Ухвала
від 05.12.2016 по справі 804/5899/15
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УХВАЛА

05 грудня 2016 р. Справа № 804/5899/15 Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Турової О.М.,

розглянувши в порядку письмового провадження у м. Дніпро заяву Павлоградського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Дніпропетровської області про заміну сторони виконавчого провадження по адміністративній справі №804/5899/15 за позовом Управління Пенсійного фонду України в Юр'ївському районі Дніпропетровської області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Мрія" про стягнення заборгованості по відшкодуванню сум фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, -

ВСТАНОВИВ:

Павлоградське об'єднане управління Пенсійного фонду України Дніпропетровської області звернулось до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з заявою про заміну сторони виконавчого провадження по адміністративній справі №804/5899/15 за позовом Управління Пенсійного фонду України в Юр'ївському районі Дніпропетровської області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Мрія" про стягнення заборгованості по відшкодуванню сум фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

В обґрунтування означеної заяви зазначалося, що згідно постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2015р. №1055 «Про деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України», зокрема, утворено Павлоградське об'єднане управління Пенсійного фонду України Дніпропетровської області шляхом злиття управління Пенсійного фонду України в м.Павлограді та Павлоградському районі,

управління Пенсійного фонду України в Юр'ївському районі та управління Пенсійного фонду України в м.Тернівка.

Сторони у судове засідання з розгляду заяви про заміни сторони виконавчого провадження по адміністративній справі №804/5899/15 не з'явилися, про час, дату та місце розгляду справи були повідомлені належним чином. Будь-яких клопотань до суду не надходило.

З огляду на приписи ч.2 ст.264 КАС України, якою передбачено, що неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце розгляду заяви про заміну сторони по справі, не перешкоджає судовому розгляду, суд розглянув заву Павлоградського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Дніпропетровської області про заміну сторони по справі у письмовому провадженні.

Перевіривши повноваження особи, якою подано заяву про заміну сторони виконавчого провадження, та дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку про можливість задоволення означеної заяви, виходячи з наступного.

У відповідності до ст.264 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Так, 05 травня 2015 року Управління Пенсійного фонду України в Юр'ївському районі Дніпропетровської області звернулось до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю "Мрія", в якій просило стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Мрія" (ідентифікаційний код 00851318, вул. Леніна, 72, с. Новогригорівка, Юр'ївський район, Дніпропетровська область, 51316) на користь Управління Пенсіонного фонду України в Юр'ївському районі Дніпропетровської області (код ЄДРПОУ 21929094, вул. Леніна, 108, смт. Юр'ївка, Юр'ївський район, Дніпропетровська область, 51300) заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій за період з січня по квітень 2015 року у сумі 2306,17грн. (дві тисячі триста шість гривень сімнадцять копійок).

Постановою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 22 травня 2015 року означений позов було задоволено.

26 квітня 2016 року Дніпропетровським окружним адміністративним судом на підставі означеного рішення, що набрало законної сили, був виданий виконавчий лист.

Постановою Кабінету Міністрів України від 16.12.2015р. №1055 «Про деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України», яка набрала законної сили 31 грудня 2015 року, було, зокрема, утворено Павлоградське об'єднане управління Пенсійного фонду України Дніпропетровської області шляхом злиття управління Пенсійного фонду України в м.Павлограді та Павлоградському районі,

управління Пенсійного фонду України в Юр'ївському районі та управління Пенсійного фонду України в м.Тернівка.

Означене підтверджується, наданою заявником, випискою з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, відповідно до якої зареєстроване Павлоградське об'єднане управління Пенсійного фонду України Дніпропетровської області.

Згідно ч.5 ст.15 Закону України «Про виконавче провадження» у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

На підставі вищезазначеного, суд приходить до висновку про задоволення заяви Павлоградського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Дніпропетровської області про заміну сторони виконавчого провадження з виконання постанови Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 22.05.2015р., ухваленої у справі №804/5899/15.

Керуючись ст. 165, ст. 264 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву Павлоградського об'єднаного управління Пенсійного фонду України у Дніпропетровської області про заміну сторони виконавчого провадження по адміністративній справі №804/5899/15, - задовольнити.

Замінити стягувача у виконавчому провадженні з виконання постанови Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 22.05.2015р., ухваленої у справі №804/5899/15, з Управління Пенсійного фонду України в Юр'ївському районі Дніпропетровської області на його правонаступника - Павлоградське об'єднане управління Пенсійного фонду України Дніпропетровської області.

Надіслати сторонам у справі копію цієї ухвали.

Ухвала суду набирає законної сили відповідно до вимог ст.254 КАС України та може бути оскаржена в порядку та у строки, встановлені ст.186 КАС України.

Суддя О.М. Турова

Дата ухвалення рішення05.12.2016
Оприлюднено08.12.2016
Номер документу63186741
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/5899/15

Ухвала від 05.12.2016

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Турова Олена Михайлівна

Постанова від 22.05.2015

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Турова Олена Михайлівна

Ухвала від 08.05.2015

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Турова Олена Михайлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні