Ухвала
від 08.12.2016 по справі 569/16237/16-к
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/16237/16-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 грудня 2016 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду ОСОБА_1 , з участю секретаря ОСОБА_2 , заступника начальника другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Рівненській області капітана податкової міліції ОСОБА_3 , розглянувши клопотання про проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В:

08.12.2016 до слідчого судді Рівненського міського суду надійшло клопотання заступника начальника другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Рівненській області капітана податкової міліції ОСОБА_3 , яке погоджено з прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Рівненської області радником юстиції ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку в приміщені за адресою: АДРЕСА_1 (згідно інформаційної довідки з реєстру прав власності на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна про право власності за вказаною адресою належить ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ТОВ «Офіс-Маркет Х») з метою виявлення та вилучення речей та документів, які мають значення для встановлення істини по кримінальному провадженні.

В обґрунтування клопотання вказав, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Рівненській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному проваджені №32015180000000067 щодо службових осіб Представництва «Тодіні Конструціоні Дженералі С.П.А.» (код ЄДР 26603641) за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.212 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що cлужбові особи Представництва «Тодіні Коструціоні Дженералі С.П.А.» неправомірно сформували податковий кредит з податку на додану вартість шляхом документального відображення в бухгалтерському та податковому обліках проведення сумнівних фінансово-господарських операцій з СПД, що має ознаки фіктивності без реального настання їх правових наслідків, а саме: ТОВ «Ліра Солюшн» (код ЄДР 39626404).

Так, дослідженням спеціалістів ГУ ДФС у Рівненській області від 12.11.2015 №28/17-00-16/26603641, щодо діяльності Представництва «Тодіні Коструціоні Дженералі С.П.А.» при здійсненні фінансово-господарських операцій по придбанню порошку мінерального та виготовленню проектно-вишукувальних робіт у ТОВ «Ліра Солюшн», за період квітень, травень та червень 2015 року встановлено, що посадові особи Представництва, відобразили у складі податкового кредиту придбання товарів на суму ПДВ в розмірі 5255546,6 грн., що призвело до завдання ймовірних збитків державі по сплаті ПДВ у вказаному розмірі.

Окрім того, працівниками ГУ ДФС у Рівненській області в ході документальної перевірки Представництва «Тодіні Коструціоні Дженералі С.П.А.» з питань дотримання вимог податкового, валютного та іншого законодавства за період з 01.01.2014 по 30.06.2016 виявлено порушення норм податкового законодавства при проведені фінансово-господарських операцій із ТОВ "Актив Альянс" (код ЄДР 39382201), ТОВ "Аксет груп" (код ЄДР 38195860), ТОВ "Спец-Дог-Монтаж" (код ЄДР 39811365) та іншими щодо включення витрат та завищення податкового кредиту на суму ПДВ по «нереальним» господарським операціям із вказаними СПД.

Також вказує, що у слідства є достатні підстави вважати, що документи фінансово-господарської діяльності Представництва «Тодіні Коструціоні Дженералі С.П.А.» по проведених господарських операціях щодо купівлі товарів з іншими СПД, а також предмети та речі, які мають значення для встановлення істини у справі та засвідчують факт проведення сумнівних фінансово-господарських операцій, що вплинули на мінімізацію нарахування та сплати податків до бюджету, які можуть бути використані як докази у даному кримінальному провадженні знаходяться за адресою знаходження офісного приміщення Представництва «Тодіні Коструціоні Дженералі С.П.А.», а саме: м. Полтава, вул. Покровська, 67 б, тому просить клопотання задовольнити.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, просив суд його задовольнити з підстав наведених у ньому.

Ознайомившись з матеріалами клопотання, заслухавши слідчого в судовому засіданні, який клопотання підтримав, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання є таким, що підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Слідчим суддею встановлено, що СУФР ГУ ДФС у Рівненській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №32015180000000067, за ознаками кримінальних правопорушень, передбаченого ч.3 ст.212 КК України.

Згідно інформаційної довідки з реєстру прав власності на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна про право власності за вказаною адресою належить ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ТОВ «Офіс-Маркет Х».

Згідно ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Так, клопотання слідчого відповідає вимогам встановленим ч. 3 ст. 234 КПК України.

До клопотання додані копії документів, якими слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального правопорушення, в рамках якого подається клопотання.

При цьому, враховуючи зміст клопотання та додані до нього матеріали, пояснення слідчого, надані під час розгляду клопотання в суді, слідчий суддя вважає, що є достатні підстави вважати, що відшукувані речі та документи, про які йде мова в клопотанні, мають значення для досудового розслідування; відомості, які містяться у відшукуваних речах, можуть бути доказами під час судового розгляду.

На підставі викладеного, керуючись ст. 234-235, 309 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання сторони кримінального провадження №32015180000000067 заступника начальника другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Рівненській області капітана податкової міліції ОСОБА_3 про проведення обшуку в приміщені за адресою: м. Полтава, вул. Покровська, 67 б - задовольнити.

Надати дозвіл заступнику начальника другого відділу розслідування кримінальних проваджень СУФР ГУ ДФС у Рівненській області капітану податкової міліції ОСОБА_3 на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , право власності на яке належить ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ТОВ «Офіс-Маркет Х».

Обшук провести з метою виявлення та вилучення речей та документів, які мають значення для встановлення істини по кримінальному провадженні, а саме:

* бухгалтерських, банківських, фінансово-господарських документів щодо діяльності Представництва «Тодіні Конструціоні Дженералі С.П.А.» (код ЄДР 26603641), ТОВ «Ліра Солюшн» (код ЄДР 39626404), ТОВ "Актив Альянс" (код ЄДР 39382201), ТОВ "Аксет груп" (код ЄДР 38195860), ТОВ "Спец-Дог-Монтаж" (код ЄДР 39811365) за період з 01.01.2014 по 30.06.2016;

* комп`ютерної техніки та електронних носіїв інформації, які містять відомості, що мають значення для встановлення істини у кримінальному провадженні;

* печаток та штампів, які можуть свідчити про вчинення неправомірних дій;

* не заповнених документів із відтисками печаток та штампів;

* готівкових грошових коштів;

* чорнових записів, які мають значення для встановлення істини у кримінальному провадженні та свідчать про незаконну діяльність, направлену на умисне ухилення від сплати податків.

Встановити строк дії ухвали терміном на один місяць з моменту постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала в апеляційному порядку оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подане під час підготовчого провадження в суді.

Ухвала оскарженню не підлягає .

Слідчий суддя Рівненського міського суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення08.12.2016
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу63262472
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —569/16237/16-к

Ухвала від 08.12.2016

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Сидорук Є.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні