Ухвала
від 30.11.2016 по справі 920/1310/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про затвердження звіту та ліквідаційного балансу

30.11.2016 Справа № 920/1310/13

Господарський суд Сумської області у складі судді Соп'яненко О.Ю., секретаря судового засідання Буренка Я.В. розглянув матеріали справи № 920/1310/10 про банкрутство Публічного акціонерного товариства "Сумська пересувна механізована колона № 57"

Представники сторін:

Кредитори: ДПІ в м. Сумах - Притула Д.А.

Сумське ОУПФУ Сумської області - Щербина О.А.,

Ліквідатор - Іваненко Н.О.,

встановив:

Постановою господарського суду Сумської області від 02.09.2013 року боржника визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором призначено голову ліквідаційної комісії Іваненко Н.О.

В листопаді 2016 року до господарського суду надійшов звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута ПАТ "Сумська пересувна механізована колона № 57" (вх. 9741).

Ухвалою господарського суду від 17.11.2016 року розгляд звіту було відкладено на 30.11.2016 року.

В судовому засіданні ліквідатор підтримала поданий звіт та просила суд його затвердити.

Представники кредиторів проти затвердження звіту не заперечували.

Розглянувши наданий суду звіт ліквідатора і ліквідаційний баланс, вислухавши пояснення ліквідатора, суд встановив наступне.

Постановою господарського суду від 02.09.2013 року боржника було визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором призначено арбітражного керуючого Іваненко Н.О.

Відомості про визнання боржника банкрутом були опубліковані в газеті Голос України від 13 вересня 2013 року № 170 (5670).

Згідно з ч. 2 ст. 41 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ліквідатор з дня свого призначення здійснює такі повноваження: приймає до свого відання майно боржника, забезпечує його збереження; виконує функції з управління та розпорядження майном банкрута; проводить інвентаризацію та оцінку майна банкрута; аналізує фінансове становище банкрута; виконує повноваження керівника (органів управління) банкрута; очолює ліквідаційну комісію та формує ліквідаційну масу; пред'являє до третіх осіб вимоги щодо повернення банкруту сум дебіторської заборгованості; має право отримувати кредит для виплати вихідної допомоги працівникам, що звільняються внаслідок ліквідації банкрута, який відшкодовується згідно з цим Законом позачергово за рахунок коштів, одержаних від продажу майна банкрута; з дня визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури повідомляє працівників банкрута про звільнення та здійснює його відповідно до законодавства України про працю.

Для виконання повноважень ліквідатора направлялись відповідні запити до державних органів, банків, зокрема:

- Управління Держземагентства у Сумському районі щодо надання інформації про зареєстроване за банкрутом право власності або інші речові права на земельні ділянки. Отримано відповідь, що за банкрутом незареєстровані право власності або право користування на земельні ділянки;

- До Головного управління МНС України в Сумській області, Відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Сумської міської ради, управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Сумської обласної державної адміністрації. Відділ з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Сумської міської ради надав перелік засобів цивільного захисту населення ПАТ Сумська пересувна механізована колона № 57 , які знаходяться на оперативному обліку у відділі з питань надзвичайних ситуацій Сумської міської ради;

- Державної авіаційної служби України, яка повідомила, що повітряні судна за боржником не зареєстровані;

- Управління майна комунальної власності Сумської міської ради для отримання інформації щодо реєстрації за боржником прав власності на нерухоме майно. Отримано відповідь, що за боржником нерухомого майна на праві власності не зареєстровано;

- Регіонального відділення Фонду Державного майна України в Сумській області, яке повідомили, що державна частка в статутному капіталі банкрута відсутня, під час приватизації до статутного капіталу не ПАТ Сумська пересувна механізована кола №57 не ввійшли об'єкти державного майна, крім того, управлінські рішення нереалізовані щодо наступних об'єктів: 6 кв. житлового будинку інв. № 686 (Додаток № 6). Відповідно до акту приймання-передачі житлового фонду в комунальну власність від 16 червня 2016 року ПАТ Сумська пересувна механізована колона № 57 в особі ліквідатора Іваненко Н.О. будинки, що знаходились на балансі банкрута передані безоплатно, без додаткових умов Верхньосироватській сільській раді;

- Сумської митниці ДФС у Сумській області, яка повідомила про відсутність на

складі товарів, власником яких є боржник;

- Територіального управління державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України у Сумській області, яке повідомило, великовантажні та інші технологічні транспортні засоби, об'єкти підвищеної небезпеки за боржником не зареєстровані;

- Управління ДАІ УМВС України в Сумській області, яке надало перелік

транспортних засобів, що зареєстровані за банкрутом;

- Державної податкової інспекції у м. Суми Головного управління, яке повідомило, що за банкрутом зареєстровано один рахунок в ПАТ Укрсоцбанк № 26005000069689;

Сумського відділення ПАТ Укрсоцбанк про залишок коштів на рахунку

боржника. Отримано інформацію, що залишок коштів на поточному рахунку боржнику станом 26.06.2016 року становить 0 грн. 00 коп.

- Державної інспекції України з безпеки на морському та річковому транспорті, яке повідомило, інформація про реєстрацію плавзасобів відсутня;

- Управління архітектурно-будівельної інспекції у Сумській області, яке повідомило, що інформація щодо наявності документів дозвільного характеру щодо будівельних робіт де є замовником боржник в Управлінні відсутня.

Ліквідатором сформовано реєстр вимог кредиторів до якого увійшли:

Сумське об'єднане УПФУ Сумської області з вимогами в сумі 95 701,04 грн.,

Сумський міський центр зайнятості з вимогами в сумі 75,72 грн.,

ДПІ в м. сумах з вимогами в сумі 731 991,27 грн.,

ВВД ФСС від НВВ та ПЗУ в м. Суми з вимогами в сумі 149 550,74 грн.,

ТОВ Компанія з управління активами - адміністративних пенсійних фондів Укосоц-Капітал з вимогами в сумі 4 380 998,15 грн.

В той час як активів підприємства - банкрута виявлено на суму 12,94 грн. в касі, 14 шт. транспортних засобів.

Відповідно до ч. 5 ст. 44 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ліквідатор здійснює продаж майна боржника у вигляді цілісного майнового комплексу. Ліквідатором було виставлено майно банкрута для продажу на аукціоні (відкритих електронних торгах).

Для продажу майна (цілісного майнового комплексу) на аукціоні ліквідатором було укладено договір про проведення аукціону № 28/07-14/1/24 від 28 липня 2014 року з : рганізатором електронних торгів Товарна Біржа Електронні торги України в особі директора філії ТБ Електронні торги України в м. Суми Баженова Олександра Олександровича. 01.08.2014 року на офіційному сайті Державного органу з питань банкрутства було розміщено текст оголошення з продажу майна боржника ЛАТ СПМК-57 (цілісного майнового комплексу).

Відповідно до Рішення № 28/07-14/1/24 від 05 вересня 2014 року аукціон з продажу тайна ПАТ СПМК-57 визнано таким, що не відбувся у зв'язку з відсутністю заявок на участь у електронних торгах.

Згідно з ч. 5 ст. 44 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника ібо визнання його банкрутом у разі якщо продати майно боржника у вигляді цілісного майнового комплексу не вдалося, ліквідатор здійснює продаж майна боржника частинами.

Відповідно до ч. 1 ст. 44 Закону України Про відновлення платоспроможності іюржника або визнання його банкрутом передбачено, що продаж майна здійснюється після його оцінки. Для подальшого продажу майна, ліквідатором із суб'єктом оціночної діяльності було укладено договори на проведення незалежної оцінки майна банкрута. Продаж майна, з урахуванням ч. 1 ст. 44 Закону України Про підновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом має дійснюватись за оціночною вартістю. Загальна оціночна вартість майна ПАТ СПМК-57 становить 462 190 грн.

Для визначення складу майна для його продажу на аукціоні та погодження умов лродажу майна ПАТ СПМК-57 ліквідатор скликав засідання комітету кредиторів. Комітет кредиторів 31 жовтня 2014 року визначив склад майна для його продажу на аукціоні, а саме: автомобіль МАЗ самоскид-С, модель 551605 СПГ (реєстраційний номер ВМ2321АР); бульдозер на Т-170; скрепер ДЗ-77-1; скрепер ДЗ-77А; екскаватор 30-2621, свідоцтво про реєстрацію машини від 12.06.1998р. (реєстраційний номер 5749УХ);

льдозер Д606; бульдозер ДЗ 1111 и Т-130 (свідоцтво про реєстрацію великотоннажного : з. державний номер Т00683 ВМ; бульдозер ДТ-75; корчеватель на Т-130; трактор Т-130 державний номер Т00682 ВМ); трактор Т-130 (державний номер Т00684 ВМ); екскаватор 30-3211Г; екскаватор 30-4111 В (драглайн); екскаватор; нежитлове приміщення літ К площею 296,2 кв.м. та погодив умови продажу майна.

Для продажу майна частинами на аукціоні ліквідатором було укладено договір про проведення аукціону № 06/11-14/1/24 від 06 листопада 2014 року з організатором електронних торгів Товарна Біржа Електронні торги України в особі директора філії ТБ Електронні торги України в м. Суми Баженова Олександра Олександровича. На офіційному сайті Державного органу з питань банкрутства 12.11.2014 року було розміщено оголошення про проведення аукціону з продажу майна банкрута.

Відповідно до рішення № 06/11-14/1/24 від 05 грудня 2014 року аукціон з продажу тайна частинами визнано таким, що не відбувся. Організатором аукціону проведено повторний аукціон переможцем якого було визначено Товариство з обмеженою відповідальністю ПМК-57 .

Перелік майна, яке було передано у власність відповідно до договорів купівлі-продажу від 10 лютого 2015 року

- Автомобіль МАЗ самоскид-С, модель 551605 СПГ, держ. номер ВМ 2321 АР (свідоцтво про реєстрацію т/з, тех.паспорт-відсутній. Технічні характеристики: двигун \с60297590, шасі №УЗ 55160560010557, рік випуску-2006р., колір-білий, припинення експлуатації - 15.05.2012р., зовнішній стан т/з-незадовільний, вихід із строю бортових редукторів, балансирів, ресор, циліндрів підйому кузовів та переднього мосту, загальний відсоток зносу-90%).

- Бульдозер на Т-170 (технічний паспорт. Технічні характеристики: заводський №52580, двигун №314848, рік випуску - 1990р., дата припинення експлуатації - 15.05.2012р., потребує ремонту двигуна, гідравлічної системи, ходової частини, загальний відсоток зносу - 95%).

- Скрепер ДЗ-77 (технічний паспорт. Технічні характеристики: заводський номер 5632, двигун №236218, рік випуску - 1986р., дата припинення експлуатації - 17.09.2011р., потребує ремонту двигуна, гідравлічної системи, електрообладнання та заміни шин, загальний відсоток зносу - 95%).

- Скрепер ДЗ-77 (технічний паспорт. Технічні характеристики: заводський номер 6138, двигун №190613, рік випуску - 1988р., дата припинення експлуатації - 20.08.2011р., потребує фарбування, ремонту гідравлічної системи, електрообладнання та гідравлічної системи, загальний відсоток зносу - 90%).

- Екскаватор ЗО 2621 (свідоцтво про реєстрацію машини від 12.06.1998р., державний №5749УХ. Технічні характеристики: заводський номер 644714, двигун №350221, шасі №034445, рік випуску - 1989р., дата припинення експлуатації - 15.05.2012р., потребує капітального ремонту, заміни стріли та гідравлічної системи, загальний відсоток зносу - 90%).

- Бульдозер Д606 (технічний паспорт. Т/з - некомплектний, в наявності - гусениця: 1шт., каретка:2шт. Технічні характеристики: заводський номер 39648, рік випуску - '990р., дата припинення експлуатації - 20.06.2003р., технічний стан - незадовільний, розкомплектований, капітальному ремонту не підлягає, загальний відсоток зносу - 95%).

- Бульдозер ДЗ 1111 и Т-130 (свідоцтво про реєстрацію великотонажного т/з, державний номер Т 00683ВМ. Технічні характеристики: заводський номер 184684, двигун №188814, рік випуску - 1986р., дата припинення експлуатації - 20.12.2012р., потребує ремонту коробки передач, гідравлічної системи, електрообладнання та капітального ремонту, загальний відсоток зносу - 95%).

- Бульдозер ДТ-75 (технічний паспорт. Технічні характеристики: заводський номер .'2639, двигун №144695, рік випуску - 1991р., дата припинення експлуатації -

09.2011р., потебує капітального ремонту ходової частини, загальний відсоток зносу - 95%).

- Корчеватель на Т-130 (технічний паспорт, розкомплектований. Технічні характеристики: заводський номер 22822, двигун №24009, рік випуску - 1979р., дата припинення експлуатації - 17.07.2011р., механізм корчевателя потребує ремонту коробки "ередач, ходовоїчастини, загальний відсоток зносу - 90%).

- Трактор Т 130 (свідоцтво про реєстрацію великотонажного т/з, державний номер Т ;0682ВМ. Технічні характеристики: заводський номер 166729, двигун №99111, рік випуску - 1985р., дата припинення експлуатації - 15.05.2012р., потребує ремонту двигуна, коробки передач,отвала, паливного насоса, рульового механізму, капітального ремонту двигуна, загальний відсоток зносу - 95%).

- Трактор Т 130 (свідоцтво про реєстрацію великотонажного т/з, державний номер Т 0684ВМ. Технічні характеристики: заводський номер 184952, двигун №188923, рік випуску - 1986р., дата припинення експлуатації - 20.04.2012р., потребує ремонту двигуна, гадіатора, пускового двигуна, ходової частини, загальний відсоток зносу - 90%).

- Екскаватор ЗО 3211Г (технічний паспорт. Технічні характеристики: заводський номер 285, двигун №дД1066, рік випуску - 1979р., потребує капітального ремонту двигуна, ходової частини, топливної вларатури, загальний відсоток зносу - 95%).

- Екскаватор ЗО 4111 В (драглайн) (технічний паспорт.Технічні характеристики: ізодський номер 515, двигун №646221, рік випуску - 1985р., дата припинення

експлуатації - 15.05.2012р., потребує ремонту двигуна, фарбування, ремонту стріли, : ігальний відсоток зносу - 90%).

- Екскаватор ЗТИ 20В (свідоцтво про реєстрацію великотонажного т/з, державний нгмер Т 00681ВМ. Технічні характеристики: заводський номер 239189, двигун №317263, випуску - 1988р., дата припинення експлуатації - 15.05.2012р., потребує ремонту еханізм екскаватора, загальний відсоток зносу - 95%).

- нерухоме майно (нежитлове приміщення під літерою К ) загальною площею 296, 2 кв м., що розташоване за адресою: м. Суми, вул. Роменська, буд. 77.

Загальна сума грошових коштів отримана від реалізації майна склала 184 876,00 грн.

Вказана сума коштів була направлена на погашення кредиторських вимог, оплату послуг ліквідатора та витрат ліквідаційної процедури.

Зокрема, погашено вимоги першої черги в сумі 1 147,00 грн.

Загальна сума основної грошової винагороди ліквідатора становить 304 000,00 грн., в той час як відшкодовано 120 221,65 грн.

Витрати ліквідаційної процедури склали 63 520,29 грн., з них за рахунок ліквідатора 98,10 грн.

Після проведення ліквідаційної процедури архівним відділом Сумської міської ради прийняті документи з особового складу ПАТ СПМК № 57 .

Розглянувши наданий суду звіт про роботу ліквідатора і ліквідаційний баланс, враховуючи, що ліквідатор виконав всі дії по ліквідації банкрута, суду надані документи, що свідчать про ліквідацію банкрута, у тому числі, ліквідаційний баланс з непогашеною кредиторською заборгованістю в зв'язку з недостатністю активів, які можна було б направити на погашення кредиторської заборгованості, при таких обставинах суд вважає за необхідне затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута із ліквідацією останнього як юридичної особи.

Відповідно до п.6 ч.1 статті 83 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом Господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, якщо затверджено звіт ліквідатора в порядку, передбаченому цим Законом.

Тому, суд дійшов висновку про припинення провадження у справі.

Керуючись статтею 86 Господарського процесуального кодексу України, п.6 ч.1 статті 83 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом (в редакції від №4212-VI від 22.12.2011р.), суд -

ухвалив:

Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута.

Публічне акціонерне товариство "Сумська пересувна механізована колона № 57" (40002, м. Суми, вул. Роменська, 787, код 01037637) - ліквідувати.

Вимоги кредиторів, не задоволені за недостатністю майна банкрута, визнати погашеними.

Зобов'язати державного реєстратора провести державну реєстрацію припинення юридичної особи - банкрута, внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запис про припинення юридичної особи - банкрута та направити органам державної статистики, державної податкової служби, Пенсійного фонду України, фондів соціального страхування повідомлення про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи - банкрута.

Провадження у справі припинити.

Копію даної ухвали надіслати: кредиторам, державному реєстратору, ліквідатору, управлінню статистики, державному органу з питань банкрутства, органу ДВС.

Суддя О.Ю.Соп'яненко

Дата ухвалення рішення30.11.2016
Оприлюднено09.12.2016
Номер документу63191262
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство Публічного акціонерного товариства "Сумська пересувна механізована колона № 57

Судовий реєстр по справі —920/1310/13

Ухвала від 30.11.2016

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 17.11.2016

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 02.11.2016

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 06.07.2016

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 21.06.2016

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 08.06.2016

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 03.11.2015

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Гетьман Р.А.

Ухвала від 03.11.2015

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Гетьман Р.А.

Ухвала від 03.11.2015

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Гетьман Р.А.

Ухвала від 29.09.2015

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні