Ухвала
від 28.11.2016 по справі 295/14944/16-к
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/14944/16-к

1-кс/295/5926/16

УХВАЛА

Іменем України

28.11.2016 року м. Житомир

Слідчий суддя Богунського районного суду м. Житомира ОСОБА_1 розглянув клопотання слідчого СВ Житомирського ВП ГУНП в Житомирській області лейтенанта поліції ОСОБА_2 , по матеріалах досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12016060020002230 від 29.03.2016 року, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України,-

В С Т А Н О В И В :

Слідчий звернувся до слідчого судді з клопотанням де зазначено, що у провадженні СВ Житомирського ВП ГУНП в Житомирській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12016060020005269 від 13.08.2016, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України.

У клопотанні зазначено, що досудовим розслідуванням встановлено, що ТОВ «Компанія С.Р.К.» являється замовником будівництва об`єкта «Нове будівництво магазину продовольчих товарів з офісними приміщеннями на орендованій земельній ділянці по АДРЕСА_1 ». До управління капітального будівництва ЖМР від товариства «Компанія С.Р.К.» було надано проектно-кошторисну документацію з метою укладання договору пайової участі замовника будівництва у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Житомира, на підставі яких 08.02.2016 було зареєстровано договір пайової участі замовника будівництва. Разом з тим, з наданих товариством документів вбачається можлива невідповідність кошторисної документації на вищевказаний об`єкт вимогам ДМТУ-НБ Д.2.4-21:2012 «Ресурсні елементарні кошторисні норми на ремонтно-будівельні роботи».

Так, при влаштуванні 26 м3 фундаменту не враховано 26 м3 вартості бетонної суміші (орієнтовно 20 тис. гри.), при гідроізоляції 55, 2м2 фундаментів не враховано 55, 2м2 вартості гідроізоляційного матеріалу (орієнтовно 1, 5 тис. грн..), при мурувані стін з піно блоку в кількості 41, 43 м3 відсутня вартість самого піно блоку (орієнтовно 38, 3 тис. грн..), вартість керамічної плитки в кількості 36, 4 м2 при облицюванні стін (орієнтовно 5,5 тис. грн..), вартість водоемульсійної фарби в кількості 148 кг. (орієнтовно 6 тис. грн.), тощо. Ймовірно заниження вартості влаштування підлоги площею 118 м3, зовнішнє утеплення фасаду з подальшим оздобленням, влаштування покрівлі площею 103 м2, тощо.

Заступник директора ТОВ «Компанія С.Р.К.», ОСОБА_3 , з даного приводу пояснив, що проектно-кошторисна документація розроблялась відповідною особою, а саме ФОП ОСОБА_4 .

Розробник проектно-кошторисної документації та головний архітектор проекту, ОСОБА_4 , з даного приводу пояснив наступне, що заниження вартості будівельних робіт та не врахування деяких робіт і матеріалів у проектно-кошторисній документації зроблено умисно за вказівкою посадових осіб ГОВ «Компанія С.Р.К.» з метою документального заниження вартості будівництва, що в свою чергу зменшує і сплату пайової участі у замовника будівництва у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Житомира (тобто ненадходження коштів до бюджету міста).

Під час здійснення досудового розслідування по кримінальному провадженні було встановлено, що оригінали проектно-кошторисної документації та акти виконаних робіт форми «КБ-2В» та «КБ-3» по об`єкту будівництва «Нове будівництво магазину продовольчих товарів з офісними приміщеннями на орендованій земельній ділянці по вул. Малинській, 10-А в м. Житомирі» знаходяться у володінні ТОВ «Компанія С.Р.К.» за адресою: м. Київ, вул. Кіквідзе, 11.

Слідчий зазначає, що для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, з метою перевірки показів осіб, які були отримані в ході досудового розслідування, а також з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень, документів, які можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні, встановлення істини у справі, вважав би за доцільне проведення тимчасового доступу до речей та документів, які перебувають у володінні ТОВ «Компанія С.Р.К.», за адресою: м. Київ, вул. Кіквідзе, 11, а саме: до оригіналів проектно-кошторисної документації та актів виконаних робіт форми «КБ-2В» та «КБ-3» по об`єкту будівництва «Нове будівництво магазину продовольчих товарів з офісними приміщеннями на орендованій земельній ділянці по вул. Малинській, 10-А в м. Житомирі».

Розгляд клопотання проведено у відсутності службових осіб у володінні яких знаходяться документи, з урахуванням достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза розголошення відомостей, які безпосередньо стосуються суті кримінального провадження та процесуальних дій, які заплановано провести з метою збирання доказів.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, заслухавши доводи слідчого, який просив задовольнити клопотання, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно ч.1 ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх (здійснити виїмку).

Враховуючи вище викладене та те, що інформація, щодо якої подане клопотання, має суттєве значення для встановлення фактичних даних, якими встановлюється наявність та відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню, тобто мають значення доказу по кримінальному провадженню, а отримати дані відомості іншим способом, крім тимчасового доступу до документів не можливо, а тому, керуючись ст. ст. 159, 160, 162 п.7, ч.2 ст.163 КПК України,-

У Х В А Л И В:

Надати тимчасовий доступ слідчому СВ Житомирського ВП ГУНП в Житомирській області лейтенанту поліції ОСОБА_2 , або за дорученням слідчого оперативним працівникам УЗЕ в Житомирській області ДЗЕ Національної поліції України тимчасовий доступ та можливість вилучити у службових осіб ТОВ «Компанія С.Р.К.», (ЄРДПОУ 38035548) за адресою: м. Київ, вул. Кіквідзе, 11, оригіналів документів, а саме: оригінали проектно-кошторисної документації та актів виконаних робіт форми «КБ-2В» та «КБ-3» по об`єкту будівництва «Нове будівництво магазину продовольчих товарів з офісними приміщеннями на орендованій земельній ділянці по вул. Малинській, 10-А в м. Житомирі.»

Встановити строк дії ухвали до 27.12.2016 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення28.11.2016
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу63059465
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —295/14944/16-к

Ухвала від 28.11.2016

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Полонець С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні