Ухвала
від 02.12.2016 по справі 805/3176/16-а
ДОНЕЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДОНЕЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про здійснення судового провадження у режимі відеоконференції

02 грудня 2016 року справа № 805/3176/16-а

приміщення суду за адресою: 84301, м. Краматорськ, вул. Марата, 15

Суддя-доповідач Донецького апеляційного адміністративного суду ОСОБА_1, розглянувши клопотання Маріупольської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Донецькій області про проведення відеоконференції у справі № 805/3176/16-а з розгляду апеляційної скарги Маріупольської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Донецькій області на постанову Донецького окружного адміністративного суду від 03 жовтня 2016 року у справі № 805/3176/16-а (головуючий І інстанції Бабаш Г.П.) за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Донбасіндустрія» до Маріупольської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Донецькій області про визнання незаконним та скасування рішення № НОМЕР_1 від 07 липня 2016 року про застосування штрафних санкцій та нарахування пені за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску на загальну суму 5 433,48 грн.,-

В С Т А Н О В И В :

Товариство з обмеженою відповідальністю «Донбасіндустрія» звернулось до Донецького окружного адміністративного суду із адміністративним позовом до Маріупольської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Донецькій області про визнання незаконним та скасування рішення № НОМЕР_1 від 07 липня 2016 року про застосування штрафних санкцій та нарахування пені за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску на загальну суму 5 433,48 грн.

Постановою Донецького окружного адміністративного суду від 03 жовтня 2016 року адміністративний позов задоволено повністю.

Не погодившись з судовим рішенням, Маріупольська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління ДФС у Донецькій області подала апеляційну скаргу, в якій просить скасувати постанову Донецького окружного адміністративного суду від 03 жовтня 2016 року у справі № 805/3176/16-а та прийняти нову постанову, якою відмовити у задоволені позовних вимог у повному обсязі.

Ухвалами Донецького апеляційного адміністративного суду від 21 листопада 2016 року відкрито апеляційне провадження у справі та призначено її до розгляду на 14 грудня 2016 року о 10:10 год.

02 грудня 2016 року до канцелярії суду Маріупольською об'єднаною державною податковою інспекцією Головного управління ДФС у Донецькій області заявлено клопотання про забезпечення участь представника відповідача у судовому засіданні у справі № 805/3176/16-а в режимі відеоконференції, проведення якої доручити Орджонікідзевському районному суду м. Маріуполя Донецької області за адресою: 87500, Донецька обл., м. Маріуполь, пр. Перемоги, 6. Клопотання обґрунтовано обмеженим пересуванням у регіоні внаслідок АТО, неможливістю проведення авансового забезпечення видатків на відрядження та бажанням особистої участі у судовому розгляді.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню, оскільки вказані представником відповідача обставини, які обумовлюють проведення судового засідання в режимі відеоконференції, є суттєвими.

Відповідно до ч.1-3 ст. 122-1 Кодексу адміністративного судочинства України, суд за власною ініціативою або за клопотанням сторони, іншого учасника адміністративного процесу може постановити ухвалу про їх участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в обов'язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за сім днів до дня проведення судового засідання, в якому відбуватиметься така участь.

Питання про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції вирішується судом за наявності відповідного клопотання або за власною ініціативою не пізніш як за п'ять днів до дня проведення такого судового засідання. Ухвала суду, прийнята за наслідками вирішення цього питання, оскарженню не підлягає.

Таким чином, прийняття рішення щодо проведення судового засідання в режимі відеоконференції є правом суду.

У відповідності до Прикінцевих та перехідних положень Закону України від 04 липня 2012 року 5041-VI «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції», до повного забезпечення функціонування системи відеоконференцзв'язку в усіх судах України учасники судового процесу можуть брати участь у судових засіданнях в режимі відеоконференції лише за наявності технічної можливості для її проведення у відповідних судах.

Відповідно до інформації Державної судової адміністрації України про суди, які забезпечені технічними засобами для участі особи у засіданні суду в режимі відеоконференції, висвітленої на офіційному веб-сайті, яка має враховуватися судами при постановленні ухвал щодо проведення відеоконференцій, Донецький апеляційний адміністративний суд та Орджонікідзевський районний суд м. Маріуполя Донецької області внесені до переліку судів апеляційних та місцевих загальних судів, в яких на даний час впроваджено систему відеоконференцзв'язку.

Таким чином, зазначене свідчить про технічну можливість вказаних судів для проведення розгляду даної справи та участі представника відповідача у судовому засідання в режимі відеоконференції із призначенням судового засідання на певний час, враховуючи обставини які обумовлюють проведення судового засідання в режимі відеоконференції, клопотання представника Маріупольської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Донецькій області підлягає задоволенню.

Однак, суд зазначає, що в Орджонікідзевському районному суді м. Маріуполя Донецької області відсутня технічна можливість на проведення судового засідання в режимі відео конференції 14 грудня 2016 року, відтак, суд дійшов до висновку про необхідність розгляду справи 16 грудня 2016 року о 12:00 год.

Керуючись ст. ст. 122-1 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

У Х В А Л И В :

Задовольнити клопотання Маріупольської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Донецькій області про проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Доручити Орджонікідзевському районному суду м. Маріуполя Донецької області забезпечити проведення судового засідання 16 грудня 2016 року о 12:00 год. в режимі відеоконференції за участю представника Маріупольської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Донецькій області.

Представнику Маріупольської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Донецькій області з'явитися 16 грудня 2016 року о 12:00 год. до Орджонікідзевського районного суду м. Маріуполя Донецької області за адресою: 87500, Донецька обл., м. Маріуполь, пр. Перемоги, 6, для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції у справі № 805/3176/16-а.

Про проведення судового засідання в режимі відео конференції 16 грудня 2016 року о 12:00 год. повідомити сторони.

Ухвала набирає законної сили з моменту постановлення та оскарженню не підлягає.

Суддя-доповідач ОСОБА_1

СудДонецький апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення02.12.2016
Оприлюднено06.12.2016
Номер документу63131727
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —805/3176/16-а

Ухвала від 05.12.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

Ухвала від 10.02.2017

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Смокович М.І.

Ухвала від 12.01.2017

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Смокович М.І.

Ухвала від 16.12.2016

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Арабей Тетяна Георгіївна

Ухвала від 16.12.2016

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Арабей Тетяна Георгіївна

Ухвала від 02.12.2016

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Арабей Тетяна Георгіївна

Ухвала від 21.11.2016

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Арабей Тетяна Георгіївна

Ухвала від 21.11.2016

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Арабей Тетяна Георгіївна

Ухвала від 09.11.2016

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Арабей Тетяна Георгіївна

Ухвала від 03.10.2016

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні