Постанова
від 07.12.2016 по справі 904/8360/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07.12.2016 Справа № 904/8360/16

Суддя господарського суду Дніпропетровської області Полєв Д.М.

за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Торг-Трейд-Сервіс", м. Дніпро, пр. Петровського, 52, прим. 6, код ЄДРПОУ 39126164

до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "Торг-Трейд-Сервіс", м. Дніпро, пр. Петровського, 52, прим. 6, код ЄДРПОУ 39126164

про визнання банкрутом

Представники:

від кредитора: не з'явився

від боржника: представник Песиголовець М.Л. за довіреністю б/н від 11.11.2016р.

в засіданні приймали участь: -

ВСТАНОВИВ:

Товариством з обмеженою відповідальністю "Торг-Трейд-Сервіс", м. Дніпро, пр. Петровського, 52, прим. 6, код ЄДРПОУ 39126164 подано заяву про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Торг-Трейд-Сервіс", м. Дніпро, пр. Петровського, 52, прим. 6, код ЄДРПОУ 39126164 в порядку ст. 94 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвалою суду від 29.09.2016р. порушено провадження у справі про банкрутство "Торг-Трейд-Сервіс", м. Дніпро, пр. Петровського, 52, прим. 6, код ЄДРПОУ 39126164, введено процедуру санації, керуючим санацію призначено керівника боржника Максютенка І.В., розпорядником майна боржника призначено арбітражного керуючого Штельманчука М.С.

Згідно із ст. 94 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" господарським судом Дніпропетровської області здійснено офіційне оприлюднення оголошення про введення процедури санації Товариства з обмеженою відповідальністю "Торг-Трейд-Сервіс" м. Дніпро, пр. Петровського, 52, прим. 6, код ЄДРПОУ 39126164 по справі № 904/8360/16 на офіційному веб - сайті Вищого господарського суду України в мережі інтернет №35963 від 02.10.2016р.

Ухвалою суду від 15.11.2016р. затверджено реєстр вимог кредиторів у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Торг-Трейд-Сервіс" м. Дніпро, пр. Петровського, 52, прим. 6, код ЄДРПОУ 39126164 з вимогами наступних кредиторів:

- ТОВ "МЕТАЛ-МЕГА-КОМП", м. Дніпро - 2756,00грн. (1 черга), 720000,00грн. (4 черга);

- ТОВ "УКР-СТІЛ-ТРАНЗИТ", м. Дніпро - 2756,00грн. (1 черга), 684000,00грн. (4 черга).

Розпорядником майна подано клопотання про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, призначення ліквідатором арбітражного керуючого Штельманчука М.С.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представника керуючого санацією, суд, -

ВСТАНОВИВ:

Відповідно до ст. 2 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі - Закон) провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

За ст.1 Закону банкрутством є визнана господарським судом неспроможність боржника відновити свою платоспроможність та задовольнити визнані судом вимоги кредиторів не інакше як через застосування ліквідаційної процедури.

Відповідно до ст. 7 Закону щодо боржника застосовуються такі судові процедури банкрутства: розпорядження майном боржника; мирова угода; санація (відновлення платоспроможності) боржника; ліквідація банкрута.

При проведенні процедур банкрутства інтереси всіх кредиторів у справі представляє комітет кредиторів. З моменту утворення комітету кредиторів саме він вважається стороною у справі про банкрутство у випадках, передбачених Законом. Зокрема, відповідно до ч.5 ст. 26 Закону до компетенції комітету кредиторів належить право внесення пропозицій господарському суду щодо продовження строку процедури санації боржника; прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, припинення повноважень арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) та про призначення нового арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора).

Відповідно до ч. 3 ст. 27 Закону у підсумковому засіданні господарський суд за пропозицією розпорядника майна боржника та на підставі рішення зборів кредиторів приймає одне з таких судових рішень: постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

До господарського суду надійшло клопотання розпорядника майном про перехід до ліквідаційної процедури, яке ґрунтується на відповідному рішенні комітету кредиторів.

Так, 25.11.2016р. комітетом кредиторів прийнято рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором арбітражного керуючого Штельманчука М.С. (протокол №01).

Також, розпорядником майна представлено суду аналіз фінансово-господарської діяльності боржника із доданням відповідних фінансових документів з яких вбачається, що підприємство має низькі економічні показники, що робить неможливим виконання ним своїх зобов'язань перед кредиторами в межах виконання плану санації.

Матеріали справи підтверджують, що план санації боржника, затверджений комітетом кредиторів, не може бути виконаний, в зв'язку з тим, що фінансове становище боржника за час здійснення провадження у справі про банкрутство не відновлено та не покращено.

Пропозицій від комітету кредиторів та керуючого санацією щодо затвердження мирової угоди або продовження процедури санації до суду не надходило. Також до суду не надходили пропозиції кредиторів щодо внесення інвестицій, а також відстрочки, розстрочки чи прощення (списання) боргів.

Від сторін заперечень щодо відкриття ліквідаційної процедури, визнання боржника банкрутом та стосовно запропонованої комітетом кредиторів кандидатури арбітражного керуючого для призначення ліквідатором банкрута не надійшло.

Таким чином, враховуючи рішення комітету кредиторів, з огляду на те, що фінансове становище боржника під час процедури санації не відновлюється та беручи до уваги, що інших пропозиції стосовно подальшого руху справи до суду не надійшло, зокрема затвердження мирової угоди, господарський суд прийшов до висновку про необхідність прийняття постанови про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури строком на 1 рік згідно Закону.

Вирішуючи питання щодо призначення ліквідатора боржника судом враховано наступне.

Кандидатуру арбітражного керуючого Штельманчука М.С. для призначення ліквідатором боржника запропоновано комітетом кредиторів, за згодою останнього.

Інших кандидатур для призначення ліквідатором боржника від комітету кредиторів та сторін у справі до суду не надходило.

З огляду на викладене, суд вважає за необхідне призначити ліквідатором боржника арбітражного керуючого Штельманчука М.С.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст. 26, 27, 37, 38 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Визнати Товариство з обмеженою відповідальністю "Торг-Трейд-Сервіс", м. Дніпро, пр. Петровського, 52, прим. 6, код ЄДРПОУ 39126164 - банкрутом.

Відкрити ліквідаційну процедуру у справі строком на 1 рік, до 07.12.2017р.

Ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю "Торг-Трейд-Сервіс", м. Дніпро, пр. Петровського, 52, прим. 6, код ЄДРПОУ 39126164 призначити арбітражного керуючого Штельманчука Михайла Сергійовича (свідоцтво НОМЕР_2 від 28.02.14, адреса АДРЕСА_1, ідентифікаційний номер НОМЕР_1).

З метою виявлення кредиторів з вимогами за зобов'язаннями боржника, що виникли під час проведення процедур банкрутства, здійснити офіційне оприлюднення повідомлення про визнання боржника Товариство з обмеженою відповідальністю "Торг-Трейд-Сервіс", м. Дніпро, пр. Петровського, 52, прим. 6, код ЄДРПОУ 39126164 банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет.

Зобов'язати ліквідатора:

- здійснювати ліквідаційну процедуру у відповідності до вимог Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом";

- не рідше одного разу на місяць надавати суду та комітету кредиторів звіт про свою діяльність, інформацію про фінансове становище і майно боржника на день відкриття ліквідаційної процедури та при проведенні ліквідаційної процедури, використання коштів боржника, а також іншу інформацію на вимогу комітету кредиторів;

- за результатами проведеної роботи у строк до 07.12.17р. представити на затвердження суду звіт та ліквідаційний баланс у відповідності до вимог статті 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Суддя Д.М. Полєв

Дата ухвалення рішення07.12.2016
Оприлюднено14.12.2016
Номер документу63318649
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —904/8360/16

Ухвала від 07.03.2017

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Дмитро Миколайович

Ухвала від 27.02.2017

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Дмитро Миколайович

Постанова від 07.12.2016

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Дмитро Миколайович

Ухвала від 29.11.2016

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Дмитро Миколайович

Ухвала від 15.11.2016

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Дмитро Миколайович

Ухвала від 15.11.2016

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Дмитро Миколайович

Ухвала від 15.11.2016

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Дмитро Миколайович

Ухвала від 20.10.2016

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Дмитро Миколайович

Ухвала від 20.10.2016

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Дмитро Миколайович

Ухвала від 29.09.2016

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Дмитро Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні