Постанова
від 29.11.2016 по справі 640/18488/16-п
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа№ 640/18488/16-п

н/п 3/640/4563/16

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"29" листопада 2016 р.

Суддя Київського районного суду м. Харкова Золотарьова Л.І., розглянувши адміністративний матеріал, що надійшов з Київської об'єднаної ДПІ м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області, про притягнення до адміністративної відповідальності

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, громадянина України, уродженця ІНФОРМАЦІЯ_2, ІПН НОМЕР_1, працюючого на посаді директора ТОВ «НВК «Бріз» (код ЄДРПОУ 30589361), проживаючого: ІНФОРМАЦІЯ_3,

за ч. 1 ст. 163-1 КУпАП,-

В С Т А Н О В И В:

Як зазначено в протоколі № 1052 про адміністративне правопорушення від 21.11.2016 року, ОСОБА_1, працюючи на посаді директора ТОВ «НВК «Бріз» (код ЄДРПОУ 30589361), адреса: м. Харків, вул. Леся Сердюка, 41-А, порушив порядок ведення податкового обліку, за що притягується до відповідальності за ч. 1 ст. 163-1 КУпАП. Протокол про адміністративне правопорушення складено на підставі акту про камеральної перевірки від 21.11.2016 року.

Перевіривши надані матеріали у порядку, передбаченому ст. 278 КУпАП, приходжу до висновку про необхідність повернення матеріалів справи для доопрацювання.

Відповідно до ч 1 ст.256 КУпАП у протоколі про адміністративне правопорушення наряду з фактичними обставинами справи та даними про особу правопорушника вказуються нормативний акт, який передбачає відповідальність за правопорушення; прізвища, адреси свідків, якщо вони є; пояснення порушника, інші відомості, необхідні для вирішення справи.

Всупереч положенням ст. 256 КУпАП, а також статті 251 КУпАП, якою визначені докази та засоби доказування у адміністративній справі, надані суду матеріали не містять належних доказів, які б давали суду можливість прийняти рішення по суті правопорушення, а саме: підтвердження того, що вказаний акт від 21.11.2016 року набуло відповідної юридичної сили (копія рішення контролюючого органу за скаргою про перегляд раніш прийнятого рішення, копія рішення адміністративного суду за позовом відповідної посадової особи тощо), оскільки акт перевірки не вручений ОСОБА_1

Відповідно до вимог ст. 256 КУпАП протокол підписується особою, яка його склала, і особою, яка притягається до адміністративної відповідальності. У разі відмови особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, від підписання протоколу, в ньому робиться запис про це. Особа, яка притягається до адміністративної відповідальності, має право подати пояснення та зауваження щодо змісту протоколу. При складання протоколу особі роз'яснюються її права та обов'язки, передбачені ст.268 КпАП України.

КпАП України не непередбачено, що протокол про адміністративне правопорушення може бути направлений правопорушнику за місцем його проживання чи роботи. Ст. 257 КпАП України передбачає надіслання протоколу лише органу (посадовій особі), уповноваженому розглядати справу про адміністративне правопорушення. Крім того, в протоколі має місце послання акт неможливості вручення протоколу ОСОБА_1, однак в матеріалах справи відсутній вказаний акт.

З огляду на викладене, дослідивши матеріали справи, суд вважає за необхідне адміністративний матеріал направити на доопрацювання, оскільки правопорушнику при складанні протоколу про адміністративне правопорушення не роз'яснені процесуальні права, передбачені ст.268 КпАП України, відсутній підпис правопорушника в протоколі про адміністративне правопорушення в порушення ст.256 КУпАП, що свідчить про не ознайомлення правопорушника з протоколом про адміністративне правопорушення, що перешкоджає розгляду справи судом по суті.

За таких обставин, суд позбавлений можливості розглянути даний адміністративний матеріал по суті та вважає, що адміністративний матеріал повинен бути повернутий для доопрацювання, оскільки наявність зазначених вище недоліків перешкоджає суду, у відповідності до ст. 245 КпАП України розглянути даний адміністративний матеріал всебічно, повно та об'єктивно та з'ясувати усі обставини справи.

Вважаючи вищевикладене, суд вважає необхідним направити адміністративний матеріал на доопрацювання.

На підставі викладеного та керуючись ст. 278 КУпАП, суддя -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний матеріал відносно ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_4 за ч.1 ст. 163-1 КУпАП повернути до Київської об'єднаної ДПІ м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області - для дооформлення.

Постанова оскарженню не підлягає, оскільки не перешкоджає подальшому провадженню у справі.

Суддя Л.І.Золотарьова

Дата ухвалення рішення29.11.2016
Оприлюднено02.12.2016
Номер документу63053388
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —640/18488/16-п

Постанова від 31.01.2017

Адмінправопорушення

Київський районний суд м.Харкова

Лях М. Ю.

Постанова від 29.11.2016

Адмінправопорушення

Київський районний суд м.Харкова

Золотарьова Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні