Ухвала
від 30.11.2016 по справі 2а/1270/8344/2012
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

10.2.1

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

30 листопада 2016 року СєвєродонецькСправа № 2а/1270/8344/2012

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Борзаниця С.В., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Сєвєродонецьку Луганської області про відновлення втраченого провадження по справі №2а/1270/8344/2012 за адміністративним позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Краснодоні Луганської області до Відкритого акціонерного товариства трест «Краснодоншахтобуд» про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків в розмірі 99,64 грн,-

ВСТАНОВИВ:

До Луганського окружного адміністративного суду надійшла заява Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Сєвєродонецьку Луганської області про відновлення втраченого провадження по справі №2а/1270/8344/2012 за адміністративним позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Краснодоні Луганської області до Відкритого акціонерного товариства трест «Краснодоншахтобуд» про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків в розмірі 99,64 грн.

Представником заявника в заяві про відновлення втраченого провадження зазначено, що постановою Луганського окружного адміністративного суду від 09.11.2012 у справі №2а/1270/8344/2012 адміністративний позов Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Краснодоні Луганської області до Відкритого акціонерного товариства трест «Краснодоншахтобуд» про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків в розмірі 99,64 грн задоволено в повному обсязі.

Відновлення втраченого судового провадження є необхідним для виконання судового рішення (отримання дубліката виконавчого листа, заміни сторони у виконавчому провадженні).

Ухвалою Луганського окружного адміністративного суду від 31 жовтня 2016 року відкрито провадження з відновлення втраченого судового провадження по справі №2а/1270/8344/2012. Зазначеною ухвалою зобов'язано сторін надати суду всі наявні в них матеріали адміністративної справи №2а/1270/8344/2012.

Заявник, належним чином повідомлений про дату, час та місце проведення судового засідання, до суду не прибув. Через канцелярію суду на виконання ухвали суду надав заяву, в якій вказав, що відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Краснодоні Луганської області не перемістилося на територію підконтрольну українській владі, майно та документація, не були вивезені і залишилися на території не підконтрольній українській владі, у тому числі по справі №2а/1270/8344/2012, зокрема адміністративний позов відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Краснодоні та інші документи, які долучались до справи.

Відповідно до наказу №144 від 04.08.2015, управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Луганській області, було визначено правонаступником відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Сєвєродонецьку Луганської області, яким буде до закінчення проведення антитерористичної операції у Луганській області забезпечено робота зі страхувальниками відділення Фонду в м. Краснодоні.

Таким чином, права та обов'язки стягувана у виконавчому провадженні відділення виконавчої дирекції Фонду в м. Краснодоні перейшли до правонаступника - відділення виконавчої дирекції Фонду в м. Сєвєродонецку Луганської області.

Просив розглянути справу без участі представника відділення виконавчої дирекції Фонду в м. Сєвєродонецьку,

Представник Відкритого акціонерного товариства трест "Краснодоншахтобуд" в судове засідання не прибув, судом вжито заходів, щодо його належного повідомлення про дату, час та місце слухання заяви.

Згідно довідки Луганського окружного адміністративного суду від 31.10.2016 встановлено неможливість надіслання поштового відправлення у даній адміністративній справі відповідачу, оскільки згідно листа в.о.директора ЛД УДППЗ "Укрпошта" від 03.10.2016 № 2184/622 з 07.11.2014 не здійснюється пересилання пошти у Луганській області до/з міст обласного значення, зокрема, м. Краснодон.

Інформацію про дату розгляду даної справи розміщено на офіційному веб-сайті Луганського окружного адміністративного суду adm.lg.court.gov.ua.

Таким чином, судом вжито всіх заходів щодо належного повідомлення відповідача про дату, час та місце розгляду заяви.

Відповідно до ч. 6 ст. 128 КАС України, якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Оскільки представник позивача та представник відповідача про час, дату та місце розгляду справи були повідомлені належним чином, відсутні потреби заслухати свідка чи експерта, суд вважає за можливе розглянути справу в порядку письмового провадження на підставі наявних у ній доказів.

Відповідно до відомостей, наявних у комп'ютерній програмі Діловодство спеціалізованого суду та в Єдиному державному реєстрі судових рішень України, в провадженні Луганського окружного адміністративного суду перебувала адміністративна справа №2а/1270/8344/2012 за адміністративним позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Краснодоні Луганської області до Відкритого акціонерного товариства трест «Краснодоншахтобуд» про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків в розмірі 99,64 грн.

Постановою Луганського окружного адміністративного суду від 09.12.2012 адміністративний позов Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Краснодоні Луганської області до Відкритого акціонерного товариства трест «Краснодоншахтобуд» про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків в розмірі 99,64 грн. задоволено у повному обсязі. Стягнуто з Відкритого акціонерного товариства Трест «Краснодоншахтобуд» (місцезнаходження: 94400, Луганська область, м. Краснодон, вул. Комсомольська, 9, код 00181585) на користь відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Краснодоні Луганської області (місцезнаходження: 94404, Луганська область, м. Краснодон, вул. Красних шахтарів, 18, код 25926845) заборгованість зі сплати страхових внесків в розмірі 99,64 грн.

На момент призупинення роботи суду всі адміністративні справи перебували за місцем розташування суду за адресою: вул. Поштова, 1, м. Луганськ.

Орієнтовно у період з 17 липня 2014 року по 30 липня 2014 року невідомими озброєними людьми відбулося захоплення адміністративної будівлі Луганського окружного адміністративного суду, внаслідок чого з володіння суду вибули всі адміністративні справи, у тому числі й справа за №2а/1270/8344/2012.

Заявником разом із заявою про відновлення втраченого судового провадження надано наявні в нього копії матеріалів з адміністративної справи, зокрема: копію постанови Луганського окружного адміністративного суду від 09.11.2012, копію витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців щодо Відкритого акціонерного товариства трест "Краснодоншахтобуд" та відділення, копію листа ГТУЮ №15270/1/02.2-02 від 26.09.2016, копію виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців щодо Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Сєвєродонецьку Луганської області, копію наказу №144 від 04.08.2015 «Про тимчасовий перерозподіл роботи зі страхувальниками та Додаток до вказаного наказу.

Відповідно, на даний час адміністративна справа №2а/1270/8344/2012 за адміністративним позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Краснодоні Луганської області до Відкритого акціонерного товариства трест «Краснодоншахтобуд» про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків в розмірі 99,64 грн, є втраченою.

Для відновлення повністю втраченого провадження у справі №2а/1270/8344/2012 судом використані електронні копії процесуальних документів, постановлених Луганським окружним адміністративним судом в межах адміністративної справи №2а/1270/8344/2012 та наявних у програмному забезпеченні «Діловодство спеціалізованого суду», зокрема: ухвали Луганського окружного адміністративного суду про відкриття провадження у справі від 31.10.2012; постанови Луганського окружного адміністративного суду від 09.11.2012.

Дослідивши надані суду матеріали та відомості, наявні у комп'ютерній програмі «Діловодство спеціалізованого суду» та в Єдиному державному реєстрі судових рішень, суд приходить до наступного.

За приписами ч. 1 ст. 273 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) відновлення повністю або частково втраченого судового провадження в адміністративній справі, закінченій ухваленням судового рішення або в якій провадження закрите, проводиться в порядку, встановленому цим Кодексом.

Згідно з ч. 1 ст. 274 КАС України втрачене судове провадження в адміністративній справі може бути відновлене за заявою осіб, які беруть участь у справі, або за ініціативою суду.

Відповідно до ч. 1 ст. 275 КАС України заява про відновлення втраченого судового провадження подається до суду, який ухвалив рішення по суті справи або постановив ухвалу про закриття провадження у справі.

Згідно з положеннями ч. 1 ст. 278 КАС України під час розгляду справи суд використовує ту частину провадження, що збереглася, документи, видані із справи фізичним чи юридичним особам до втрати провадження, копії цих документів, інші довідки, папери, відомості, що стосуються справи, виконавчого провадження.

Частиною 1 ст. 279 КАС України передбачено, що на підставі зібраних і перевірених матеріалів суд ухвалює рішення про відновлення втраченого провадження повністю або в частині, яку, на його думку, необхідно відновити.

Відповідно до ч. 2 ст. 279 КАС України у рішенні суду про відновлення повністю втраченого судового провадження зазначається, на підставі яких конкретно даних, поданих до суду і досліджених у судовому засіданні за участю всіх учасників адміністративного процесу з втраченого провадження, суд вважає установленим зміст відновленого судового рішення, наводяться висновки суду про доведеність того, які докази досліджувалися судом і які процесуальні дії вчинялися з втраченого провадження.

Зміст відновлених процесуальних документів, постановлених у справі, встановлений судом на підставі їх електронних копій, наявних в програмному забезпеченні «Діловодство спеціалізованого суду», Єдиному державному реєстрі судових рішень України, та наданих копій.

Зважаючи на те, що під час розгляду справи з відновлення втраченого судового провадження в адміністративній справі №2а/1270/8344/2012 на підставі зібраних і перевірених матеріалів вдалося точно відновити втрачене судове провадження в частині вище зазначеної ухвали та постанови, а встановити повний і точний перелік судових рішень, які містилися в адміністративній справі №2а/1270/8344/2012, не вбачається можливим, суд дійшов висновку про неможливість відновлення вказаного втраченого провадження в повному обсязі.

Враховуючи наведене вище, беручи до уваги приписи ст.ст. 274-275, 278 КАС України, суд дійшов висновку про наявність підстав для часткового відновлення повністю втраченого судового провадження в адміністративній справі №2а/1270/8344/2012 в частині судових рішень: ухвали Луганського окружного адміністративного суду про відкриття провадження у справі від 31.10.2012; постанови Луганського окружного адміністративного суду від 09.11.2012.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 160, 165, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

УХВАЛИВ:

Заяву Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Сєвєродонецьку Луганської області про відновлення втраченого судового провадження в адміністративній справі №2а/1270/8344/2012 - задовольнити.

Відновити втрачене провадження в адміністративній справі №2а/1270/8344/2012 за адміністративним позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Краснодоні Луганської області до Відкритого акціонерного товариства трест «Краснодоншахтобуд» про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків в розмірі 99,64 грн в частині: ухвали Луганського окружного адміністративного суду про відкриття провадження у справі від 31.10.2012; постанови Луганського окружного адміністративного суду від 09.11.2012.

Ухвала набирає законної сили з моменту постановлення та оскарженню не підлягає.

Суддя С.В. Борзаниця

Дата ухвалення рішення30.11.2016
Оприлюднено05.12.2016
Номер документу63089172
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості зі сплати страхових внесків в розмірі 99,64 грн

Судовий реєстр по справі —2а/1270/8344/2012

Ухвала від 30.10.2017

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Н.М. Басова

Ухвала від 24.10.2017

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Н.М. Басова

Ухвала від 24.01.2017

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

В.С. Шембелян

Ухвала від 16.01.2017

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

В.С. Шембелян

Ухвала від 19.12.2016

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.В. Смішлива

Ухвала від 08.12.2016

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.В. Смішлива

Ухвала від 30.11.2016

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Борзаниця

Ухвала від 31.10.2016

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Борзаниця

Постанова від 09.11.2012

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.П. Островська

Ухвала від 31.10.2012

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.П. Островська

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні