Ухвала
від 07.12.2016 по справі 272/526/16-ц
АНДРУШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 272/526/16-ц

Провадження № 2/272/391/16

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 грудня 2016 року

Андрушівський районний суд Житомирської області в складі:

головуючого- судді Палазюк В.М.

при секретарі - Поліщук Т.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні у місті Андрушівці цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ТОВ "Сільськогосподарське підприємство Спіка" про визнання договору оренди земельної ділянки недійсним , -

в с т а н о в и в :

Представник позивача звернувся до суду з позовом про визнання договору оренди б/н від 01.10.2012 року земельної ділянки площею 2,4046 га. кадастровий номер 1820384000:03:000:0127, яка розташована на території Зарубинецької сільської ради, укладеного між ОСОБА_1 та відповідачем, недійсним. В обгрунтування посилається на те, що позивач власноруч даний договір не підписував та не уповноважував на це інших осіб.

07.10.2016 року, 03.11.2016 року позивач та його представник не з"явилися в судове засідання. Від представника надійшли заяви на зазначені засідання про неможливість явки позивача та представника позивача в засідання, однак причина неявки в жодній із заяв не зазначена.

07.12.2016 року в судове засідання позивач та його представник не з"явилися, будучи повідомленими належним чином про час та дату розгляду даної справи, причину неявки суд не повідомили, будь - яких заяв щодо розгляду справи не надано як і не надано доказів поважності попередньої неявки сторони позивача до суду.

Представник відповідача подав клопотання про розгляд справи в його відсутність в якій зазначив за доцільне залишити даний позов без розгляду в зв"язку з систематичною неявкою позивача та його представника в судові засідання без поважних причин в наслідок чого затягується розгляд справи.

Позивач та його представник повторно не з"явився в судове засідання, про час та місце слухання справи повідомлявся належним чином, що суд розцінює як неявку в судове засідання без поважних причин. Також позивач систематично, протягом тривалого часу не з"являється у судові засідання, без надання доказів про поважність причин неявки у судові засідання, що розцінюється судом як зловживання позивачем своїми процесуальними правами з метою затягування розгляду справи.

Дії позивача та його представника у вигляді систематичної неявки їх у судові засідання суперечать вимогам ч. 3 ст. 27 ЦПК України щодо добросовісності здійснювати свої процесуальні права і виконувати процесуальні обов'язки, суд розцінює як зловживання стороною своїми процесуальними правами.

Виходячи з наведеного, неявка в судові засідання позивача та його представника, дає підстави стверджувати про неналежне здійснення позивачем своїх процесуальних прав і виконання процесуальних обов'язків, що виразилися у відсутності інтересу до поданої до суду заяви, що призвело до затягування судового розгляду даної справи яка знаходиться на розгляді в суді з 20.05.2016 року та тривалий час не може бути вирішена по суті пред'явленого позову.

З урахуванням викладеного, суд вважає, що є підстави для залишення позову без розгляду у зв'язку з повторною неявкою позивача та представника позивача в судове засідання.

Разом з тим, необхідно роз'яснити позивачу його право на повторне звернення до суду після усунення умов, що були підставою для залишення заяви без розгляду.

Керуючись ст. ст. 77 ч.2, 169 ч.3, 207 ч. 1 п. 3, 210, 294 ч.2 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в :

Позовну заяву ОСОБА_1 до ТОВ "Сільськогосподарське підприємство Спіка" про визнання договору оренди земельної ділянки недійсним залишити без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Житомирської області через Андрушівський районний суд протягом п'яти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя:ОСОБА_2

СудАндрушівський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення07.12.2016
Оприлюднено13.12.2016
Номер документу63258480
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —272/526/16-ц

Ухвала від 07.12.2016

Цивільне

Андрушівський районний суд Житомирської області

Палазюк В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні