів, отриманих в наслідок незаконно проведених фінансовогосподарських операцій з підприємствамиконтрагентами, їх легалізації, проведення з ними фінансових операції.

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримав і просив задовольнити

На підставі ч. 2 ст. 172 КПК України, клопотання слідчого розглядається без повідомлення підозрюваного, обвинуваченого, іншого власника майна, їх захисника, представника чи законного представника, оскільки це є необхідним з метою забезпечення арешту майна.

При вирішенні зазначеного клопотання слідчий суддя виходив із наступного:

Кошти, розміщені на рахунках: ПП «СОННОР»; ТОВ «АГРОМАРКЕТ-КВ»; ТОВ «АГРОТРЕЙД-ВК» є предметом кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 209 КК України, відомості про яке внесено до ЄРДР. Таким чином, метою арешту грошових коштів розміщених на рахунках зазначених підприємств є збереження речових доказів, що відповідає вимогам ст. 98, п. 1 ч. 2, ч. 3 ст. 170 КПК України.

Також, за вчинення злочину передбаченого ч. 3 ст. 209 КК України одним із видів покарання передбачено конфіскацію коштів (майна), одержаного злочинним шляхом. Таким чином, з метою забезпечення подальшої конфіскації майна, як виду покарання, а також з метою відшкодування шкоди завданої внаслідок вчинення кримінального правопорушення виникла необхідність у накладені арешту на розрахункові рахунки ПП «СОННОР»; ТОВ «АГРОМАРКЕТ-КВ»; ТОВ «АГРОТРЕЙД-ВК», що передбачено п. 3, 4, ст. 170 КПК України.

Крім того, з метою припинення злочинної діяльності, попередження збитків, що заподіюються Державі, діями групи осіб за рахунок використання фіктивного підприємництва, проведення псевдорозрахункових фінансовогосподарських операцій, не сплати податків, виникла необхідність у накладенні арешту на кошти, розміщені на банківських рахунках суб`єктів підприємницької діяльності, а саме: ПП «СОННОР» №26008052914949; ТОВ «АГРОМАРКЕТ-КВ» № НОМЕР_1 , № НОМЕР_2 , № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 ; ТОВ «АГРОТРЕЙД-ВК» № НОМЕР_5 , № НОМЕР_6 , № НОМЕР_7 , № НОМЕР_8 , які відкриті в КІРОВОГРАДСЬКЕ РУ ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК" (МФО 323583), що розташований за адресою: м. Кіровоград вул. Преображенська, 26/70, 49094, м. Дніпропетровськ (м. Дніпро), вул. Набережна Перемоги, 30, відповідно до офіційного сайту Національного банку України.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 107, 131, 132, 171173, 309 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В:

Клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_4 про арешт майна задовольнити.

Накласти арешт на кошти, які знаходяться на рахунках ПП «СОННОР» (код ЄДРПОУ 33520232) № НОМЕР_9 ; ТОВ «АГРОМАРКЕТ-КВ» (код ЄДРПОУ 40525467) № НОМЕР_1 , № НОМЕР_2 , № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 ; ТОВ «АГРОТРЕЙД-ВК» (код ЄДРПОУ 40523237) № НОМЕР_5 , № НОМЕР_6 , № НОМЕР_7 , № НОМЕР_8 відкритих в КІРОВОГРАДСЬКЕ РУ ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК" (МФО 323583), який розташований за адресою: м. Кіровоград вул. Преображенська, 26/70, 49094, м. Дніпропетровськ (м. Дніпро), вул. Набережна Перемоги, 30 в частині видатку коштів, з обов`язковим зазначенням дати та часу ознайомлення з ухвалою, з можливістю зарахування на зазначені рахунки коштів, що надходять, повідомляючи правоохоронні органи письмово, про суму коштів, що знаходяться на цих рахунках за першим запитом слідчого, на час його надання і на момент оголошення Ухвали слідчого судді.

Ухвала слідчого судді підлягає негайному виконанню.

Підозрюваний, його захисник, інший власник або володілець майна, які не були присутні при розгляді питання про арешт майна, мають право заявити клопотання про скасування арешту майна повністю або частково.

Ухвала про накладення арешту може бути оскаржена безпосередньо до Апеляційного суду м. Києва протягом п`яти днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення27.10.2016
Оприлюднено16.03.2023

Судовий реєстр по справі —757/52623/16-к

Ухвала від 27.10.2016

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Васильєва Н. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні