Ухвала
від 29.11.2016 по справі 757/59090/16-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/59090/16-к

Примірник № ____

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 листопада 2016 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів та їх вилучення,

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий в особливо важливих справах ГСУ Національної поліції України майор поліції ОСОБА_3 , за погодження із прокурором відділу Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , звернувся до суду з наведеним вище клопотанням.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, просив його задовольнити.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України 2012 р. слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання у відсутності особи, у володінні якої знаходиться речі і документи, з огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України 2012 року фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

З матеріалів клопотання вбачається, що Головним слідчим управлінням Національної поліції України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12015100060002625 від 16.04.2015 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 289, ст. 290, ч. 2 ст. 357, ч. 3 ст. 358 КК України за фактами незаконного заволодіння автомобілем, підробки документів та заміни номерної панелі з ідентифікаційним номером транспортного засобу.

Під час досудового розслідування встановлено, що викрадені на території України транспортні засоби узаконюються під реєстраційними даними автомобілів аналогічних моделей, які зареєстровані на території АР Крим. Таким чином встановлено спосіб легалізації викрадених на території України автомобілів елітних моделей, які в підрозділах реєстраційно-екзаменаційної роботи при ІНФОРМАЦІЯ_1 та ІНФОРМАЦІЯ_2 реєструвались під видом аналогічного автомобіля, що офіційно зареєстрований в базі даних ДАІ на території АР Крим, що на даний час вважається тимчасово окупованою територією.

У ході розслідування встановлено, що до складу групи, яка займається легалізацією викрадених транспортних засобів на території України входить ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , який на власне ім`я зареєстрував 13 автомобілів, що мають незаконне походження, в ІНФОРМАЦІЯ_4 , в тому числі автомобіль марки «TOYOTA LAND CRUISER 200», номер кузова НОМЕР_1 . Зазначені автомобілі в подальшому перереєстровані на інших осіб, яким невідоме їх дійсне походження.

Відповідно до інформації ІНФОРМАЦІЯ_5 , при проведенні перереєстрації транспортного засобу було надано довідку рахунок № НОМЕР_2 від 18.11.2015, видану ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 »

Слідчий вказує, що з метою встановлення місце знаходження викрадених автомобілів, всіх членів групи, які причетні до викрадення та подальшого змінення його номерних знаків (VIN), а також викриття інших фактів злочинної діяльності необхідно вилучити всі документи щодо оформлення довідки рахунку серії ААЕ № 471302 від 18.11.2015 у зв`язку з придбанням ОСОБА_6 автомобіля «TOYOTA LAND CRUISER 200», ідентифікаційний номер VIN НОМЕР_1 , які знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 ».

Відповідно до ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з якими подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, вивчивши надані матеріали, що стосуються розгляду клопотання, дійшов висновку про наявність підстав для надання тимчасового доступу до оригіналів документів з можливістю їх вилучення.

На підставі викладеного, ст. 108, ст.ст.160, 163, 164, 166, 309 КПК України 2012 року слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл Надати старшому слідчому в особливо важливих справах Національної поліції України майору поліції ОСОБА_3 , слідчому слідчого управління ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_7 , слідчому слідчого управління ГУНП в Вінницькій області ОСОБА_8 , тимчасовий доступ та можливість вилучити наступні документи: копії статуту ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », документів з відомостями щодо того хто станом на 18.11.2015 був керівником ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » та підписав вказану вище довідку рахунок № НОМЕР_2 від 18.11.2015, видану ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », яка сума за придбання транспортного засобу була заплачена ОСОБА_6 , в якому приміщенні здійснювалось підписання ОСОБА_6 та керівником ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » вказаної довідки рахунок № ААЕ 471302 від 18.11.2015, хто саме з працівників ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » посвідчував особу ОСОБА_6 , хто станом на 18.11.2015 з найманих працівників працював в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », функціональні обов`язки які були закріплені за працівниками ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », документи які закріплюють порядок оформлення та видачі довідки-рахунку в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », оригінали документів які надавав покупець та продавець при оформленні довідки-рахунок № НОМЕР_2 від 18.11.2015, видану ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » щодо придбання транспортного засобу, документи щодо визначення вартості транспортного засобу, яка записується у довідці рахунок № НОМЕР_2 від 18.11.2015, а також усіх наявних інших оригіналів документів (копію свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, копію листа про поточні результати звірення по АІС, завірені покупцем та продавцем копії паспортів учасників угоди, копії довідок про присвоєння ідентифікаційних номерів, витяг з державного реєстру обтяжень рухомого майна, довідку про виконання зобов`язань за кредитним договором в повному обсязі, витяг з бази даних ДАІ, витяг з реєстру довіреностей тощо) щодо здійснення купівлі продажу автомобіля марки автомобіля «TOYOTA LAND CRUISER 200», ідентифікаційний номер VIN НОМЕР_1 , для ознайомлення та вилучення, які знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » ЄДРПОУ № НОМЕР_3 , розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , а також: оригінал довідки рахунку ААЕ № 471302.

Визначити строк дії ухвали тривалістю один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Печерського

районного суду міста Києва ОСОБА_1

Ухвала виготовлена у двох примірниках.

Примірник № 1 знаходиться в матеріалах клопотання № 757/59090/16-к.

Примірник № 2 наданий слідчому ОСОБА_3 .

Слідчий суддя Печерського

районного суду міста Києва ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення29.11.2016
Оприлюднено16.03.2023

Судовий реєстр по справі —757/59090/16-к

Ухвала від 29.11.2016

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Литвинова І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні