Ухвала
від 01.12.2016 по справі 206/6863/16-к
САМАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 206/6863/16-к

Провадження № 1-кс/206/473/16

У Х В А Л А

01.12.2016року слідчий суддя Самарського районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду в місті Дніпрі клопотання слідчого Самарського відділення поліції Дніпропетровського відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області капітана поліції ОСОБА_3 про проведення обшуку,

в с т а н о в и в:

01 грудня 2016р. слідчий Самарського відділення поліції Дніпропетровського відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області капітан поліції ОСОБА_3 звернувся до суду із клопотанням про проведення обшуку.

Вимоги клопотання обґрунтовані тим, що в проваджені слідчого відділу Самарського відділення поліції Дніпропетровського відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12016040700001343 від 29.11.2016, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України.

Вказані відомості внесені до ЄРДР на підставі листа першого заступника УСБУ в Дніпропетровській області щодо протиправної діяльності ОСОБА_4 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м.Дніпро, зареєстрованого за адресою АДРЕСА_1 ) та ОСОБА_5 ( ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженця м. Дніпропетровської області, зареєстрованого за адресою АДРЕСА_2 ).

В ході досудового розслідування, з матеріалів зібраних співробітниками УСБУ в Дніпропетровській області встановлено, що упродовж 2016 року, вказані вище особи, організували та прийняли безпосередню участь у незаконній діяльності, пов`язаній з незаконним поводженням із зброєю на території Дніпропетровської області, в тому числі Самарського району міста Дніпро.

Відповідно до відомостей встановлених з пояснень очевидців (копії додаються), що відібрані працівниками УСБУ в Дніпропетровській області, незаконна діяльність ОСОБА_4 та ОСОБА_5 полягає у незаконному придбанні вогнепальної зброї з території Донецької області, її зберіганні, зокрема, за вказаними вище адресами з метою подальшого збуту та її розповсюдженню на території Дніпропетровської області.

Проведеними працівниками УСБУ України в Дніпропетровській області оперативними заходами встановлене місце незаконного зберігання вказаними особами вогнепальної зброї, зокрема, у приміщенні житлового будинку, що розташований на території садового товариства «Строитель» (код ЄДРПОУ 25724791, юридична адреса: Дніпропетровська область, смт. Слобожанське) на вулиці №4, будинок №164 (відомості у Єдиному реєстрі прав власності на нерухоме майно щодо зазначеного об`єкту нерухомого майна відсутні).

Відповідно до пояснень очевидців, що були опитані співробітниками УСБУ встановлено, що місцем зберігання зброї та боєприпасів є фактично прилаштовані, як житлові так і складські приміщення розташовані на території міста Дніпро, в тому числі у приміщенні житлового будинку, що розташований на території садового товариства «Строитель» (код ЄДРПОУ 25724791, юридична адреса: Дніпропетровська область, смт. Слобожанське) на вулиці №4, будинок №164 (відомості у Єдиному реєстрі прав власності на нерухоме майно щодо зазначеного об`єкту нерухомого майна відсутні).

При вказаних обставинах, громадяни ОСОБА_4 та ОСОБА_5 пропонували опитаним очевидцям придбати у них зброю та боєприпаси до неї, при цьому демонстрували її та наголошували, що ніяких передбачених Законом дозволів на неї немає, при цьому, мотивували опитаних до її придбання обґрунтовуючи це складним положенням у Державі та необхідністю здійснення всім самозахисту від злочинних посягань.

Таким чином отримані в результаті проведених оперативно-розшукових заходів відомості дають достатньо підстав вважати, що зокрема в приміщенні за вказаною вище адресою, можуть зберігатися вогнепальна зброя, вибухові речовини, грошові кошти, отримані від незаконної діяльності, чорнові записи та документи, які підтверджують незаконну діяльність невстановлених осіб, та інші предмети і речі, які мають значення для встановлення істини у кримінальному провадженні. Одночасно встановлено, що вказаними особами здійснюються активні дії з незаконного придбання, зберігання та продажу (розповсюдження) вогнепальної зброї, боєприпасів до неї та вибухових речовин на території Дніпропетровської області.

На підставі вище викладеного слідчий просить задовольнити клопотання та надати дозвіл на проведення обшуку.

Клопотання погоджено з прокурором прокуратури Самарського району м. Дніпропетровська, за змістом відповідає вимогам ст. 234 КПК України.

Дослідивши подані матеріали в їх сукупності, приходжу до висновку про необхідність задовольнити клопотання про надання дозволу на проведення обшуку з огляду на наступне.

Змістом ст. 234 Кримінального процесуального кодексу України визначено, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді. У разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про: найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер; короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання; правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; підстави для обшуку; житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; речі, документи або осіб, яких планується відшукати. До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання. Клопотання про обшук розглядається у суді в день його надходження за участю слідчого або прокурора. Слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: було вчинено кримінальне правопорушення; відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

За сукупністю здобутих на теперішній час досудовим слідством доказами та інформацією, є обґрунтовані підстави вважати, що знаряддя вчинення злочину можуть бути використовувати в подальшому для вчинення інших злочинів, а також інші предмети, що мають значення для кримінального провадження, можуть знаходитися у всіх підсобних і інших приміщеннях житлового будинку, що розташований на території садового товариства «Строитель» на АДРЕСА_3 , вважаю клопотання обґрунтованим і таким, що підлягає задоволенню.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 234-236, 309, 369, 370, 371, 372 Кримінального процесуального кодексу України, слідчий суддя

у х в а л и в :

Дати дозвіл на про проведення обшуку всіх жилих території та у всіх підсобних і інших приміщеннях житлового будинку, що розташований на території садового товариства «Строитель» (код ЄДРПОУ 25724791, юридична адреса: Дніпропетровська область, смт. Слобожанське) на вулиці №4, будинок №164, з метою виявлення та вилучення вогнепальної зброї, вибухових речовин, а також предмети для їх ремонту, переобладнання, тощо, грошові кошти, отримані від незаконної діяльності, чорнові записи та документи, які підтверджують незаконну діяльність невстановлених осіб, та інші предмети і речі, які мають значення для встановлення істини та об`єктивного дослідження обставин скоєного кримінального правопорушення, в тому числі мобільні телефони, комп`ютерну техніку та пристрої для зберігання інформації.

Проведення обшуку доручити слідчому СВ Самарського ВП Дніпропетровського ВП ГУНП в Дніпропетровській області лейтенанту поліції ОСОБА_3 та прокурорам які здійснюють контроль за кримінальним провадженням.

Обшук на підставі даної ухвали слідчого судді можливо провести тільки один раз протягом одного місця з дня її постановлення, тобто по 01 січня 2017р. включно.

Ухвала слідчого судді про проведення обшуку у відповідності до ст.309 Кримінального процесуального кодексу України оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудСамарський районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення01.12.2016
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу63248689
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —206/6863/16-к

Ухвала від 01.12.2016

Кримінальне

Самарський районний суд м.Дніпропетровська

Сухоруков А. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні