Ухвала
від 09.12.2016 по справі 695/3697/16-к
ЗОЛОТОНІСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Справа № 695/3697/16-к

номер провадження 1-кс/695/484/16

Номер рядка у звіті 48

У Х В А Л А

про проведення позапланової перевірки

09 грудня 2016 рокум. Золотоноша

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області в складі:

слідчого судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

за участю слідчого ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Золотоноша клопотання слідчого Золотоніського відділу поліції ГУ НП в Черкаській області, погодженого з прокурором Золотоніської місцевої прокуратури, про проведення позапланової перевірки, -

ВСТАНОВИВ

В процесі досудового розслідування встановлено, службові особи ДСЛП «Київлісозахист» діючи умисно, використовуючи службове становище всупереч інтересам служби, в інтересам третіх осіб, 04.04.2016 року внесли до акту лісопатологічного і санітарного обстеження пришляхових насаджень завідомо недостовірні відомості про те, що пришляхові насадження в адміністративних межах Новодмитрівської сільської ради, Золотоніського району, Черкаської області на автодорозі Н-08 «Бориспіль-Дніпропетровськ-Запоріжжя (через Кременчуг) на відрізку КМ: 107+975-109+100 ліворуч, навпроти автозаправки «WOG», знаходиться в незадовільному та небезпечному стані, що в подальшому 29.08.2016 слугувало підставою для порубки, внаслідок чого інтересам держави завдано тяжких наслідків у вигляді незаконного видалення 417 одиниць тополі.

По даному факту 07.09.2016 розпочато досудове розслідування, внесене до єдиного реєстру досудових розслідувань за №42016251150000056, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

08.12.2016 року СВ Золотоніського відділу поліції ГУНП в Черкаській області було проведено огляд місця події за участю Державного інспектора ДНПС в Черкаській області, згідно якого було встановлено, що на автодорозі Н-08 «Бориспіль-Дніпропетровськ-Запоріжжя (через Кременчуг) на відрізку КМ: 107+975-109+100 ліворуч, навпроти автозаправки «WOG» було вирублено 243 дерева породи тополя біла.

В ході проведення досудового розслідування виникла необхідність встановлення збитків, які були завдані внаслідок діяльності службових осіб ДСЛП «Київлісозахист» щодо порубки дерев на автодорозі Н-08 «Бориспіль-Дніпропетровськ-Запоріжжя (через Кременчуг) на відрізку КМ: 107+975-109+100 ліворуч, навпроти автозаправки «WOG».

Відповідно до приписів п. 2 Постанови Кабінету Міністрів України від 13.08.2014 № 408 надання дозволу на проведення перевірок підприємств, установ, організацій, фізичних осіб - підприємців не потребується у разі, коли такі перевірки проводяться за рішенням суду, на вимогу службових осіб у випадках, передбачених КПК України.

В зв`язку з цим виникла необхідність у проведення перевірки суб`єкта господарювання ДСЛП «Київлісозахист», (код ЄДРПОУ 19417292), яке здійснює свою господарську діяльність за адресою: Київська область, Білоцерківський район, село Фурси, вул. Радянська, будинок 48..

В судовому засіданні слідчий просив задовольнити дане клопотання.

Розглянувши матеріали клопотання та додані до нього документи, слідчий суддя вважає, що воно підлягає до задоволення з огляду на наступне.

Частиною 1 ст. 91 КПК України визначено перелік обставин, що підбігають доказуванню у кримінальному провадженні.

Відповідно до ч.2 цієї ж статті доказування полягає у збиранні, перевірці та оцінці доказів з метою встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження.

Відповідно до ч.2 ст.93 КПК України сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій, витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та перевірок, проведення інших процесуальних дій, передбачених КПК України.

Відповідно до частин 1 та 2 ст. 132 КПК України заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються на підставі ухвали слідчого судді, і клопотання про застосування цих заходів на підставі ухвали слідчого судці подається до місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування.

Системний аналіз даних статей КПК України дає підстави для висновку, що для встановлення вчинення кримінального правопорушення слідчому та прокурору в якості доказу необхідно отримати акт Державної екологічної інспекції у Черкаській області, в компетенцію якої входить така перевірка згідно Положення «Про Державну екологічну інспекцію України» затвердженої указом Президента України від 13.04.2011 № 454/2011 про проведення позапланової перевірки суб`єкта господарювання ДСЛП «Київлісозахист».

Вказаний акт інспекції слідчий та прокурор в подальшому зможуть використати для вирішення питання про залучення експерта відповідно до приписів ч. 1 ст. 243 КПК України для висвітлення питань пов`язаних з можливими порушеннями екологічного законодавства суб`єктом господарювання зазначеного в клопотанні.

Відповідно до інформації про юридичну особу, вбачається, що ДСЛП «Київлісозахист», розташоване за адресою: Київська обл., Білоцерківський район, с. Фурси, вул. Радянська, будинок 48.

Керуючись ст.ст. 91, 93, 110, КПК Українисуд,-

УХВАЛИВ

Клопотання задовольнити.

Доручити Державній екологічній інспекції України провести позапланову перевірку суб`єкта господарювання ДСЛП «Київлісозахист», (код ЄДРПОУ 19417292), яке розташоване та здійснює свою господарську діяльність за адресою: Київська обл., Білоцерківський район, с. Фурси, вул. Радянська, будинок 48, із складанням відповідних актів щодо встановлення правопорушень у частині дотримання екологічного законодавства під час здійснення порубки дерев на автодорозі Н-08 «Бориспіль-Дніпропетровськ-Запоріжжя (через Кременчуг) на відрізку КМ: 107+975-109+100 ліворуч, навпроти автозаправки «WOG».

Надати можливість інспекторам Державної екологічної інспекції у Черкаській області у доступі до документів, в яких виникне необхідність при перевірці, та можливість робити з них копії для підтвердження висновків з предмету перевірки.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя

Золотоніського міськрайонного суду ОСОБА_1

СудЗолотоніський міськрайонний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення09.12.2016
Оприлюднено16.03.2023
Номер документу63299608
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —695/3697/16-к

Ухвала від 09.12.2016

Кримінальне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Таратін В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні