Ухвала
від 15.11.2016 по справі 704/1290/16-к
ТАЛЬНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 704/1290/16-к

У Х В А Л А

15.11.2016 року м. Тальне

Слідчий суддя Тальнівського районного суду Черкаської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участі особи, яка подала скаргу, розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду в м. Тальне, Черкаської області скаргу представника ФГ «Лащове» в порядку ст.303 КПК України, -

встановив:

03.10.2016 року до Тальнівського відділення поліції Звенигородського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області надійшло повідомлення представника за довіреністю ОСОБА_3 , що невідомі особи на земельній ділянці,яка розташована на в адміністративних межах Папуженської сільської ради Тальнівського району з кадастровим номером №7124088200:01:001:0677 площею 20,6998 га,яку орендує на підставі договору суборенди ФГ «Лащове» за допомогою техніки проводили збір урожаю, без відповідних правовстановлюючих документів. Вищевказане повідомлення залишилось без відповідного процесуального реагування, регламентованого положенням ст..214 КПК України, з боку слідчого або прокурора. Жодних дій з внесення або не не внесення відомостей до ЄРДР,відповідно до інформації, наведеної у заяві,вчинено не було..

В судовому засіданні скаржник підтримав скаргу у повному обсязі, наполягав на її задоволенні.

Заслухавши думку скаржника, прокурора, дослідивши матеріали скарги вважаю, що скарга є обґрунтованою та такою, що підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Перевіривши скаргу гр. ОСОБА_3 , встановлено, що після отримання заяв гр. ОСОБА_3 ні слідчим, ні прокурором або іншою службовою особою, уповноваженою на прийняття та реєстрацію заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення, в порушення вимог ст. 214 КПК України, згідно якої вони були зобов`язані прийняти та зареєструвати таку заяву чи повідомлення, заява не була прийнята та зареєстрована. Відмова у прийнятті та реєстрації заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення не допускається.

Згідно вимог ч. 1 ст. 214 КПК України, слідчий, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов`язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування. Слідчий, який здійснюватиме досудове розслідування, визначається керівником органу досудового розслідування.

Згідно вимог ч. 4 ст. 214 КПК України, слідчий, прокурор, інша службова особа, уповноважена на прийняття та реєстрацію заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення, зобов`язані прийняти та зареєструвати таку заяву чи повідомлення. Відмова у прийнятті та реєстрації заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення не допускається.

Разом тим, відповідно до положень ч. 2 ст. 9 КПК України прокурор, керівник органу досудового розслідування, слідчий зобов`язані всебічно, повно і неупереджено дослідити обставини кримінального провадження, виявити як ті обставини, що викривають, так і ті, що виправдовують підозрюваного, обвинуваченого, а також обставини, що пом`якшують чи обтяжують його покарання, надати їм належну правову оцінку та забезпечити прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень.

Проте, як встановлено в судовому засіданні, при розгляді заяви, в порушення вимог ч. 2 ст. 9 КПК України щодо всебічно, повно і неупереджено дослідження обставин кримінального провадження, не вжито достатніх заходів для виявлення як тих обставин, що викривають, так і тих, що виправдовують підозрюваного, не надано належної правової оцінки обставинам, повідомленим заявником, та не прийнято відповідного процесуального рішення по заяві скаржника.

Таким чином, розглянувши скаргу в межах питань, які були винесені на її розгляд, та перевіривши надані в обґрунтування цих питань докази, з урахуванням вищенаведеного прийшов до висновку, що скарга ОСОБА_3 в порядку ст.303 КПК України є обґрунтованою та такою, що підлягає задоволенню.

Враховуючи викладене та керуючись ст.ст. 9; 214; 303, 306, 307, 309, 372, 532 КПК України, слідчий суддя -

У Х В А Л И В :

Скаргу представника ФГ «Лащове» в порядку ст.303 КПК України задовольнити.

Зобов`язати начальника Тальнівського відділення поліції Звенигородського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області в Черкаській області вирішити питання про внесення відповідних відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань та початок розслідування відповідно до вимог ст. 214 КПК України по заяві ОСОБА_4 від 03.10.2016 року про вчинене невідомими особами кримінального правопорушення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення15.11.2016
Оприлюднено16.03.2023
Номер документу63078884
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —704/1290/16-к

Ухвала від 06.10.2016

Кримінальне

Тальнівський районний суд Черкаської області

Фролов О. Л.

Ухвала від 15.11.2016

Кримінальне

Тальнівський районний суд Черкаської області

Фролов О. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні