Ухвала
від 06.12.2016 по справі 202/7571/16-к
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/7571/16-к

Провадження № 1?кс/202/2314/2016

ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

УХВАЛА

06 грудня 2016 року м. Дніпро

слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

прокурора Дніпропетровської місцевої прокуратури № 1 Дніпропетровської області ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання прокурора Дніпропетровської місцевої прокуратури № 1 Дніпропетровської області ОСОБА_3 про проведення обшуку, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Дніпропетровської місцевої прокуратури № 1 Дніпропетровської області перебувають матеріали кримінального провадження, зареєстрованого в Єдиному реєстрі досудових розслідувань 11 листопада 2016 за № 42016042630000129, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України.

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що посадові особи КЗ «Волоська загальноосвітня школа I-IIІ ступеня» Новоолександрівської сільської ради Дніпровського району Дніпропетровської області (код ЄДРПОУ 26462896) та ТОВ «Хотей Ас» (код ЄДРПОУ 39867456) 11.07.2016 уклали договір № 1 на капітальний ремонт приміщень та 26.07.2016 договір № 2 на капітальний ремонт приміщень та системи опалення зазначеної школи.

Окрім того, встановлено, що 26.09.2016 КЗ «Волоська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» Новоолександрівської сільської ради було укладено договір підряду з ТОВ «Хотей Ас» на проведення капітального ремонту будівлі корпусу № 2, який розташований на території школи, за адресою: вул.Набережна, 42, с. Волоське, Дніпровський район, Дніпропетровської області.

03.11.2016 посадовими особами КЗ «Волоська загальноосвітня школа I-IIІ ступеня» Новоолександрівської сільської ради Дніпровського району Дніпропетровської області (код ЄДРПОУ 26462896) та ТОВ «Хотей Ас» (код ЄДРПОУ 39867456), було підписано акти виконаних робіт щодо капітального ремонту приміщень школи. На підставі цього, з обласного бюджету було перераховано грошові кошти на суму майже одного мільйону гривень.

Разом із тим, виїздом до КЗ «Волоська загальноосвітня школа I-IIІ ступеня» Новоолександрівської сільської ради Дніпропетровського району Дніпропетровської області встановлено, що роботи виконані не в повному обсязі.

Ухвалою Індустріального районного суду м. Дніпропетровська від 15 листопада 2016 року надано тимчасовий доступ до речей та документів які перебувають у володінні КЗ «Волоська загальноосвітня школа I-IIІ ступеня» Новоолександрівської сільської ради Дніпровського району Дніпропетровської області (код ЄДРПОУ 26462896).

Відповідно до протоколу тимчасового доступу до речей і документів від 18 листопада 2016 року володільцем документів не було надано доступ до документів, що було зазначено в ухвалі Індустріального районного суду м.Дніпропетровська, а саме до актів форми КБ-2В (КБ-2, КБ-3) до договору підряду № 2 та платіжних доручень по договорам підряду.

Таким чином, відшукувані речі і документи, необхідність в яких виникла під час проведення досудового розслідування, перебувають (знаходяться) у володінні КЗ «Волоська загальноосвітня школа I-IIІ ступеня» Новоолександрівської сільської ради Дніпровського району Дніпропетровської області (код ЄДРПОУ 26462896), яке є стороною (замовником) договору підряду № 1 від 11.07.2016, договору підряду № 2 від 26.07.2016 та договору підряду № 3 від 26.09.2016.

Оскільки замовником робіт за вищезазначеними договорами підряду є КЗ «Волоська загальноосвітня школа I-IIІ ступеня» Новоолександрівської сільської ради Дніпровського району Дніпропетровської області (код ЄДРПОУ 26462896), а розпорядником бюджетних коштів, які було перераховано за договорами є Новоолександрівська сільська рада, тому сторона обвинувачення дійшла до висновку, що документи, які мають значення для подальшого проведення досудового розслідування, а саме для встановлення суми збитку у кримінальному провадженні та проведення судової будівельно-технічної експертизи та почеркознавчої експертизи у провадженні знаходяться у володінні Новоолександрівської сільської ради Дніпровського району Дніпропетровської області.

Згідно із інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна, право власності на об`єкт нерухомості за адресою: Дніпропетровська область, Дніпровський район, с. Новоолександрівка, вул.Сурська, 74 зареєстровано за територіальною громадою Новоолександрівської сільської ради.

Прокурор вказав, що вказані відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, мають значення для досудового розслідування у кримінальному провадженні та можуть бути використані як докази під час судового розгляду. Вказана документація може бути виявлена та вилучена лише під час проведення обшуку, оскільки в інший спосіб (зокрема проведення тимчасового доступу до документів) такі документи можуть бути знищені або приховані посадовими особами Новоолександрівської сільської ради, шляхом внесення виправлень до них або спотворення їх, з метою змінення даних про фактично вчиненні дії посадових осіб школи.

06 грудня 2016 року до Індустріального районного суду м. Дніпропетровська надійшло клопотання прокурора Дніпропетровської місцевої прокуратури № 1 Дніпропетровської області ОСОБА_3 про проведення обшуку.

Дане клопотання, згідно протоколу автоматичного визначення слідчого судді, було передано слідчому судді 06 грудня 2016 року.

В своєму клопотанні прокурор просить: надати дозвіл на проведення обшуку у приміщенні Новоолександрівської сільської ради Дніпровського району Дніпропетровської області, яка розташована за адресою: Дніпропетровська область, Дніпровський район, с. Новоолександрівка, вул.Сурська, 74.

Прокурор в судовому засіданні клопотання підтримав в повному обсязі та просив задовольнити.

Заслухавши думку прокурора, дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання прокурора про проведення обшуку підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно з положеннями ст. 8 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод кожен має право на повагу до свого приватного і сімейного життя, до свого житла і кореспонденції. Органи державної влади не можуть втручатись у здійснення цього права, за винятком випадків, коли втручання здійснюється згідно із законом і є необхідним у демократичному суспільстві в інтересах національної та громадянської безпеки чи економічного добробуту країни, для запобігання заворушенням чи злочинам, для захисту здоров`я чи моралі або для захисту прав і свобод інших осіб.

Відповідно до ст. 30 Конституції України не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим рішенням суду.

Відповідно до ч. 1 ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 1 ст. 235 КПК України ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених в клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Відповідно до ч. 5 ст. 236 КПК України обшук на підставі ухвал слідчого судді повинен проводитися в обсязі, необхідному для досягнення мети обшуку.

На підставі вищевикладеного, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання прокурорає законним, обґрунтованим та таким, що відповідає вимогам ч. 3 ст. 234 КПК України та підлягає задоволенню, оскільки Ухвала Індустріального районного суду м. Дніпропетровська від 15 листопада 2016 року, якою було надано тимчасовий доступ до речей та документів, які перебувають у володінні КЗ «Волоська загальноосвітня школа I-IIІ ступеня» Новоолександрівської сільської ради Дніпровського району Дніпропетровської області, не була виконана, володільцем документів не було надано такий доступ до документів, а тому проведення обшукуу приміщенні Новоолександрівської сільської ради Дніпровського району Дніпропетровської області, яка розташована за адресою: Дніпропетровська область, Дніпровський район, с. Новоолександрівка, вул.Сурська, 74, що на праві власності належить територіальній громаді Новоолександрівської сільської ради, необхідне з метоювиявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення та відшукання знаряддя кримінального правопорушення.

Клопотання про фіксування процесуальної дії за допомогою технічного засобу під час розгляду клопотання слідчому судді не надходило і за ініціативою слідчого судді не здійснювалося, що відповідає вимогамст. 107 КПК України.

На підставі викладеного та керуючись ст. 8 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, ст. 30 Конституції України, ст. ст. 110, 107, 131-132, 233-235, 309 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання прокурора Дніпропетровської місцевої прокуратури № 1 Дніпропетровської області ОСОБА_3 про проведення обшуку задовольнити.

Надати прокурору Дніпропетровської місцевої прокуратури № 1 Дніпропетровської області ОСОБА_3 чи за його дорученням прокурорам, що входять до відповідної групи прокурорів у кримінальному провадженні або співробітникам оперативного підрозділуУправління захисту економіки в Дніпропетровській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України, дозвіл на проведення обшуку у приміщенні Новоолександрівської сільської ради Дніпровського району Дніпропетровської області, яка розташована за адресою: Дніпропетровська область, Дніпровський район, с. Новоолександрівка, вул.Сурська, 74, а саме: акти форми КБ-2В (КБ-2, КБ-3) щодо виконання ТОВ «Хотей Ас» (код ЄДРПОУ 39867456) підрядних робіт з капітального ремонту КЗ «Волоська загальноосвітня школа I-IIІ ступеня»; платіжні доручення щодо перерахування КЗ «Волоська загальноосвітня школа I-IIІ ступеня» Новоолександрівської сільської ради Дніпровського району Дніпропетровської області (код ЄДРПОУ 26462896) коштів за виконання технічного та авторського нагляду, виготовлення проектно-кошторисної документації та виконання робіт з капітального ремонту приміщень школи; чорнові записи, а також інші документи, які мають значення для проведення досудового розслідування тощо.

Строк виконання ухвали до 04 січня 2017 року.

Ухвала є остаточною та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення06.12.2016
Оприлюднено16.03.2023
Номер документу63214824
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —202/7571/16-к

Ухвала від 06.12.2016

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні